Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojka holčiny,
pááááni člověk tu týden není a už takové obrovské změny.
Petulce přeji všechnooooooo nej k narození malého.
![]()
Mae přeji všechnoooooooo nej k narození malé princezny.
![]()
Nějak to na mě začíná doléhat, že se tady začíná pomaličku rodit.
Já jsem byla ve středu na KO. Prcek pořád hlavičkou nahoře. Nějak už se začínám smiřovat s tím, že prostě půjde ven císařem. Chci se zeptat, jak dlouho by jsem byla v nemocnici, kdyby jsem fakt tím císařem rodila?
CS mám už 4, ale dle dr. je to v normě. ![]()
Medu, příští KO mám 20.01. a bude i UTZ, aby se dr. podíval, jak tam malej leží.
A od 20.01. začínám chodit na předporodní kurz. Nj holt už budu 35tt, ale ten kurz takhle pozdě začíná, tak s tím nic moc nenadělám. Snad ho dokončím.....
No holky tak sem spala zase skoro 2hodiny
a vnoci nebudu moct spat ach jo.
Ad kosmetika já sem dost sama alergická a mě nivea vyhovuje tak sem koupila olejícěk na tělíčko od nivei i krémík proti mrazu a ještě chci midýlko nebo pěnu do koupele od nivei a jinak nic kupovat nebudu, zatím jo amám bepanthen
Tak já mám CS 2, takže tady budu ze všech nejdýl? a já myslela, že mimi půjde zase tak o 14 dní, jak Pája. No, to svět nežral, fakt ![]()
Teeeeeda holky, vy už jste tak zásobené? já nemám ještě vůbec, ale vůbec žádnou kosmetiku. Akorát pro sebe do porodky, jsem to ale máma, fakt. ![]()
Aspoň to tady odkoukám a budu vědět, co kupovat. Ale vím, že to bude od Nivei nebo Sebamed.
Tak holky, jak to objednáváte s tou podprdou? o kolik větší?
Tak já udělala bramboráky a jsem totálně přežraná a je mi těžko
,ale když já je tak ráda
To bude děs,až se budu muset omezovat v jídle,aby to malá strávila..
ad kosmetika: já asi zatím vezmu nějaký olejíček na tělíčko,asi lepší než krém,nevím…,a krémík proti mrazu na obličejík.a vůbec nevím zda mýdýlko-to se moc nedoporučuje,ne?
Sammy: buničité čtvrečky jsou jedny z posledních věcí,co nemám a furt jsem přemýšlela zda to maj v lékárně či drogošce
- dík ![]()
Jdu se uvalit k televizce,tak zatím papa
U Laurinky mi říkali v porodnici,že je nejlepší prvních 14 dnů používat olej po koupání,a pak už mlíčko…dívný,co…mýdla jsou asi zbytečný - Nivea má dobrý všechno v 1 (pěna,šampon,mýdlo)…na tu jsem zapomněla,tu jsme taky hodně používali a teď mají tu sérii Sensitive..Jen vím,že byl blbý krém na zadek,nešel vůbec rozmazat..
Vlaďko28 : Já měla plánovaného císaře. V pondělí k večeru jsem byla v porodnici na vyšetření a dostala jsem injekci, druhý den ráno v 7 nástup (v některých porodnicí si nechávají maminu přes noc, já to měla domluvené takhle). Ve středu mě převezli z JIP na normální pokoj. V neděli jsem si vyřvala propuštění, chtěli mě pustit až v pondělí.
Co se týká kosmetiky… za celý Teův život jsem ho potřela snad 3× olejíčkem (hned ze začátku, jak byl pod lampou kvůli žloutenky, tak byl hrozně vysušený), mýdlo ještě neviděl. Na prdelku máme krém míchaný v lékárně, dr. mi jej píše, když mi dojde (je fakt super a krásně voní, žádná rybilka). Mažu jen když má načervenalou prdelku a opruzeniny neměl ani 1×! Vždy se to podchytilo včas. No a pak dětský šampon, myjeme vlásky 1× za týden. Žádnou kosmetiku jinak pravidelně nepoužíváme.
Bepanthen jsem používala na bradavky a než jsem měla tu míchanou mastičku, tak Teovi na prdýlku. U holčiček pozor, známá mazala Bepanthenem a holčičkám (dvojčatům) se začly slepovat stydké pysky… musela okamžitě s mazáním přestat. Asi je hojivý až moc.
Ještě mám krém do mrazu od Weledy, ale použila jsem loni 1×, loni byla houby zima.
Kojo podprdu jsem si objednala o číslo větší, než mám teď.
Befano : Buničité čtverečky jsem kupovala v lékárně, a ještě mám ty, co jsem kupovala pro Tea, je to šíleně velké balení.
Čus,
Lenousku - tak nám třeba Sab simplex nezabíral i když malému chutnal.Dávala jsem Baby calm a ty byly o hodně lepší.Ale to je individuální.Jo a po koupeli je určitě lepší olej,aspoň pro mimina.
Kosmetika - nic se nemá přehánět.Já měla od dr napsaný olivový olej po koupeli,míchanou mastičku na prdelku,líh na pupík.Akorát jsem kupovala Pupík na prdíky,buničité čtverečky a šampon,který jsem stejně nepoužívla.Nevím to jistě,ale myslím že šampony se používají až od roka až má dítě pořádně vlasy.Jo a ještě jsem měla předepsaný olej do koupele Linola,je úplě úžasný a používáme ho doteď.Mýdla jsou zbytečná,žádná nepoužíváme.Ten olej krásně rozpouští špínu.
Kačudko : My jsme vlasatí od narození, takže šampon jsme používali snad od začátku, už si to ale přesně nepamatuju. Určitě jsme používali v době, kdy jsme ještě měl takové ty šupinky pod vláskama.
Nás už taky šmudlali šamponem v porodnici..a po koupeli mazat musím,jinak by měla malá takové suché flíčky po tělě (malinké) a hlavičku myjeme denně,někdy ob den..Mýdlo nepoužíváme,jen pěnu..
Je to fakt asi na každém,i s tím simplexem to asi není tak jednoduché jako jsme to měli my..=o))
Dobrou skoro maminy..
Ahoj holky, tak jsem vyslyšela výzvu a z Února 2009 se vtírám k vám, jarňátkám ![]()
Mám doma dvouletýho raubíře a k tomu teď zkouškové období, tak nebudu každodenní povídalka, ale občas nakouknu, jestli neva…
Ráda se objevím i v postupce - v pondělí mi bude 30, mám doma jedno dítko, TP mám 14.2. a čekáme dalšího pinďoura
A jsem z Prahy a hodlám rodit u Apolináře, jestli se to někam píše.
Jinak v úterý mi bylo řečeno, že budeme rodit asi kapku dřív - mám hrdlo 1,5cm pro prst. Na jednu stranu jsem ráda - minule jsem přenášela a bylo to psycho…na druhou stranu mě čekaj ještě dvě zkoušky za 14dní a školu mám v Brně
Tak snad vydržím a nevytrousím broučka někde u Jihlavy ![]()
Gratuluju k narozeným miminkům…hrozně to těhotenství utíká ![]()
Ahoj holky zlatý ![]()
jsem děsně ráda, že jsme tu taková parta teď i s Únorňátkama
![]()
já jsem si taky zdřímla-hergot to bylo příjemný
ale do zásoby to naspat stejně nejde ![]()
Befi no vlastně sis odpověděla sama-na ty kloboučky
…já to teda měla hlavně proto, že nemám nějaký extra kvalitní bradavky-někdo je má, jak špunty na kopačkách-já mezi ně nepatřím.....Takže ono ti mimi párkrát zatáhne přes ten klobouček a už máš v tom kloboučku taky bradavku jak špunt-jako fakt dobrý-dobře to někdo vymyslel.....No a je to právě i ochrana, když máš nedejBože bolavý bradavky-to jsem měla chvíli a mám z toho husinu, když si vzpomenu
..........
Obrázku taky dík za dobrej tip-je fakt, že já moc těm kupovanejm věcem nevěřím, ale když říkáte, že dobrý, tak to teda zkusím…ale spíš pro Terku a pro mě-drahoušek špagety moc nemusí ![]()
Jezi že plašíš???Vůbec ne prosímtě-po tom, co sis zažila-bych já plašila s každým píchnutím........i kdybys plašila, tak na to máš nárok…ale teď už to bude všechno v pořádku-uvidíš ![]()
Lenousku no teda-zase ses zavřela ju???No to je gól
.......No ono se píše a všade říká, že ty podpůrný prostředky jako magnésko a tak se nemaj už užívat po 35.tt.........ale neboj, strašit tu nebudeš, když už to máš takhle hezky naplánovaný ![]()
Adél s tou podprdou-si mi kápla do noty, pač pořád čtu, jak holky kupujou nejmíň o jedno, nebo dvě čísla větší-ale já mám sice prsa taky plnější, nalitější, ale pořád normálně nosím podprdy, který jsem nosila před otěhotněním-takže myslím, že normálně budu brát svojí původní velikost…
Daisy jojo-měla jsem na mysli ten papír od doktorky…tak říkáš, že ho budou chtít až po porodu, ju???To je dobře ![]()
Sammy aha-tak je mi to úplně jasný
.....v týhle roli byla přesně moje mamka-táta se rozvedl se svojí první ženou, se kterou měl malou holčičku a babka mojí mamině dávala taky všechno za vinu......a měla jsem pocit, že moc ráda neměla ani nás-(jak se říká-dej jí PánBůh lehkou zem, ale byla to zlá ženská).Je fakt, že už jako dítě jsem to cejtila-že ten vztah babky s mojí mamčou není dobrej…Ona měla ráda tátovu bejvalku a Martinu(moje nevlastní ségra) a nás prostě ráda neměla ![]()
Ale jak říkáš-ty jí k životu nepotřebuješ.....i když je to smutný-takovýhle vztahy.......a nejhorší je, jak říkáš-někdo tě odsuzuje, nebo moralizuje, aniž by znal tebe a i ty okolnosti, ale jak to znám ze života-normální člověk, kterej má dobrý srdce tohle nedělá-vždycky tohle dělají chladnokrevní cynický primitivové, takže si myslím, že za to ta tvoje tchýně ani nestojí ![]()
Ilci taky budu v noci čumákovat ![]()
Vladí taky prcek KP???No já vím, že se to někomu povídá, ale je fakt, že hodně holkám se prtě otočilo až po tom 35.tt-četla jsem o tom diskuzi............Ale je fakt, že s variantou císaře je lepší počítat ![]()
Miruš82 nějak mi to někde asi uteklo, ale Teo byl císařem, takže teď budeš rodit taky císařem, nebo ne???
Duant herdek-ty ještě řídíš ju???Já jsem to teda rezolutně odmítla a drahoušek už mě ani nenutí
Ale u vás je to asi jiná situace-ty musíš viď???
Kacudko no ahoj-tebe je tu teď vidět často-jsem ráda
![]()
Jo jinak s tou kosmetikou-no je fakt, že na prdelku mám normální Aviril-používala jsem ho u Terezky a žádnej problém-naprosto vyhovoval…a zbožňuju tu jeho vůni
v porodnici jsem tenkrát ze známosti dostala několik balení Lavarizinu-taky dobrej...........
A stím mazáním a tak-já jsem Terinku mazala olejem-teď ho mám taky doma, ale budu používat pleťový mlíčko od Nivei baby a na koupání-mám koupel taky od Nivea baby-myslím, že miminko vůbec není potřeba mydlit, nikdy jsem to nedělala-nejlepší je napustit vodu a do tý kápnout trochu tý pěny do koupele a miminko je čistý a voňavý................
Jo a do mrazu jsem koupila krémík-Hipp.....................
A ten Bepanthen-no vida, já ho vždycky zamýšlela jedině na bradavky, ale koukám, že ho některý máte i miminkům na prdelky........
Kkačenko ahojky-tak ses taky přidala-tam u nás to nějak nežije viď????Já už jsem semka zdrhla dávno
![]()
Ahojky tak už jsem si zavedla sešitek a zapisuju si do něj všecky vaše zajímavý rady a tipy, jako co si balíte do porodnice, co kde nakupujete na sebe (třeba ty mateřský košile a pyžama mě nadchly) i na mimi
a zapisuju si i různé rady na krémíčky a olejíčky a tak ![]()
a v červenci budu v pohodě, páč to budu mít pěkně zmáklý ![]()
Befi já jsem se zařekla, že metřík si udělám až po prvotrimestrálním UZ, což bude teď v pondělí… takže jsem tu taková nenápadně těhotná ![]()
Jsem dneska 11+3 podle prvního UZ, jinak podle PM je to trošku víc, 12+1.
A do práce nechodím, ne že bych byla na neschopence, bohužel je to ta horší varianta - jsem od listopadu na úřadu práce, protože moje zubařka s praxí skončila. Kdybych byla bývala tušila, že otěhotním hned napoprvé, tak bych snad podepsala i smlouvu tam, odkud jsem po 3 dnech pádila rychlým krokem - z oční ambul, bylo to tam úplně strašný, ty pracovní podmínky a jako perlička hysterická šéfka. Zbláznila bych se tam během prvního týdne a asi bych jí něčím praštila…
Ale to jsem prokaučovala ![]()
S pracovními pohovory, které jsem měla rozjednané a na které jsem chodila, jsem skončila na Mikuláše, kdy jsem zakrvácela a pak už jsem si řekla, že mi to za to nestojí…
Vlaďko já myslím, že ve 33tt ještě KP není tak úplně definitivní poloha plodu, samozřejmě také záleží na jeho velikosti a především na množství vody plodové… Zkoušíš nějaké ty cviky? Pokud nemáš míň vody, tak by se prcek ještě mohl usmyslet …
A jestli i v pozdějších týdnech ho nic nepřesvědčí, tak má nejspíš pádnej důvod, proč se mu takhle zalíbilo, ať je to třeba kousek přepážky v děloze nebo kratší pupečník.
Neboj nic. Taky jsem za svou praxi zažila u dvou maminek, které šly na plánovanou sekci, že při odpoledním monitoru bylo miminko hlavou nahoru a ráno před odchodem na sál jsem točila monitor - a srdíčko jsem nemohla najít, tak jsem se nejdřív lekla, pak jsem na bříško koukla, šáhla si, a hlavička nebyla nahoře, ale dole, a srdíčko se při hlavičce dolů poslouchá mnooohem níž, někdy až v tříslech než při KP, kdy je slyšet v úrovni pupíku… Normálně se prcek během noci otočil a obě ty maminy pak porodily spontánně ![]()
kkacenko:jen se přidej ![]()
Dituš, teď si mě úplně zmátla, myslým že to je až po porodu…Dává se to k těm papírům jak žádáš o RP.
A ty už máš vypsanou mateřskou?Já jí mám od 25.12. a přemejšlím jakej datum dám k mému podpisu..nějak nevím jestli mám dát stejnej jako když to dr vypisoval, nebo počkat až co mi řeknou na sociálce…
Holky jdu spát…Dobrou

ahoj holky ještě jednou Adélka. Mirča už ji bude mít dnes u sebe - včera ji vyndali z inkubátoru a byla jen v nějaké „vyhřívané vaničce“. Mirča vás pozdravuje.