Poradna duly
Jana Čurdová
Ilčí: no já chodím jak připosraná..Horší jak důchodce..To si lidi musí myslet, teda..Ale ať si myslí co chtěj, přeci kůli nim nespadnu a třeba neporodím, že, ještě ať tam chvilku malá je, že.
Tak já jdu a asi si ukuchtím nejdřív krupičku..Mám na ní hlad. ![]()
Holky,můj drahý se uvolil,že mě vezme na výlet do Ikey
,tak se jdu nachystat,at nehudruje.
Pro mě už je vzrůšo jakýkoliv vytáhnutí pat z baráku ![]()
Ahoj holky,
tak jsem se konečně dostala k pc. Tak termín mám 25.2.2009. Jak jsem se pokoušela teď něco dočítat, tak tady řešíte velikost pupíků, tak já mám 92cm, hned, jak jsem to dočetla, tak jsem hnala manžela, ať mě pěkně změří.
Dneska jsem hledala oddací list a pořád přede mnou leží prohlášení o volbě jména a jaksi nejsem sto ho vyplnit.
Jinak včera jsem vyžehlila hadříky na miminko, už mi chybí jenom pár overálků nebo dupaček a je to komplet. Teda ještě celá kosmetika, mám akorát dvoje velké balení plenek. Chtěla jsem se zeptat, bude někdo používat látkovky? Možná jste to tady probírali ale já všechno pročíst opravdu nestihla.
Ještě si musím postěžovat na křížové bolesti, které jsou tak ukrutné, že už nemůžu vydržet. Jediná poloha, při které mě to nebolí je sezení na kancelářské židli u počítače. Sedět na sedačce nebo ležet-nemyslitelné. Mám i nahřívací polštářek s takovýma masážníma bodlinkama ale výsledek orpavdu žádný. Už jsem zoufalá. Připadám si jako nemožný meloun:-)
dnes jsem douklízela veškerou vánoční výzdobu a pořád se kopu k tomu, napsat si seznámek, co ještě potřebuju. Jen kdybych nebyla tak strašně shnilá. Ještě že Pája chodí do školky, tak mě to ráno donutí jít se provětrat. Jezdíme teď na bobech, takže malý je nadšený a neloudá se, můžu si určit tempo a nezdržujem se každou žvýkačkou a hovínkem na trávě. To je román, co? Já když se rozepíšu, tak to stojí za to.
Tak se mějte a pozdravujte pupíky.
jo a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte nějaký seznámek, kolik vás tu je a kdy má kdo termín a tak. U nás se o to starala Sammy, tak jestli tady máte taky nějakou dobrou duši, co v tom zmatku sem tam udělá pořádek.
Tak jsem si taky schrupla,uspávala jsem malýho a normálně vytuhla.
Malíník jsem kupovala v Herbě (taková prodejna s čaji aj.)
Tak už mi holky chybí jen pár kousků a mimi věci vyžehleny a teď ještě naše ![]()
teď mi volala spolužačka ze střední že jestli nemám nějaký tipy na svatební salóny v Brně, no já maniak jasně že jo i sme spolu celkem dlouho pokecali takže bezva ![]()
Befi já chci taky do Ikei, ještě musím nějaký věcičky dokoupit , vemte mě sebou
no nic počkám si na manžu
asi o víkendu vyrazíme.
Já sme taky ráda když mě někam vezme jinak krom kontrol sem skoro pořád doma.
sem i ten pohřeb brala spíš jako výlet ale přece jen je to daleko a nic příjemnýho takže sem ho odřekla i manža byl rád že se o mě nemusí bat ![]()
Adel jojo seznámek dělá Meduňka zkuz tak 5 stránek zpět a najdeš ho tam nevím jestli je saktualizovanej ale je tam
a sme tam aspoň mi co už tu sme dýl ![]()
Tak jsem se pěkně nacpala, až je mi zle a konečně se vrhnu na ten stromeček.
Befi, tak Ikeu Ti normálně závidím
. Petr mě tam nechce brát, protože vždycky se rozplývám 2 hodiny u těch serepetiček a pokaždé musím nějakou kravinu koupi
.
Jo, ten maliník v lékárně asi nekoupíš. Tam na mě ženská hleděla jak sůva, takže jsem se stavila v bylinkářství. To ho koupíš 100%. I ten olej na masáž hráze nemají normálně lékárny většinou skladem. Objednává se do druhého dne…A to jsem si myslela, že v Ostravě ho seženu určitě - jo, túdle…
Adél, no s těmi zády Ti nezbývá nic jiného, než sedět na židli u PC a kecat s námi
. Hlavně, ať Tě to moc nezlobí
.
Adél, ten maliník doporučují pít od 36 tt. Prý pomáhá pro lepší průběh porodu. Nevím, jestli tomu mám věřit, ale za zkoušku nic nedám…
Tak já si ho taky zkusím sehnat, co bysme pro lepší porod neudělaly, že? já teda cokoliv!!!! A to je malinový čaj nebo se to jmenuje maliník? já jsem nějaká natvrdlá, fakt
Ahoj maminečky ![]()
holky tady to jede teda
,jestliže se nebudu moct připojit dopoledne, tak jsem v čudu, prostě dočtu a nepamatuju si nic
![]()
Myslím na Péťu, co tam s ní prováděj ![]()
A utahaná jsem jako štěně…mám prostě pocit, že toho moc nezvládám.....
Ráno jsme vypadli hned k doktorce-na kontrolu, tak se drahoušek šel podívat do ordinace, když mi Mudr. dělala utz.........Brali mi krev, dělalal mi stěry a říká, že už měkne a zkracuje se čípek-CS 3..............No podle těch bolestí jsem se ani nedivila................ ¨jak se bavíte o těch bolestech, tak mě bolí pipka, čípek, prostě všechno-normálně mám pocit, jako by mě někdo chtěl vyháčkovat
(jestli to znáte, jak se háčkujou třeba bažanti) přímo v pipce-mám pocit, jako kdyby mě tam někdo dloubal prstem-a dneska hned ráno po probuzení a když se mi do toho začne malá cpát ještě hlavičkou dolů, tak se normálně zastavuju i na ulici a čekám-že se něco stane-že mi snad vyleze ven.........................
No takže už to lítá-dneska mi dorazila postýlka, matrace, deka s polštářem, teď odpoledne Emitexka do autosedajdy-takže už to musí frčet......Asi jsem to nechala z vás nejdýl, ale říkala jsem si, že to prostě bude stačit v lednu…Ty propriety kolem postýlky-jako mantinel, prostěradla a tak mám-takže už můžu skoro začít čančat-akorát tu deku a polštář musím vyprat................
Miruš(Mae) hlenová zátka to určitě nebude-myslím-fakt vždycky bývá hnědá........Já jsem tenkrát vůbec nevěděla, že nějaká zátka existuje, takže když mi vyvolávali porod a já asi druhej den našla na vložce kus hnědýho cancouru-jako želé to skoro vypadalo-fůůůůůj
tak jsem to nesla sestře ukázat, protože jsem nechápala, co to je-bylo to fakt docela nechutný.....................
Holčinky chtěla jsem se zeptat-jak jste byly na utz-kolem toho 31.-32.tt
jaký údaje máte zapsaný v průkajdě???Já co takhle čtu, tak nikdy ty miminka nejsou proporcionálně vyvážený-ale mě naměřil Mudr. bříško u prďolky na 34.tt a byla jsem ve 32.tt........tak jsem se chtěla optat na ty vaše údaje........................
Vím, že třeba dost často mají mimča větší hlavičku -taky o dva týdny a tak-prostě prý to nikdy nesedí, aby ty rozměry byly všechny stejný, ale stejně to trošku vrtá v hlavě
no celá já, no-abych nad něčím nepřemýšlela
![]()
Holky, přeposílám zprávičku od Peťuly (poslala mi ji Befi na mobil)
![]()
Tak ve 13:10 se nám narodil Matěj. 3,2kg a 50 cm. Bolelo to jak kráva, ale jsem bez nástřihu a klidně bych šla zrovna domů. Matěj měl šňůru omotanou kolem krku, ale je v pořádku. Nechala jsem si dát epidural, ale než začal působit, tak jsme šli tlačit.
Tak co myslíte, dobrý ne?
to je bezva, že už to mají za sebou a jsou oba v pořádku, tiše závidím
![]()
Dito, u nás bylo zase miminko v 30. týdnu velikostí 28. týdne. Ale já mám zase podmíráčky. Pája byl taky malý, není se co divit, když před tímto těhu jsem měřila 156 a vážila 48kg.
A gratuluju k prvnímu Jarňátkovému miminku, i když venku to na jaro moc nevypadá ![]()
Adelo , právě aktualizuji seznámek, napiš mi prosím údaje - viz moje
MEDUŇKA / (30) / TP 10.3.2009 / KO 13.1. / 0 dětí / holčička
Ahojky ![]()
Ppetrušce moc gratuluji k miminku! Ať Vám dělá Matěj jen radost!
Ilčo : Třeba vám to podruhé výjde i bez pomoci
Kamarádka taky byla na IVF, po porodu na antiko kašlala, proč by to taky řešila, že… no a v březnu bude další mimi…
Ke kilčům: Já teda rodila se stejnou váhou jako před těhu, bylo mi dost blbě a hodně jsem ze začátku zhubla. Ovšem po porodu jsem přibrala skoro 10 kg
ale u mě to asi byly nervy ![]()
Befano : Já odstříhávala jen lístky, co byly nepříjemné, ale na dětském jsou většinou jemňounké, tak to tam nechávám. Já sama jsem na to dost háklivá, lístky nemám na ničem…
Maliník jsem koupila v prodejně se zdravou výživou, u nás tam mají velký výběr bylinkových čajů.
Daisy : Z toho tvého uklízení mám depresi! Doma je jak po výbuchu granátu
Jenže na úklid prostě už nemám síly ![]()
Dneska mi dorazila košile a pyžamo pro kojící, tak jsem ráda a vypadají super, mám z nich radost
Ještě čekám na kojo podprdu s kytičkama, tak snad do porodu dorazí…
Přes břicho mám 108 cm ![]()
Holky, odkud máte to prohlášení o jménech? Minule jsme museli na matriku, jelikož jsme ještě nebyli manželé… Dá se to někde na netu stáhnout?