Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj spolumatky!
Hlásím návrat ze zmrzlé Šumay( -16C
) Přežilijsme ve zdraví cestování i pohřeb.
Zkusím dočíst, ale jestli jsou nějaké významné novinky, tak prosím o stručný souhrn - jste strašně ukecaný. ![]()
No Mischni hurááááááááááááá ![]()
No významná novinka je ta že-MAE PORODILA ADÉLKU
![]()
Ahoj holky, to ste toho teda dneska nakecaly
sem měla co dělat abych vás dočetla
ale moc si nepamatuju jen to že Mae už snad ve čtvrtek pudou dom teda ti se mají
moc jim to přeju no a Peťa by snad mohla ještě dřív ne? ![]()
No jinak dneska sem měla celkem pernej den, ale v noci sem se krásně vyspala tak se to dalo, sme v 11 vyjeli, nakoupily v hypernově pak se přesunuli do Datartu, pak v Chicco sem koupila konečně bavlněný plínky, pak Ikea kde sme koupili chránič postýlky a lampičku a nějaký rámečky, chtěla sem ještě potah na přebalovací tu omyvatelnou podložku a ještě to nemají
, no a nakonec Elektroworld tam sme každej čučeli po svým a konečně koupili brašničku na foťák
no a dom sme se dostali něco po 3 no už sem toho měla dost ale sem spokojená že sem skoro všechno nakoupila.
No a pak sem padla za vlast a pokusila se vás dočíst, zítra mi dojde kamoška tak nevím jak moc budu ale zatím se teda mějte ![]()
Duant jo Koucký je takovej věrohodnej-je lidskej a hlavně jeho heslo je-maminky zbytečně nestresovat a neplašit, ale zároveň taky falešně nechlácholit-prostě říkat věci, tak jak jsou
.....já se dost často ptám a zjistila jsem, že nejlepší doba je kolem 8.hoďky ráno ![]()
Medu ty máš takový hezký zájmy-závidím, taky bych chtěla vybírat do baráčku.....ale to si ještě počkám
jinak s tím slizounem si mě pobavila-tohle, že říkal????
Že se těší na jaro, až vytáhnou těhulky bříška???Fůůůj-to je fakt nějakej zvrhlík-ať se na mě zlobí, kdo chce, ale mě tohle normální nepřipadá
…ale to je jedno-máme teď jiný starosti, viď???Jináč s tím epiduralem
já od přírody posera a cimprlich bych si ho i nechala dát-už jsem o tom přemýšlela-ale zradil mě jeden argument.Četla jsem diskuze a dost holek potvrzovalo, že jim moc nepomoh-naopak, že jim třeba bylo po němi na zvracení…ale samozřejmě dost holčin ho chválilo…I když pro mě představa toho, jak mi někdo rve jehlu do páteře
no prostě šílená představa..................
Sammy Miško mi připadá, že ty bolesti, co popisuješ mívám já teď poměrně často odspodu-tak mě napadlo, že to můžeš mít zhmožděný od malý.......Občas se ototčí a čutne směrem k páteři-nevím, taková je moje teorie.....ale jak říkáš, taky bych z toho byla nesvá-ale když se hýbe, tak je to v pořádku-halt to bolí tebe, ale s ní to nemá nic společnýho ![]()
Befi tak pááááááááááááá a hned se nahlaš, jak budeš na příjmu.............a vůbec-už máš postýlku vybranou????
Leni díky za info......Mirču moc pozdravujeme
A zdravím Ilcu-gratuluju k tomu, žes to všechno zvládla, já už bych lezla po čtyřech a brečela, pač moje záda by takový dlouhý chození nevydržely…ale jinač jste dobře pokoupili ![]()
A já mizím-aby se drahoušek nezlobil, že na něj prdím.....že kecám tady a jeho zanedbávám-už to tu bylo mockrát ![]()
Tak páááááááááááá a dodrou noc-pokud možno co nejmíň čůrání(v noci)
P.S. musím říct, že já teď ty noci upřímně nenávidím-všechno mě bolí, i to, když se chci převrátit na druhej bok, kyčle a všechno a vůbec se špatně spí, jako by člověk nemohl pořádně tvrdě zabrat-ale dyk to známe všechny že???
![]()
Tak jsem dočetla - uuuf!
MIRKO - MOOOC GRATULUJU K ADÉLCE - JE TO DOCELA MACEK NA TO, JAK ŠLA BRZY. TAK BUĎTE HOLKY OBĚ MOC ZDRAVÝ A V POHODĚ! A FOTKY ÚŽASNÝ.
Jinak všechny zdravím a zítra se snad zapojím( teda musím jet nakoupit, není co jíst…)
A teda tady se začalo rodit jako o závod a já jsem s termínem až na ocasu peletonu - no to nevydržím… ![]()
Přeju pro dnešek dobrou a s úplňkem i klidnou noc.
Befane:Tak poreferuj…=o)Jaký to tam je,měli všechno,co jsi chtěla,a tak…ať vím,co maminky v obchodě chtějí..=o))
Vůbec nevím,kde ten lvíček je,jenom vím o jejich eshopu…
Dneska mám strašné bolesti a křeče v kříži-když jsem byla ohnutá u malé u vany,nemohla jsem se narovnat a myslela jsem,že se ani neudržím na nohách..
Ditus:Porod to byl rychly,byli mi pogratulovat i doktoři,že jsem ho dostala k Vánocům..=o)Přijela jsem do porodnice už ve 14h,ale neměla jsem žádné kontrakce,slabé jsem měla od 15 h a všechno se rozjelo až v tý vaně…ale ta půl hodina byla taková síla,že půjdu určitě do epiduralu,jak tu někdo psal,proč trpět,když to může být v pohodě…ta injekce do páteře prej vůbec nebolí.
Ahojky!Holky vy jste toho nakecaly..To je dobře že to tu žije.Dneska jsem vyprala 7 praček a koš na prádlo je prázdný
Jupí! Zítra mě čeká velké žehlení Ráďovích věcí…To si užiju, chjo.Dneska jsem konečně umyla tu lednici a mikrovlnku…Takže mi chybí ještě ta skříňka pod umyvadlem a mám hotovo.....Jo a ještě umejt tu vanu, ale to až někdy v týdnu.Nebo příští víkend…
No a na nádobí mi dnes síly nezbyly, jsem ostuda…Byly jsme se projít asi na 30 minut.A pak koukali na DVD.
Jinak si moc nepamatuji kdo co psal.....
Dittuš: mě myslím na socce říkali že se to dává po porodu (jsem si jistá na 99%)
Sammy: kdy jdeš k dr?Mu to řekni…Hlavně aby to nebyl zánět ledvin…
Befi: Užij si to u rodičátek ![]()
Zítra po snídani jedem do Hradce..Nakoupit nákup a jednorázové pleny…
Jo a látkové přišli do Tábora teprve te´d takže mi je mamka snad v po pošle sem…V tejdnu vyperu a vyžehlím a budu mít snad už všechno.
Holky dobrou noc přeji ![]()
Ahojky , dneska jsem si pěkně zařídila, z Buštěhradu do Berouna za bandou, z Berouna do Radotína za našima a zpátky domů do Buštěhradu, před hoďkou jsme se vrátili. Silnice naštěstí téměř prázdný. Měla jsem trošku strach, od prosince, co se mi motá škeble, jsem neřídila a navíc máme nové auto, na které nejsem zvyklá, ale vše dopadlo ok, až ze začátku na tu jedovatou brzdu, kdy jsme málem prolítli oknem
nééé, dělám si srandu
ale je pravda, že je o dost citlivější než u mé vyčvachtané toyotky… ![]()
Mj. řidičák mám teprve rok, a strašně nerada řídím…
![]()
Vlaďko našla jsem ti tenhle odkaz, kde je to popsáno velmi hezky. Znám ještě jeden cvik, ale poradím se ještě s kamarádkou, která ho cvičila, než ti ho popíšu, byl úplně jiný, tak abych to nepopletla. Jinak se tu píše i o úspěšnosti reflexní terapie , teď si neuvědomuji, kde bydlíš, ale pokud jsi z Prahy, můžu ti doporučit bezva babu, která reflexku už leta dělá…
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Sammy nechci tě strašit, ale je možný, že ty bolesti, co popisuješ, jsou buď od pouhého prochladnutí, které vyléčíš kočkou na bedrech, postelí a čajem, nebo od ledvin (nemáš zvýš. teplotu, potíže s čůráním - pálení nebo pocit, že vyčůráš mnohem míň než vypiješ?). A jsou oboustranné? - v těhotenství bývají ledvinové potíže častěji a typické vpravo…
Ale upřímně, viděla bych to spíše na poslíčky. I když to moc nepopisuješ - jsou ty bolesti jsou tupé a opakují se v určitých intervalech? Můžeš u nich pociťovat ztvrdnutí bříška bez bolesti nebo předmenstruační bolesti v podbřišku, ale taky vůbec NEMUSÍŠ…
Kontrakce, které se promítají do bolestí beder, bývají časté u dělohy, která je v retroverziflexi, tzn. otočená dozadu, k páteři.
Teplou sprchu ani vanu bych ti spíše nedoporučovala. Spíš bych si ve 36tt ještě loupla na noc dvě magnézka… A pokud by ti to nedovolilo spát, sledovala bych intervaly bolestí zad - rodiček, které při porodu nebolelo bříško, ale záda, těch už jsem zažila spousty…
Ale až tak dalece bych to neviděla, spíš na ty poslíčky. A ty se můžou objevovat klidně i měsíc před porodem.
tak držím pěsti
a pápá ![]()
Ahoj holky,
noné já sem tu dneska první ![]()
Sammy taky mě napadlo že máš už poslíčky a taky bych moc teplou vanu nedoporučovala, většinou se posílají maminy pod teplou vodu aby se jim urychlil nebo nějak jinak změnil.
Jo jinak jak holky říkáte o noci, tak já ji taky pomale začínám nesnášet, je to tak malý procento z noci co opravdu spím a odpočnu si. Ale asi je to fakt že už nás to připravuje na to noční vstávání k mimču.
Ad epidural, strašně sem o něm váhala ale asi si ho nechám píchnout, kamoška ho při prvním měla a říkala že to bylo bezva oproti druhýmu kdy ho neměla, no a druhá ho měla sice pozdě ale prostě psychycky ji to aspoň pomohlo, takže tak.
Holky náš prcek se poslední dobou tak mele
a dost často má škytavku ![]()
Jo a kamoška mi doporučovala že na otočení že mám jit do kleku na všechny 4 a pak prej na 10min. si pokrčit v loktech a klečet na loktech, prostě aby byl člověk hlavou dolu, tak to semtam zkouším, tak sem zvědavá jestli to zabere.
Teda holky co všechny děláte? to spinkáte nebo kuchtíte nebo čučíte na telku jak já???
Dobré ranko dámy!
Tak rady chystám oběd( zapecené palačinky na sladko) a čekám na mamku - pojedeme na velký nákup. Přes svátky jsme to tady totálně vyžrali a ještě jsem nestihla doplnit zásoby.
Zítra jedu na KO místo toho pátku, tak jsem zvědavá, jestli je vše, kde má být.
ad pohřeb - no, jako pohřeb, akorát nás totálně ze smutku vyvedl kněz. Tak něco neosobního a nepřipravenýho jsem snad v životě neslyšela. Když mluvil o dědovi, tak blábolil pátý přes devátý( absolutně něvěděl, co říct) a pak četl něco z bible a to bylo horší, než hlášení nádražního rozhlasu. Děda musel rotovat v rakvi anebo se nad náma mlátit smíchy, protože nic jinýho nebylo možný. Aby bylo jasno - nemám nic proti víře, ať si to každý řídí, jak chce, ale tohle spíš, než služba Bohu byl výsměch… ![]()
Ségra, co má termín týden po mě má břicho poliviční
, jasně vítězím. Tak jsme pochopitelně věnovaly dost času vymńováním informací o porodu, výbavičce a tak. No a náš táta z toho byl totálně naměkko a pořád nás chtěl fotit. ![]()
Teda, vy už tady poslíkujete a chystáte se k porodu!
Já když se podívám na metřík, tak mi to připadá nekonečný…ale třeba se Bára vyklube taky aspoň o dva týdny dřív( patřičně dopečená), protože záda a kloouby už teda začínám cítit fest.
Mishi to je dobře že si dorazila vpořádku, taky sem zažila pár pohřbů kde člověk spíš kroutil hlavou než aby byl smutnej, ale nás je „mlaďoch“ farář něco ke 40, a je bezvadnej do ničeho tě nenutí a tak, no mi když sme s manžem chtěli svatbu v kostele a byli sme za ním na těch sezeních tak sme se bavili o sportu a tak co každej rád no prostě pohodička, semtam prohodil něco z bible ale tak nenásilně že sme s manžem říkali že od něj by sme si nechali odvyprávět celou bibli a to sme to takový sváteční věřící ![]()
Jinak já dneska vařím slepičí vývar s játrovejma knedlíčkama a hovězí biftečky a s hranolkama a včera sme nakoupili hodně zeleniny tak pořádná obloha, mňam, miluju když mám k jídlu nějakou zeleninu, nebo salát nebo ovoce. V týdnu asi udělám pečený kuřátko s bramborem a asi si k tomu uvařím z jablek kompot (sou už moučný, na jídlo nic moc
)