Poradna duly
Jana Čurdová
Mirko, díky za napsání, jak to vypadá u císaře. Já jsem se jen bála, aby si mě tam třeba nechtěli nechat 14 dní, ale ten týden je v pohodě…uf jsem si oddechla.
Obrázku, to víš, že pořád ještě tak nějak doufám, že se třeba prcek ještě otočí. A když né, no tak holt se také nezblázníme… Plodovky mám prý míň, tak nevím jak moc to ovlivňuje a žádné cviky na otočení prďouse neznám, poradíš?
Ahoj holky, jen poznámka ke kosmetice… Nám říkali nedávat vůbec nic zezačátku - ani do koupele, ani po ní, šampon až tak po půl roce… Já jen mazala zezačátku 100% slunečnicovým olejem z lékárny, ale malý měl někdy kolem 4.měsíce suché fleky na stehýnkách, tak jsme byli u známé kožařky a ta rezolutně zamítla jakékoli oleje - prý se vůbec nevstřebají do pokožky, jen vytvoří mastný film a pokožku nijak „nepěstují“…a doporučila SebaMed dětské těl.mléko. Fleky hned zmizely a já pro Šimonka používám SebaMed doteď - jak mléko, tak Mycí emulzi i šampon pro děti. Je to moc příjemná kosmetika - není moc parfémovaná a fakt dobrá. Taky Welleda je výborná, od té používáme gel na zuby. Ale jak říkám - ze začátku není potřeba nic, tak po pár týdnech třeba na mytí tu emulzi (jen na zadeček) a to mléko. Jo, a existují i výborné pří:,–(y do koupele, které vodu změkčují, aby nevysušovala. My používáme občas......ježiš, teď mi to vypadlo
Taková bílá hranatá lahev, kupuje se v lékárně a má k tomu označení F. Panebože, já jsem dutá, no, až to zjistím, doplním info
Používá se to i pro ekzematiky.
Vlaďko, na otočení hlavičkou je ještě čas! Znám dvě holky, kterým se prtě otočilo kolem 36tt!
Jooo, a na zadeček se mi nejvíc osvědčil SUDOCREAM, mají ho v Mothercare nebo v lékárně. Dá se použít i na ledaccos jiného - ekzémky, pupínky…i pro dospělé. Je dražší než třeba Rybilka, ale vydrží straaaaašně dlouho. Já mazala jen po kakání (po pár týdnech jsme kadili tak obden) a po koupání, myslím, že není třeba preventivně matlat při každém přebalování. Taky jsem používala od Johnson´s krém na prdelku v takový plechovce placatý, dostali jsme v balíčku z porodnice, a taky nebyl žádný problém.
lenko:Děkujeme za fotečku Adélky..Je nádherná, to je dobře že jí Mirča už bude mít u sebe…Moc jí pozdravuj jestli bjí budeš psát… ![]()
Dobré dopoledne.
Tak jsem postavila na oběd a v klidu dočetla.
Leni, díky za zprávu o Miruš. To je fajn, že už dnes bude mít Áďu u sebe. Budou doma cobydup holky
.
Myslím, že Dituška psala o Avirilu, ten mám taky a hrozně krásně mi voní. Koupila jsem i ty olejíčky, ty přímo miluju
.
Včera jsem zase pěkně poslíčkovala . Povolilo to až hodinu po horké vaně, ale abych se přiznala, ani dnes mi není nejlíp. Bříško pobolívá, ale poslíčci to nejsou. Bolí lehoučko, ale zato v kuse. Uvidím, co se bude dít dál. Snad to přejde…
Jdu se na chvíli natáhnout, než se dopeče kuře.
Ahoj,
fajn zpravy o Adelce
, ja trpim s tema kvasinkama jak zvire, vyzvedavala jsem si vcera tu novou mast na zavadeni, tak jen musim doufat, ze to nejak zabere…samozrejme je tam napsano, ze v tehotenstvi se ma aplikovat pouze na zaklade zavaznych duvodu
…no, ono uz to takhle par tydnu pred porodem zavazny je, protoze me by snad v tomhle stavu nemohli nechat rodit normalne bez nejake razantni lecby ![]()
Jinak tu mam kamarada na elektriku, to je teda veda si tohle vsechno bez projektu dobre rozmyslet, nejradsi bych popadla nohy na ramena a nekam utekla
![]()
daisy , no jo! To zni strasne!… Kamarada, co DELA rozvod elektriny
, haha
Ditto : Teo šel císařem, velký odhad hmotnosti (přes 4 kg) a já mám s bídou 150 cm, takže nepoměr pánve a plodu. Jsem taky po několika operacích kyčle. Teď to vypadá na dalšího císaře, jizva dost zlobí. Dr. říkal, že vzhledem k mé výšce (rozměr pánve v jakémsi parametru je menší) a ke zlobení jizvy to vypadá na dalšího císaře.
Vlaďko : Záleží taky na tom, jak se to bude hojit a jestli budeš mít problémy. Já už 4 den chodila normálně a 8 den po císaři jsem už jezdila vlakem do Brna za malým do nemocnice…
Sammmy : Ať bolesti přejdou! Mě od včerejška taky nějak více bolí břicho, hlavně spodní část, a trvdne o 106. Dneska to není o nic lepší, ale museli jsme jet nakoupit a do knihovny, tak snad se to odpoledne uklidní…
Dobré odpoledne,
včera jsem po dlouhé době brzy usla,i malá a v noci jsme se samozřejmě všichni vzbudili a koukali snad dvě hodiny do zdi - no paráda..=o))
Ještě k těm krémíkům,na weledu mě upozorňovala naše doktorka,že je v ní hodně měsíčku a některé citlivé děti ho nemusí snášet,stejně tak se hodně nedoporučuje Johnson (nebo jak se to píše)
A taky v porodnici (ve většině porodnicích) mají právě toho Johnsna a když si nevezmete svojí kosmetiku,tak Vám s ním mimčo hned natřou,potřou,umyjou
Sammmy:Koukám,že máme podle metříku stejný termín porodu…tak ne že budeš moc předbíhat… ![]()
Horká koupel přeci porod rozjede,takže jestli máš bolesti,tak by jsi si ji asi davat nemela,aby Ti to porod nevyvolalo nebo myslíš,že to nemá vliv?
Já když dorazila do porodky otevřená na 4 prsty,tak mě šoupli do horký vany s masažema a do půl hodinky byla malá venku a stihla jsem se otevřít úplně - ta mi dala ta vana,rozjely se mi v ni takovy kontrakce,ze jsem z ni malem ani nevylezla..žádny po 3 minutách nebo po minutě,nonstop půl hodinka kontrakcí…
Leni : Já jsem někde četla, že horká vana buď pomůže nebo porod vyvolá, takže to je 50 na 50, ale rozhodně by se mělo něco po ní dít
V případě, že to už fakt na porod je, by to mělo urychlit a pokud to jsou posli, mělo by je to zklidnit.
Ja zas cetla na strance porodnice.cz, kde na spoustu dotazu odpovida Dr. Tomek, ze matka v zadnem pripade nemuze porod urychlit, ze je to zalezitost pouze plodu, a ze i ten malinik je placebo, ze clovek zrovna tak muze jist pytlik bonbonu
![]()