Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ráno pupci.
Tak už se hlásím v plné polní
.
Peti, od nemocných raději dál. Mě ta chřipka taky pěkně zkolila a nejhorší na břicho byl ten kašel. Dej si velký čaj s citronem a medem a drž se
.
A děkuju za pochvalu malůvek. Je to opravdu fajn, když si to člověk udělá podle svého.
Taky jsem se bála, jak to bude vypadat, protože na kreslení fakt nejsem, ale přemalovat obrázek do většího formátu naštěstí není tak hrozné…
Miri, jj, postýlku už máme složenou. useli jsme kvůli tomu trošku přestěhovat ložnici, tak ať není hluché místo…
Tak, teď vyrážím do města a budu kolem poledne. Mějte se zatím fajn a zdravím všechny pupíky ![]()
Hezké ránko ![]()
Manžel ještě chrní, tak nakukuju
Já zase k ránu koukala 2 hoďky do stropu, pálila mě žáha, no děs
Jinak jsem se taky dala do pečení cukroví a nějak mě to chytlo, dělám ale od každýho jen cca 20 kousků, loni js dělala celé dávky a manžel to pak nosil ještě měsíc denně do práce k svačině, chudák ![]()
Jinak včera se manž. sestřence, co tu u nás byla s tou 4D nahrávnkou, narodila holčička Sabinka 48cm, 3,63 kg.
Holky to sfoukly za 3 hodinky!!
![]()
Mischni , bezva, že malá takhle spolupracovala, krásný fotečky!! ![]()
Kacudko , teda tak ty nosíš malýho? 12 kg je dost, šetři se!!
Miruš , bezva, že kontrola dopadla dobře a ještě ses pokochala na utz!
na další kntrolu jdeme koukám stejně. Ohledně té mateřské tam rozhodně cinkni!
Sammy , tý jo, to je nádhera ty malůvky, to koukám!!!
Klobouk dolů!!! ![]()
Peti , ha, koukám, že Kuba možná nebude Kuba!!
![]()
No já mám vypsaných asi 18 jmen, z toho mám 4 favoritky a pořád se nemůžu rozhodnout
manžel se mě ale neustále ptá, co dělá Klárka, tak nevím, no, ..to asi né, přijde mi to těžký na výslovnost …ale lepší, než Befi Jaroslava, no
![]()
dobré ranko
to se mi to krásně lenoší když nemusím do práce
ale zítra už zas tam jdu, moc se mi nechce, ale tak ten jeden den přežiju
co nového u vás? co máte v plánu na dnešek? já bych se měla pustit do úklidu skříněk v kuchyni, chtěla jsem je umýt všechny i vevnitř - no ale už to od pondělka zdatně odkládám tak nevím nevím ![]()
Dobré ranko dámy!
Včerejšek proběhl suprově, jsem totálně společensky vyžitá. ![]()
Dnes mě čeká další lekce plavání vorvaňů, tak jsem zvědavá, jestli se budu zase topit. Ale chci vydržet, ať se aspoň trochu hýbu… ![]()
Děkuji za pochvalu Báry. Nevím, proč mám ty fotky takový blechy, dřív mi to nedělalo. A to jsem je naskenovala a uložila a nic s něma nedělala… ![]()
Medu - jo, pálení žáhy je svinstvo…a porod za tři hodiny beru taky!
Petro - nezoufej, už jenom dvakrát, ne?
A ne, že chytneš nějakýho bacila - izoluj se…
Sammy - malůvky super! Prej že přemalovat obrázek do většího není problém…
to by ses divila! ![]()
ad železo - beru taky, černý hov.o mám taky a čůrám jak z totálně prorezlých trubek…
ilčo, befi - koukám těhudemence na pochodu. Zejména ten zlatej déšť je vydařenej.
![]()
Daisy . užijte si s mamkou nákupy. Já se dnes asi před plaváním chystám do DM s kuponovou knížkou…
![]()
A vrátila se mi zácpa, resp. s prominutím „s.ru mramor“, takže mi vyhřezl malý hemeroidek…Máte to někdo taky? Je to celkem nepříjemný, hlavně ta rozpraskaná pr.el.Musím se zítra na KO zeptat, jestli to můžu mazat normálníma mastičkama pro netěhotný…A budu doufat, že po porodu zase zaleze…
Ahoj holky,
tak já mám dnešek taky celkem nabitej, teď se du pěkně ošplouchnout, vyžehlit čistý věcičky (no možná změním pořadí ať nejsem zase v tu ranu spocená) pak nabalím cukrovíčko a pučený vykrajovátka a valím k našim, předat a vrátit a zebrat nějaký instrukce k babiččinejm lékům, v 1 popadnu tchýni a neteře, jedem do Ivančic holky vy:,–(ím na hraní, tchýni nechám sedět v autě, skočím k dr pro babiččin recept pak do lékárny pro léky, no a pak frčíme dál, o pár km vyhodím tchýni u její známe že de na kafe a snad ji něco nese, a zase frčím dál až do Krumlova za dr.toho snad sfouknu rychle a pak šupky po cestě se stavím na hřbitov kde je děda (měl narozky) a pak za sestřenicou a jejich prckem Emčem (budoumu 3) a pak zase pro tchýni a dom, naštěstí neteře si vyzvednou rodiče protože mají besídku čico. No a pak budu doma čumět do zdi protože asi manže nestihnu, on mi totiš prchá do Blanska přez noc na nějakej firemní raut a druhej den prej školení, celkem divněj postup pokud budou i nalívat, to z toho školení asi moc nebude.
Tak to je asi můj dnešek a zítra s bráchem dopo do Brna pro dárečky a pro stromečky
(nám, našim, tchýni)
Tak a než sem to ze sebe vysypala tak sem polovinu zapoměla.
Mischi no taky mám někdy pocit že se.u žiletky a asi mi i praskne nějaká žilka či co, ale hemeroid snad ne, teda doufám, nijak sem to neskoumala, s pupkem mám kolikrát problém se natočit při utírání tak abych se utřela ve předu a v zadu (doufám že to chápete, teď při čůráni se už neotáčím a utíram ze předu ale vadími ten směr
)
Peti lenoš to je vpohodě, šak je na všechno času dost ![]()
teď nevím kdo to říkala ale dneska má být úplněk no tak bacha to se věčinou nejvíc rodí kolem úplňku.
tak holky zatím omlouvám se že sem na všechno nereagovala ale běží mi čas ![]()
Hezké dopoledne,
tak já mám dnešek taky celkem nabitý,po obědě vyrážím do centra,máme sraz s holkama z modrýhokoníka.
V Praze je teda ted pekelně hnusně,vůbec se mi nechtělo z postele ![]()
Medu : netlem se naší Jarce ![]()
Mischni : dík za reakci na železo,jsem ráda,že v tom nejsem sama
. U mě se poslední dobou střídá zácpa se skoro průjmem,přičítám to právě těm práškům ![]()
Sammy : moc hezký obrázky,seš holka šikovná!
Ahojky!
Tak jsem zpět z kontroly. Vše vpořádku.Další ko 2.1.2009.Jo a mám vypsanej papírek na mateřskou.já to potřebuji pro sociálku.
Tak já zas někdy nahlídnu…Tak se opatrujte.papa
Ahoj mamči!!!
Tak se taky hlásím,dneska jsem vstávala v půl deváté a to se mi ještě nechtělo,ale musím taky stihnout dost věcí…uvařit,dopéct zbytek perníků,které beru babičce(83let a miluje je
) dneska tam totiž s manžou jedeme,nebyli sme tam dlouho
a tak ať jí něco dovezu…
Takže už vám taky začínají nespavé noci?U mě je problém usnout a potom ještě asi kukám do stropu od půl 6h-půl 7h ráno,to když manža vstává a mluví na mě…potom tam malá dělá salta či co a já nemůžu spát…vždy mu říkám,ať je potichu,že ho malá slyší a mlže se zbláznit
(je ale fakt zajímavé,že vždy začne jak on odejde)
BEFI:tak si srazík krásně užij a s holkama to ale půjde samo,viď?! ![]()
ILČI:kukám,že ty jsi na tom taky stejně,tak taky dobře pocho´d a na kontrole ať je vše OK!!!
MISCHNI:i ty jdeš dneska do víru života,sice těhulovského
ale plavčo si užij a hlavně se nám NEUTOP
V DM mají teď dobré akce,byla jsem tam v úterý a nechala jsem tam tisícovku,tak tam určitě skoč ![]()
A s hemeroidama neporadím,v životě jsem je neměla,ale třeba stačí jen nějaký odvar a namáčet si tam prdýlku…zeptej se v lékárně,nebo na té kontrole,pokud tam jdeš brzo!
PETI:vždyť jo,doma je dobře,nemusíš vstávat,teploučko,co?!Však už jen další týden v pátek a zítra a už budeš doma,viď?!To si teprve užiješ domova..ale neboj,bude brzo brouček maličký,tak se nudit nebudeš
![]()
Taky bych to tady měla douklízet,Vánoce za 13dnů,ale nic neuteče přece… ![]()
MEDUŠ:já mám nááápad!!!Tak vždy manžu něčím nadopuj,ať ráno tak chrní a ty si s náma mlžeš písat,co?!
KLárka je pěkná jméno,mám pětiletou neteř tohoto jména a moc se mi líbí..a jaké máte jinak ještě vybrané?!
SAMMY:my postýlku zatím máme danou v krabici pod postelí a složit ji chce manža až budu v porodnici,ale to odmítám,protože si to chci sama nachystat-povlečení apod.takže jsem řekla, že po Novém roce ji taky složíme…tak jsem se jen ptala,protože podle fotečky mi přišlo,že jí tam u vás kousek vidím ![]()
Na kreslení nejsi? Tak to je od tebe moooc skromné!!!
Ahojka,
tak jsem konečně dočetla. Ale vůbec nic si nepamatuju. ![]()
Nějak vůbec v práci nestíhám. Příští týden mám dovolenou, tak tady vůbec nebudu, nemáme doma net.
Včera, když Pavlik dorazil z noční ve 02:00, tak jak jsem se vzbudila a rychle sjem se po:,–(ila, tak se prcek napil plodový voda a dostal škitavku. A jak si s tím nevěděl asi v tu chvíli rady, to byly kopance. Pavlik měl ruku na břiše a hrozn se smál, že po kom asi ten malej vzteklounek je.
![]()
Jinak všechny zdravím a všemkdo měli KO gratuluji. Jdu makat.
Ahojky,
Daisy - gratulace ke KO
Sammy - hezký obrázky,taky bych nějaký chtěla,ale u nás je bude muset namalovat přítel.Já bych to zmastila on umí celkem kreslit.
Dnes v noci jsem se vůbec nevyspala,malej je nachlazenej a co chvila se budil a brečel.Co brečel,řval jak tur.Chudák malej,teďka spinká,tak jsem zvědavá jak dlouho.
Miri - máme napečených už 10 druhů.Včera jsme ještě něco dělaly.Máme:perníčky,linecké ze 2 dávek,van.rohlíčky,košíčky,pracny,kokosové tyčinky,mandlové rohlíčky,šlehačkové cukroví a vínové cukroví,máslové koláčky.Ještě chceme dělat pařížské rohlíčky,marokánky a něco nepečeného.
Tak jsem tady, čekala jsem, kolik toho nebudu dočítat a ono nic moc
. A pak, že těhotné doma mají více času ![]()
Dopoledne jsem se zakecala u známé a to mě tak zmohlo, že jsem doma normálně na 2 hodiny vytuhla
.
Teď jsem rychle uvařila alespoň játrovou omáčku, ať má Drahý co do toho hladového břuchu, taky si trošku dám a opět vyrážím na drby. Horší než stará Kelišová
.
Mischni, na ty hemeroidy Ti můžu poradit gel z dubové kůry. Koupíš ho normálně v lékárně a stojí cca 50 Kč. V úterý jsme se o tom bavili na předporodním kurzu a je prý výborný na hemeroidy a po porodu popř. na rychlejší zhojení nastřižené hráze. Taky jsem si dnes jeden koupila..
Tedy vidím, že všechny pečete o 106
. Nás s mamkou to čeká v sobotu, jinak doma se mi nechce dělat nic
.
Tak si matky užijte den, srazík, nákupy a já zase mizím. ![]()
Typ na kočárek,ale jen v téhle barvě:
http://www.detskyraj.cz/…r_XA_LS_.jpg
Tak jsem dneska pěkně vyvenčená,i když cesta do centra už mě pěkně zmáhá.Hlavně když jsem pak vystoupila z metra a všude mraky lidí,to bylo děs ![]()
Ale pak v útulné pizzerce už to bylo fajn. Vedle u stolu seděl Jakub Wehrenberg (hrál Kvida v Báječných letech,kámoší se s tím,co dělá Taxik)…to je takovej hubenour nehezkej… ![]()
Ted už jsem doma,přítel hladovej,tak jsem rychle obalila kuřecí řízky a udělala s kaší,tak je snad spokojenej ![]()
Mám takovej pocit,že to tady den ode dne slábne…
Začínám mít strach,abych až porodím se měla vůbec koho ptát na rady,když tu vůbec nebudete… ![]()
Ahojky,
tak sem zpět sice sem nestihla vše co sem měla naplánováno ale i tak super.
Nečekaně sem u dr čekala hodinu než mě vzal, ale už mám jasno kde budu rodit, takže Ivančice, dr se mě ani neptal ale jak mě prohlížel tak jen řek no tak rodit budeš v ivančicích, sem se řechtala, stejně sem tam chtěla takže mám z toho radost. Jo a holky ruším ten UTZ 2.1. a pudu na něj už teď 18 k nám do Ivančic, dr mi říkal že se chodí ve 30tt tam kde se bude rodit, takže du tam, se těším, doufám že potkám svoji oblíbenou doktorku, no i ostatní dom ale ona je super. No dr říkal že sem já i mimčo vpořádku, že to všechno pěkně de a že se mu líbí že přibírám tak akorát, sem přiznala 1kg (ne 1,5 no nebyla sem na wc
) no taky sem mu říkala že teď nepřibírám tolik protože pořád něco dělám, teď že peču, aale mám strach co po svátkách to ze mě bude tuna. Du k němu na ko buď 22 nebo 23.12. tak sem mu slíbila že mu donesu abych netloustla sama
.
No pak sem byla u sestřenice, pěkně sme pokecali, teda kdyby Emča pořád nedělal bugr tak líp ale to nevadilo aspoň byla sranda.
No a tchýni si nakonec vyzvedla švagrvá a já už jen frčela dom.
Doma sem sbalila manžu, zašila mu botu( se mu páral šev tak sem se dala na ševcovský řemeslo aby se mu úplně nerozpadla, už 3 měsíce ho honím, aby si koupil nový ach jo)
No a teď sem slaměná vdoma. Holky nemáte některá dobrej osvědčenej recept na úly(vosí hníza)? bych to chtěla teď u telky dělat.
Neboj Befi to se rozjede, já si jen myslím že je to tím že teď víc holek opustilo pracovní tempo a dohání to doma ale pak se to zase změní a budou mít čas na pokec.
Jo oba znám jak Hámi tak Weremberga(jen z TV), přídou mi to oba takový vyžlátka a komici, ale mám je ráda.
Jo prej Borhyjka už má kluka, termín měla až 23.
Jo a předchvilkou si ze mě udělal kamoščin přítel srandu, kamoška má termín na silvestra a dlouho sem ji neviděla na skypu, tak ji píšu, tak co já už měla obavy že už si jela, no a on mi odepsal jo jela no naštěstí další věta na kafe s kamoškama, sem z toho málem porodila já, tak sem ho zpradla a teď si dávám kapučínko a stříkla sem si tam šlehajdu a asi si ji tam stříknu ještě jednou, byla výborná.