JARŇÁTKA 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14597
10.1.09 20:16

befi , od ‚Lvicka‘ mam kocar :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
10.1.09 20:19

Ahoj spolumatky!

Hlásím návrat ze zmrzlé Šumay( -16C 8O ) Přežilijsme ve zdraví cestování i pohřeb.
Zkusím dočíst, ale jestli jsou nějaké významné novinky, tak prosím o stručný souhrn - jste strašně ukecaný. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
10.1.09 21:14

No Mischni hurááááááááááááá :potlesk:

No významná novinka je ta že-MAE PORODILA ADÉLKU :potlesk: :potlesk: :potlesk: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
10.1.09 21:21

Ahoj holky, to ste toho teda dneska nakecaly :-) sem měla co dělat abych vás dočetla :lol: ale moc si nepamatuju jen to že Mae už snad ve čtvrtek pudou dom teda ti se mají :-) moc jim to přeju no a Peťa by snad mohla ještě dřív ne? :-)
No jinak dneska sem měla celkem pernej den, ale v noci sem se krásně vyspala tak se to dalo, sme v 11 vyjeli, nakoupily v hypernově pak se přesunuli do Datartu, pak v Chicco sem koupila konečně bavlněný plínky, pak Ikea kde sme koupili chránič postýlky a lampičku a nějaký rámečky, chtěla sem ještě potah na přebalovací tu omyvatelnou podložku a ještě to nemají :evil: , no a nakonec Elektroworld tam sme každej čučeli po svým a konečně koupili brašničku na foťák :-) no a dom sme se dostali něco po 3 no už sem toho měla dost ale sem spokojená že sem skoro všechno nakoupila.
No a pak sem padla za vlast a pokusila se vás dočíst, zítra mi dojde kamoška tak nevím jak moc budu ale zatím se teda mějte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
10.1.09 21:31

Duant jo Koucký je takovej věrohodnej-je lidskej a hlavně jeho heslo je-maminky zbytečně nestresovat a neplašit, ale zároveň taky falešně nechlácholit-prostě říkat věci, tak jak jsou 8) .....já se dost často ptám a zjistila jsem, že nejlepší doba je kolem 8.hoďky ráno 8)

Medu ty máš takový hezký zájmy-závidím, taky bych chtěla vybírat do baráčku.....ale to si ještě počkám :roll: jinak s tím slizounem si mě pobavila-tohle, že říkal???? 8O Že se těší na jaro, až vytáhnou těhulky bříška???Fůůůj-to je fakt nějakej zvrhlík-ať se na mě zlobí, kdo chce, ale mě tohle normální nepřipadá :roll: …ale to je jedno-máme teď jiný starosti, viď???Jináč s tím epiduralem :roll: :roll: :roll: já od přírody posera a cimprlich bych si ho i nechala dát-už jsem o tom přemýšlela-ale zradil mě jeden argument.Četla jsem diskuze a dost holek potvrzovalo, že jim moc nepomoh-naopak, že jim třeba bylo po němi na zvracení…ale samozřejmě dost holčin ho chválilo…I když pro mě představa toho, jak mi někdo rve jehlu do páteře :roll: :roll: :roll: :poblion: :poblion: no prostě šílená představa..................
Sammy Miško mi připadá, že ty bolesti, co popisuješ mívám já teď poměrně často odspodu-tak mě napadlo, že to můžeš mít zhmožděný od malý.......Občas se ototčí a čutne směrem k páteři-nevím, taková je moje teorie.....ale jak říkáš, taky bych z toho byla nesvá-ale když se hýbe, tak je to v pořádku-halt to bolí tebe, ale s ní to nemá nic společnýho :wink:

Befi tak pááááááááááááá a hned se nahlaš, jak budeš na příjmu.............a vůbec-už máš postýlku vybranou????
Leni díky za info......Mirču moc pozdravujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
10.1.09 21:40

A zdravím Ilcu-gratuluju k tomu, žes to všechno zvládla, já už bych lezla po čtyřech a brečela, pač moje záda by takový dlouhý chození nevydržely…ale jinač jste dobře pokoupili :wink:

A já mizím-aby se drahoušek nezlobil, že na něj prdím.....že kecám tady a jeho zanedbávám-už to tu bylo mockrát :lol:

Tak páááááááááááá a dodrou noc-pokud možno co nejmíň čůrání(v noci)
P.S. musím říct, že já teď ty noci upřímně nenávidím-všechno mě bolí, i to, když se chci převrátit na druhej bok, kyčle a všechno a vůbec se špatně spí, jako by člověk nemohl pořádně tvrdě zabrat-ale dyk to známe všechny že??? :lol: :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
10.1.09 21:51

Tak jsem dočetla - uuuf!

MIRKO - MOOOC GRATULUJU K ADÉLCE - JE TO DOCELA MACEK NA TO, JAK ŠLA BRZY. TAK BUĎTE HOLKY OBĚ MOC ZDRAVÝ A V POHODĚ! A FOTKY ÚŽASNÝ.

Jinak všechny zdravím a zítra se snad zapojím( teda musím jet nakoupit, není co jíst…)

A teda tady se začalo rodit jako o závod a já jsem s termínem až na ocasu peletonu - no to nevydržím… :lol:

Přeju pro dnešek dobrou a s úplňkem i klidnou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
10.1.09 23:07

Befane:Tak poreferuj…=o)Jaký to tam je,měli všechno,co jsi chtěla,a tak…ať vím,co maminky v obchodě chtějí..=o))
Vůbec nevím,kde ten lvíček je,jenom vím o jejich eshopu…

Dneska mám strašné bolesti a křeče v kříži-když jsem byla ohnutá u malé u vany,nemohla jsem se narovnat a myslela jsem,že se ani neudržím na nohách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
10.1.09 23:12

Ditus:Porod to byl rychly,byli mi pogratulovat i doktoři,že jsem ho dostala k Vánocům..=o)Přijela jsem do porodnice už ve 14h,ale neměla jsem žádné kontrakce,slabé jsem měla od 15 h a všechno se rozjelo až v tý vaně…ale ta půl hodina byla taková síla,že půjdu určitě do epiduralu,jak tu někdo psal,proč trpět,když to může být v pohodě…ta injekce do páteře prej vůbec nebolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11484
10.1.09 23:22

Ahojky!Holky vy jste toho nakecaly..To je dobře že to tu žije.Dneska jsem vyprala 7 praček a koš na prádlo je prázdný :) Jupí! Zítra mě čeká velké žehlení Ráďovích věcí…To si užiju, chjo.Dneska jsem konečně umyla tu lednici a mikrovlnku…Takže mi chybí ještě ta skříňka pod umyvadlem a mám hotovo.....Jo a ještě umejt tu vanu, ale to až někdy v týdnu.Nebo příští víkend…
No a na nádobí mi dnes síly nezbyly, jsem ostuda…Byly jsme se projít asi na 30 minut.A pak koukali na DVD.
Jinak si moc nepamatuji kdo co psal.....
Dittuš: mě myslím na socce říkali že se to dává po porodu (jsem si jistá na 99%)
Sammy: kdy jdeš k dr?Mu to řekni…Hlavně aby to nebyl zánět ledvin…
Befi: Užij si to u rodičátek :)

Zítra po snídani jedem do Hradce..Nakoupit nákup a jednorázové pleny…
Jo a látkové přišli do Tábora teprve te´d takže mi je mamka snad v po pošle sem…V tejdnu vyperu a vyžehlím a budu mít snad už všechno.

Holky dobrou noc přeji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
10.1.09 23:51

Ahojky , dneska jsem si pěkně zařídila, z Buštěhradu do Berouna za bandou, z Berouna do Radotína za našima a zpátky domů do Buštěhradu, před hoďkou jsme se vrátili. Silnice naštěstí téměř prázdný. Měla jsem trošku strach, od prosince, co se mi motá škeble, jsem neřídila a navíc máme nové auto, na které nejsem zvyklá, ale vše dopadlo ok, až ze začátku na tu jedovatou brzdu, kdy jsme málem prolítli oknem :lol: nééé, dělám si srandu :lol: ale je pravda, že je o dost citlivější než u mé vyčvachtané toyotky… 8O
Mj. řidičák mám teprve rok, a strašně nerada řídím… :oops: :roll:

Vlaďko našla jsem ti tenhle odkaz, kde je to popsáno velmi hezky. Znám ještě jeden cvik, ale poradím se ještě s kamarádkou, která ho cvičila, než ti ho popíšu, byl úplně jiný, tak abych to nepopletla. Jinak se tu píše i o úspěšnosti reflexní terapie , teď si neuvědomuji, kde bydlíš, ale pokud jsi z Prahy, můžu ti doporučit bezva babu, která reflexku už leta dělá…
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

Sammy nechci tě strašit, ale je možný, že ty bolesti, co popisuješ, jsou buď od pouhého prochladnutí, které vyléčíš kočkou na bedrech, postelí a čajem, nebo od ledvin (nemáš zvýš. teplotu, potíže s čůráním - pálení nebo pocit, že vyčůráš mnohem míň než vypiješ?). A jsou oboustranné? - v těhotenství bývají ledvinové potíže častěji a typické vpravo…
Ale upřímně, viděla bych to spíše na poslíčky. I když to moc nepopisuješ - jsou ty bolesti jsou tupé a opakují se v určitých intervalech? Můžeš u nich pociťovat ztvrdnutí bříška bez bolesti nebo předmenstruační bolesti v podbřišku, ale taky vůbec NEMUSÍŠ…
Kontrakce, které se promítají do bolestí beder, bývají časté u dělohy, která je v retroverziflexi, tzn. otočená dozadu, k páteři.
Teplou sprchu ani vanu bych ti spíše nedoporučovala. Spíš bych si ve 36tt ještě loupla na noc dvě magnézka… A pokud by ti to nedovolilo spát, sledovala bych intervaly bolestí zad - rodiček, které při porodu nebolelo bříško, ale záda, těch už jsem zažila spousty…

Ale až tak dalece bych to neviděla, spíš na ty poslíčky. A ty se můžou objevovat klidně i měsíc před porodem.
tak držím pěsti :wink: a pápá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
11.1.09 09:50

Ahoj holky,
noné já sem tu dneska první :-)
Sammy taky mě napadlo že máš už poslíčky a taky bych moc teplou vanu nedoporučovala, většinou se posílají maminy pod teplou vodu aby se jim urychlil nebo nějak jinak změnil.
Jo jinak jak holky říkáte o noci, tak já ji taky pomale začínám nesnášet, je to tak malý procento z noci co opravdu spím a odpočnu si. Ale asi je to fakt že už nás to připravuje na to noční vstávání k mimču.
Ad epidural, strašně sem o něm váhala ale asi si ho nechám píchnout, kamoška ho při prvním měla a říkala že to bylo bezva oproti druhýmu kdy ho neměla, no a druhá ho měla sice pozdě ale prostě psychycky ji to aspoň pomohlo, takže tak.
Holky náš prcek se poslední dobou tak mele :-) a dost často má škytavku :-)
Jo a kamoška mi doporučovala že na otočení že mám jit do kleku na všechny 4 a pak prej na 10min. si pokrčit v loktech a klečet na loktech, prostě aby byl člověk hlavou dolu, tak to semtam zkouším, tak sem zvědavá jestli to zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
11.1.09 10:26

Teda holky co všechny děláte? to spinkáte nebo kuchtíte nebo čučíte na telku jak já???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
11.1.09 10:48

Dobré ranko dámy!

Tak rady chystám oběd( zapecené palačinky na sladko) a čekám na mamku - pojedeme na velký nákup. Přes svátky jsme to tady totálně vyžrali a ještě jsem nestihla doplnit zásoby.

Zítra jedu na KO místo toho pátku, tak jsem zvědavá, jestli je vše, kde má být.

ad pohřeb - no, jako pohřeb, akorát nás totálně ze smutku vyvedl kněz. Tak něco neosobního a nepřipravenýho jsem snad v životě neslyšela. Když mluvil o dědovi, tak blábolil pátý přes devátý( absolutně něvěděl, co říct) a pak četl něco z bible a to bylo horší, než hlášení nádražního rozhlasu. Děda musel rotovat v rakvi anebo se nad náma mlátit smíchy, protože nic jinýho nebylo možný. Aby bylo jasno - nemám nic proti víře, ať si to každý řídí, jak chce, ale tohle spíš, než služba Bohu byl výsměch… :twisted:

Ségra, co má termín týden po mě má břicho poliviční :oops: , jasně vítězím. Tak jsme pochopitelně věnovaly dost času vymńováním informací o porodu, výbavičce a tak. No a náš táta z toho byl totálně naměkko a pořád nás chtěl fotit. :lol:

Teda, vy už tady poslíkujete a chystáte se k porodu! 8O Já když se podívám na metřík, tak mi to připadá nekonečný…ale třeba se Bára vyklube taky aspoň o dva týdny dřív( patřičně dopečená), protože záda a kloouby už teda začínám cítit fest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
11.1.09 11:02

Mishi to je dobře že si dorazila vpořádku, taky sem zažila pár pohřbů kde člověk spíš kroutil hlavou než aby byl smutnej, ale nás je „mlaďoch“ farář něco ke 40, a je bezvadnej do ničeho tě nenutí a tak, no mi když sme s manžem chtěli svatbu v kostele a byli sme za ním na těch sezeních tak sme se bavili o sportu a tak co každej rád no prostě pohodička, semtam prohodil něco z bible ale tak nenásilně že sme s manžem říkali že od něj by sme si nechali odvyprávět celou bibli a to sme to takový sváteční věřící :-)
Jinak já dneska vařím slepičí vývar s játrovejma knedlíčkama a hovězí biftečky a s hranolkama a včera sme nakoupili hodně zeleniny tak pořádná obloha, mňam, miluju když mám k jídlu nějakou zeleninu, nebo salát nebo ovoce. V týdnu asi udělám pečený kuřátko s bramborem a asi si k tomu uvařím z jablek kompot (sou už moučný, na jídlo nic moc :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí