Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky!
Rozhodla jsem se koupit golfky, potrebujeme je na cestu do Anglie v listopadu a na pristi rok jako alternativu k Hoco Tornado.
Chtela bych supergolfky, ktere zrejme neexistuji, tak budu muset volit kompromis.
Puvodne jsem chtela - pohodlne a lehke tak do 7 kg(jinak muzu vyrazit rovnou s Tornadem), s boudickou a nanoznikem(v Anglii dost prsi a nebyva tam v listopadu hezky), rozhodne polohovaci, s co nejvetsimi kolecky a lepe se spojenou rukojeti(jsem zvykla a lepe se mi ridi) A abych nezapomnela - vyssi - pro tatku.
Nakonec jsem se dopracovala k vyse uvedenym trem znackam, ovsem kazda ma nejakou tu chybku -Jane nema nanoznik a spojenou rukojet a madlo, jinak se zdaji super. BBC a Chicco majii dost mala kolecka a zdaji se mi mene pohodlne pro dite.
Ktere jsou nejlepsi asi v obchode podle vsech parametru, stejne nepoznam a tak se obracim na vas - vase prakticke zkusenosti budou urcite vice platne.
Jak se vam s nimi jezdi a ktere byste mi doporucili(ev. i jine?) Ev. na co me v obchode neupozorni?
Diky Mroe
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Jané Energy?
Přidejte zkušenost s Jané EnergyAhoj,
původně jsme chtělo golfově hole Jané carrera C, bohužel se v naší blízkosti nenacházel obchod, který by jej prodával (nebo v blízkosti, kam jezdíme - zajímavé kočárky Jané se prodávají jen v malo zemích EU), tak jsme si pořídili BBC allegro plus.
Po půl roční zkušenosti mi na něm vadí tyhle dvě věci:
1.opěrný pásek pro nožičky je volný a moc nízko (blízko) koleček, syn mi kočárek brzdí, případně mi s ním zatáčí do stran při jízdě.
2.V MHD se odbržďuje, spíše vůbec nebrzdí.
Evka
Ahojky Mroe,
mám Chicco Ponee XS a kdyby mi nebylo líto třech tisíc, tak je rovnou postavím vedle kontejneru. Samo že za ty dva roky co je mám jsem si na ně zvykla, ale nestojej pevně (viklaj se), jsou obecně trochu malý, nemaj polohovací opěrku nožiček a ty malý kolečka taky nic moc. Vzadu pod brzdou mi praskla spojovací trubka
(všimla jsem si, že nový typy maj ty spoje odpružený nějakou vložkou - ten můj to ještě neměl) a tak mi táta musel svařit a přidělat novou.
Takže celková nespokojenost, i když už to s ním dojezdím a nový kupovat nebudu.
Takže šťastnou ruku při výběru přeje Katka
Ahoj Mroe.
Taky vybíráme golfky a já chci se spojenou rukojetí. Po prohlídce obchodů jsme zjistili, že Chicco Ponee XS má být do 24 měsíců, ale to tak pro trpaslíka. Náš 9měsíční syn je v nich tak akorát a co když trochu povyroste? Pokud upřednostňuješ velmi lehké, slyšela jsem chválu na Inglesinu Espresso. Nám se však zdála velmi malá. Naopak se mi líbil Ultralight od Pierra Cardina, má sice 8,5 kg ale byl velmi prostorný a golfky Tako - velké, měkké, nicméně mají samostané brzdy a menší kolečka a po složení jsou docela dlouhé. Nakonec jsme si vybrali úplně obyčejný kočár - od ABC design Mobili. ![]()
BeruskaLosik
Ahoj,
opravdu se člověk musí rozhodnout, co je pro něj důležité. Pokud chceš Jané, tak máš ještě možnost vybrat si Carrera C. Ty mají spojené madlo i nánožník, ale jsou výrazně dražší než Energy a taky těžší ![]()
Taky to teď řeším a u nás zatím vyhrávají Jané Energy ![]()
Petta
Diky za odpovedi.
Pierre Cardin je pro me moc tezky, kdyz si mam koupit 8,5kg kocar muzu uz rovnou vyrazit s 14kg Tornadem, to uz neni zas tak velky rozdil a lip se mi s nim pojede.
U Carrera C je myslim stejny problem, je to skoro jako sportak, ja hledam jen lehkou skladkou alternativu ke sportaku.
Ponee XS jsou opravdu dost male, my ale mame hubeneho prcka, mohly by mu stacit, i kdyz jsou v mem seznamu az na poslednim miste, prvni dva jsou mi sympatictejsi.
Jeste jsem uvazovala o Inglesine jak Esspreso tak Swift, ale vic se mi libily Swift, no nevim.
Vaham, ale zatim opravdu vedou Jane Energy(i bez nanozniku-zkusim upravit ten ze sportaku, bez spojene rukojeti-zdaji se mi dobre ovladatelne, tak si budu muset zvyknout,jen to madlo mi na nich asi opravdu chybi.
Tak diky, jeste si to proberu a uvidim
Mroe
Ahoj Mroe,
řešila jsem podobný problém, chtěla jsem lehké golfky do auta a na rychlovky vycházky a nakonec jsem vybrala Jané Energy a jsem moc spokojená. Nevím, kdo ti řekl, že nemají nánožník, já ho mám objednaný, měl by dorazit v říjnu, problém byl pouze v termínu dodání (zatímco kočárek už se prodával, nánožník ještě nění skladem), stojí cca 1.000,–kč. Jsem spokojená s váhou, zhruba 5kg, nevím jak vysokého máš manžu, já měřím 182cm a dá se to zvládnout.
Jsou super, zatím jsem na nich nenašla co by mi vadilo - jo vlastně jednu věc - vadí mi,že pláštěnka je dost neskladná.
Pavco, ptala jsem se v Praze ve Spuntiku a rekli mi, ze k nim nanoznik ani madlo neni. Tak nevim.
Desty, oboji by mi pochopitelne stacilo neznackove, kde jsi to sehnala tak levne a od jakeho vyrobce?
Diky Mroe
Ahoj Mroe,
když jsem vybírala golfky, můj požadavek byl hlavně spojená rukojeť, měla jsem pocit, že to bez nich nepřežiju
A tak jsem nakonec vybrala Coneco Traper (bývalý Baby dreams Wolker).
jTeď bych volila rozhodně jinak, kvalita kočárku je úměrná ceně, jízdní vlastnosti nejsou nejlepší, docela špatně se ovládají. Totožný kočárek je Pierre Cardin Ultralight, řekla bych, že to je tentýž kočárek.
Zkusila jsem si od kamarádky pojezdit s Inglesinou Zippy, a to je jiná káva ![]()
Takže já bych nyní už volila dražší kvalitnější golfky s beranama než levné golfky se spojenou rukojetí.
Radu
Já bych si tedy koupila Inglesinu Max Evo, má spojenou rukojet, vetsi kolecka, nanoznik, plastenku v boude, uzasne se s ni jezdi. ted ji maji v Akci za 6500 i s nanoznikem na caryfukovi a za yt prachy je to bomba kocar. Skoda ze ho ted nepotrebuju, hned bych do nej sla.
m
Ahoj,
zrovna jsem řešila problém s golfkama. Taky jsem měla spustu požadavků a nemohla nic najít.
Hlavně spojenou rukojeť . Když prší a máš nést deštník a vézt kočár, tak s beranama se hrozně nadřeš nebo když držíš dítě za jednu ruku, ono se chce všude kouknout a druhou ovládáš kočár. Podle mě to s beranama nejde.
Pak jsem chtěla, aby měl polohovací zádíčka a nožičky . Kočár bez nožiček a možnosti dostatečného polohování není na delší cesty. Jen na rychlovku. Z auta do obchodu, nakoupit a zpátky s ním do auta. Při delší cestě si dítě rádo odpočine a když můžeš zvednou nožičky a položit, je to super.
Taky madlo je aspoň pro mou holčičku nutnost. V kočáru se ho drží, kouká a je moc spokojená. Bez madla by to nešlo. Taky jeho sundávání je možná důležité. Mě se osvědčilo, když jde dodělat jen na jedné straně, odklopit a přitom drží na kočáru a já mám volné ruce a nemusím se o madlo starat. Pak dítě samo nastoupí i vystoupí a navíc nezašpiní botama sedák, když ho tam dávám horem přes zadělané madlo.
Taky dobré odpružení je super věc. Někdy je jízda městem horší než po lese, takže odpružení musí být.
A k tomu větší kolečka .
Další důležitá věc je váha . Myslím, že maximum je do 8 kg. S těžším kočárem a dítětem v něm už budeš mít problém sama nastoupit do autobusu nebo vyjít třeba schody.
A co takhle různé kapsičky na drobné věci , peněženku, mobil, pití a jídlo pro dítě, ubrousky,…
A bonus integrovaná pláštěnka v boudičce.
Dlouho jsem nemohla nic najít, až jsem objevila Inglesina Max Planet .
Inglesina Max se už nevyrábí, ale v některých obchodech ji ještě mají.
Já koupila sérii Planet, ta má spoustu kapsiček a integrovanou pláštěnku.
Normální Inglesina Max kapsičky nemá a pláštěnka je zvlášť. Pak je ještě tuším série Rain. Ta má asi jen pláštěnku, ale neviděla jsem ji.
Byla jsem rozhodnutá pro obyčejné Max, ale když jsem uviděla Planet s kapsičkama, neváhala jsem. Nosit pořád ještě tašku na nějaké drobnosti, když jdu jen na procházku, mě taky nebaví. Ještě jsem dokoupila univerzální nánožník od Emitexu na zimu, ten je dost velký. Ten originální je moc malý, nedosáhne ani pod opěru na nožičky, tak nevím, jak by tam dítě ty nožičky mělo.
Už s tímhle kočárkem jezdím pár dní a je naprosto super. Splnil všechny výše uvedené požadavky, je to jako ve snu. JE NAPROSTO SUPER.
Na www.caryfuk.cz mají Inglesina Max za cca 6500,– Ty na obrázku ale nejsou úplně přesně ty, co mají ve skutečnosti v prodejně. Na obrázku jsou s integrovanou pláštěnkou v boudičce a ty nemají.
Já koupila Inglesina Max Planet v Brně na Lidické, Baby Car za 6990,– + nánožník za 450,– Mají www.babycar.cz Nevím, jak moc se o stránky starají. Mají dvě barevné varianty. Pak taky mají jen Inglesina Max.
Zkoušela jsem po:,–(it dceru do Jané Carerra a opěrka zad je nižší než u Inglesina, takže hlavička už jí trošku přečuhovala - v sedu, ale na opěrku nožiček tak o 10 cm nedosáhla. To je dost blbé. Nevím jak Jané Energy, ale počítám, že i tam by to mohlo být podobné. A pak ta cena…
Ještě pro informaci: Anička má 1,5 roku, cca 85 cm, 10,8 kg.
Dobře vyber, držím ti palečky.
Zdeňka
holky, pardon, to pak ale už nejsou golfky, ale sporťák, ne? Ziza.
Fakt jsou to golfky, podobné Inglesina Zippy jen se spojenou rukojetí.
A skládají se jako golfky. Váha kolem 7 kg.
Inglesina Espresso váží 6,5 kg a to je jeden z nejlehčích golfáčů.
Pak ještě Hauck tuším Sport 6 má jen cca 5 kg, taky spojenou rukojeť, ale skládá se jako sporťák a není vůbec odpružený.
Podobné Inglesině Espresso je Peg-Pérego Aria, váží, podle výrobce 5,7 kg, spojená rukojeť, nemá nožičky.
Zdeňka
Ahoj!
Taky teď začínám hledat golfky jako alternativu ke sporťáku, chci je trvale vozit v autě a vytáhnout je, když je třeba. Požadavky mám podobné jako čtu v předchozích příspěvcích, ale neustoupím ze spojené rukojetě, držáku na pití na rukojeti a z ceny do 5000.
Zatím mám vyhlídnutý Hauck Shopper a je mi divné, že ho nikdo nezmiňuje. Mají ho třeba na www.matysek.cz
Ali