JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8043
10.12.08 08:24

dobré ranko :)

mischni super fotečky :)

mě se dneska vůbec nechce začít fungovat takže tu ještě sedím v noční košilce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
10.12.08 09:40

ahojky,
tak mě se dnes extra nechtělo z postele,ale už jsem se vyhrabala a ted u noťase snídám :wink:
Peti: koukám,že máš změny v metříku a bojujete se jménem :) ,no u nás taky není furt jasno,na Elišku si pořáda nemůžu zvyknout…
Jinak se přiznávám ke konzumenství Ordinace v růž.zahradě :lol:

Vůbec nevím,co dneska budu dělat,jsem tak strašně líná…Můj chlap má ještě dneska besídku,tak přijde někdy v noci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
10.12.08 09:41

Ahoj holky,
Peťo já to tak dělám denně, že sedím v košili skoro do oběda, ale dneska je výjímka, má dojít kamoška pro časopisy a knížky tak už sem celkem ready.
Mishi pěkný fotečky.
Holky mě se taky nic nechce, sem si myslela jak ještě budu mít hlad a nějak sem se přecpala 2 plátků vánočky a 1 activie, to u mě není normální :lol:
No du se vrhnout na ty hvězdičky co sem vám sem včera psala.
včera sem byla u kamošky v tom kadeřnictví, tak chudina neměla čas tak mi jen fikla ofču abych viděla, a jinak ůplnou renovaci provedeme 23.ledna, aby se mě pak mimčo neleklo až vyleze :-) a dostala sem od ní vzorečky proti vypadávání vlasů (teď mi děsně padají i s kořínkama)
No a u mamky sem dostala tričko černý se zelenejma čtyřlístkama, tak je du přemáchnout ať si je můžu zítra vzít k dr.
Co dneska vaříte? já sme si včera koupila jitrnice, takže je opeču a vytáhnu ze škopku kysaný zelí a uvařím brambory a je to.
tak zatím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
10.12.08 09:46

Tak to já se taky přiznám, sem včera čučela na taxík, pak na ordinaci a pak na šípa a pak sme šli do hajan.
No a o jaký jména se konkrétně bojuje?
No mě včera kamoška nahltala, když sem ji řekla že to bude Mikuláš tak nahodila kyselej ksichtík, no tak mě to malinko mrzelo. Ale asi u Mikina zůstanem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
10.12.08 10:01

My máme pracovní název už nějakou dobu Jarka,a musím říct,že ji tak i pořád oslovuju,mám to pod kůží,ale přece nedám pak dítěti jméno Jaroslava,to by mi poděkovala :lol:
Mě se stejně líběj takový divný jména,třeba Alžbětka :wink:

Jo,holky,berete některá železo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
10.12.08 10:22

Jo Befi já beru železo a mám poněm pěknou zácpu, ach jo. A podle popisu se musí jest s odstupem od jídel tak je beru v noci když du na záchod a jen se napiju, v noci mě hlad nijak nepřepadá tak je to snažší a nemusím se přez den hlídat kdy sem jedla a kdy budu chtít jest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
10.12.08 10:36

Ahoj pupíčci,zdravím vás všechny i mimísky… :wink:
Tak se hlásím,že včerejší kontrola ok,malá na ultrazvuku sebou mlela,dávala ručičku k pusině a doktorka říkala,že snad počítá prsty na ruce jak je pořád roztahovala a držela se pupeční šňůry,kterou mám prý vepředu,ale nezasahuje do porodních cest…
Stěžovala jsem si na bolesti břicha jako u menses a dala mi rozpustné magnesko jednou denně.
Jinak malá má v 31+4 tt. 1812g a odpovídá všem rozměrům na 31+6 tt.
Ale zase mě pak potrápila jedna věc :? :( PORADÍTE? Řekla, že na kontrolu mám dojít 30.12.což budu 34+4tt a to je do termínu 5týdnů a 3dny,ale nenapsala mi mateřskou,že příště(říkala sestra)…jenže jsem četla, že nástup má být 6-8týdnů před termínem jinak není na ni nárok..a když mi ji napíše toho 30.12.potom je Nový rok a než to vyřídí v práci,tak budu málem rodit :(
PETI,DAISY,jak vy to máte,ste tak zhruba stejně jako já…mám tam zavolat a říct jí to,nebo to nechat?!
Jinak sem včera koupila Míšovi(manža)ještě nějaký dárek na Vánoce a už jen rodičům(to už ale máme vymyšlené)a je to…kvapem se blíží,co?!
Zatím jsem nedočítala, jdu se umýt i hlavu a trochu uklidit a pak sem skočím… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
10.12.08 10:50

Mae tak nevím jestli sme to pochopila ůplně správně ale ptala sme se na tohle tety, která dělá na sociálce, sice ne přímo tenhle obor ale přece o tom něco ví. Takže je to tak že ze zákona máš nárok na 22 týdnu po porudu mateřský. Takže je jedno kdy nastoupíš na mateřskou, protože třeba takový rodičky v 7měsící by na tom byli bitý. A další věc je že když nastoupíš 6 týdnu před porodem tak po porudu máš těch 22 týdnů a když nastoupíš 8t před porodem tak máš narok po porodu na 20týdnů. Takle sem to od tety pochoipila já. Jo a dá se to vyřídit i zpětně. takže bych se toho nebála ale pokud si něčím nejsi jistá tak dr zavolej ale myslím si že jí de o to aby si šla na mateřskou až po novým roce a aby si ji měla vyšší.
jinak prej pokud chceš nastoupit na mateřskou třeba 2 týdny před porodem tak máš nárok na ty 2 týdny + 22. Teda aspoň myslím. Doufám že je to srozumitelný.
Jo já už taky mám skoro všechny dárky, teda Manžovi mám v plánu něco koupit v pátek, sme se dohodli na maličkostech, aby sme neutráceli a pak už jen babičkám nějakou blbost jako ponožky nebo tak a to mám v plánu nakoupit na výstavišti, strašně ráda tam chodím ikdyž sou tam hodně větnamci. Ale dá se i vybrat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
10.12.08 10:59

ILČI:no,doktorka mi neřekla nic,to sestra,že příště napíšeme mateřskou a to budu 5týdnů a 3dny před termínem…a já,že sem se chtěla zeptat zda už mi ji napíšou a ona,že je podle ní ještě brzo…právě se v tom nevyznám,nevím jak to je,zda to jde napsat zpětně nebo jak,nebo do kdy se to pak musí dát v práci..já jdu 30.12.ale oni tam budou v práci až 2.1.což zase se nějak prodlouří,proto se ptám,nerada bych pak o ni přišla…No a včera jsem si to četla na netu a tam je že nástup má být 6-8týdnů před termínem:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
10.12.08 11:01

ahoj holky, dočetla jsem jen hodně letecky, dneska je nějakej divnej den. ráno jsem se cítila ok, ale pak jsem šla do sklepa pro prádlo a jak jsem s ním šla nahoru tak nevím co se dělo, ale měla sem pocit že nedojdu a umřu, bušilo mi srdce jak blázen a bylo mi divně, tak jsem si musela v patře udělat pauzu a teď jsem doteď spala - ale i tak mám břicho jak šutr :(

mae doktorce určitě zavolej kvůli tý mateřský, takle je to blbost, ona ti jí musí vystavit 6 týdnů před termínem.

bef já bych železo brát měla, říkala mi to na poslední kontrole, ale zatím jsem si žádný nekoupila :oops: jo a se jménem bojujem, sice mu pořád řikáme kubo, ale manžel si nějak nemůže zvyknout, takže teď to vypadá na Matěje = Matýska.

a teď jsem musela vybrat novou hrací deku, tu co jsem chtěla předtím prej budou mít až v lednu, takže budem mít tuto
 http://www.kamilka.cz/…147841FE.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
10.12.08 11:08

mae jeste k ty matersky to upresnim, dost jsem se v tom stourala kdyz jsem zjistovala tu svoji. Pokud nastoupis na materskou 6-8 týdnů před porodem, máš nárok na 28 týdnů mateřský. Pokud nastoupíš míň jak 6 týdnů, pak dostaneš mateřskou za tu dobu do porodu (ale maximálně do vypočteného termínu) + 22 týdnů po něm - čili v praxi většinou míň týdnů. Teď jde o to, zda se ti vyplatí nastoupit na mateřskou až po novém roce, kdy se mění způsob počítání a pokud jsi měla průmernou hrubou mzdu víc než tuším 24 tisíc, tak bys měla i vyšší mateřskou. Pokud jsi měla mateřskou nižší než tahle částka, pak není důvod aby si nenastoupila na mateřskou už v prosinci. Jestli se to dá uplatnit zpětně to netuším. Ještě je tu jedna varianta, že ti tvoje gyndra napíše na ten papír pro mateřskou trochu jinej termín porodu, aby i od tý příští návštěvy ti vyšlo 6 týdnů do termínu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
10.12.08 11:11

Peťo opatrně, teda, to prádlo bylo těžký co. se nedívím že ti břicho tvrdne tak si vem magnésko.
Matyáš je taky pěkný ale je taky hodně teď dávaný.
No co já vím tak je prej jedno jestli na mateřskou nastoupíš až těsně před porodem ale rači si tam zavolej nebo si zavolej an sociálku. Fakt nevím já se taky v tom nevyznám.
Peťo ale dneska je divnej tlak mě se teď motá zase hlava a bolí a děsně mě pálí žáha ach jo.
Du něco dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
10.12.08 11:12

Právě,PETI:jak tam půjdu 30.12.budu 5týdnů a 3dny do termínu…musela by mi to bu´d napsat od 26.12. to by vyšlo těch 6týdnů nebo napsat termín místo 6.2. až 10.2. tak právě nevím..ještě to říkám sestře,že jsem se na mateřskou chtěla zeptata a ona,že to je teď ještě brzo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
10.12.08 11:16

ilco to pradlo nebylo tezky, bylo suchy :( tak fakt nevim co to melo byt, treba je opravdu divnej tlak

mae brzo rozhodne neni, co kdybys chtela jit 8 tydnu pred? to je vec ktera zalezi ciste na tobe jak se rozhodnes. me teda dr psala materskou uz nekdy ve 30. tydnu ne li driv. asi bych tam cinkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mae
1631
10.12.08 11:24

Cinknu tam zítra a poptám se,děkuju…jsem z toho nervozní,že i takové věci si musím hlídat sama a to s tím nemám zkušenosti:( za chvíli vás dočtu a zareaguju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí