Jarní čtenářské bingo 2022

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1347
13.6.22 13:41

@Fazulina Zajímala by mě témata dalšího binga. Jen tak, že bych už začala schánět a číst. V létě nemám tolik času tak by se malý náskok mohl hodit. Už jsou témata vybraná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
16.6.22 07:51
@milcamf píše:
  1. Kniha s tématem v budoucnosti - Spasitel (Andy Weir)- za mě ještě zajímavější a napínavější kniha než Marťan, povede se hlavnímu hrdinovi zachránit planetu a co teprve jeho setkání s mimozemským kamarádem! Knížka nejde odložit, občasné technické popisy, co se děje, proč se to tak děje by mohly na první pohled rušit, ale není tomu tak! Za sebe dávám této knize 10 hvězdiček z 10!!!
Děkuji za zapsání, další knížky se budu snažit doplnit co nejdříve :)

Jé, taky si ho jdu zapsat, za mě totální pecka, jak píšeš, ještě lepší než Marťan. Přitom ta Artemis mě tak nenadchla, ale toto teda. Přesně, ty technické věci jsou podány tak, že to nijak nevadí a je to napínavé jak kšandy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
16.6.22 08:19
@makyna22 píše:
@Fazulina Zajímala by mě témata dalšího binga. Jen tak, že bych už začala schánět a číst. V létě nemám tolik času tak by se malý náskok mohl hodit. Už jsou témata vybraná?

Ahojky, právě jsem bingo založila, tak se můžeš připravovat:-)))

https://www.emimino.cz/…2022-466756/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
16.6.22 08:27

Prosím zapsat žolíka místo české detektivky
Křivé obvinění od Mayy Banks

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
16.6.22 09:00

Ahoj,

dostávám se k dopsání zbylých knih:

1. Název knihy od písmene A: Anatomie lži (Dan Brown) - knížka pojednávající o nálezu neobvyklého meteoritu… knížka napínavá, to ano, ale více se mi líbí knížky s postavou Roberta Langdona… plusový bodík dávám za velmi pěknou obálku knihy :) v knihovně mi usnadnila hledání :)
  1. Kniha, která se odehrává ve více časových obdobích - zde jsem se nechala inspirovat dalšími tipy - takže jsem sáhla po knize: Cizinka (Diana Gabaldon) - je to hned první knížka z celé série a v porovnání s ostatními knihami od této autorky „krátká“… další knížky jsou celkem bichle :lol: jen letmo jsem viděla kdysi dávno nějaké díly seriálu v televizi, knížka je ale podle mého názoru lepší - napínavé a zajímavé téma, putování časem, sympatická Claire a Jamie je prostě klaďák, jak má být :) příjemné čtení, když bude více času, mohla bych se výhledově pustit i do čtení dalších knížek…
  1. Kniha od autora, který napsal alespoň 10 knih: Řbitov zvířátek (Stephen King) - podle mě je to knížka, která ve Vás zanechá nějaký dojem, ze začátku trošku trvá, než se děj rozjede, ale pak to stojí za to, čtenář stejně jako hlavní postava Louis ví, že se na ten hřbitov prostě zase vypraví, co se děje potom je už jeden velký sled událostí a závěr knihy končí prostě napínavě, chtěla bych ještě pokračování :lol:

tak a snad mám už všechno, budu se moc těšit na letní bingo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
16.6.22 12:25

Poslední kniha do tabulky

Prosím o zapsání knihy Metro 2033
od autora Dmitrije Gluchovskijho.
Docela psycho to číst v této době…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18306
16.6.22 18:01

Posílám zbytek přečtených knih:

Kniha s tématem v budoucnosti
nahrazuji, nemám ráda sci fi

Kateřina Tučková Bílá voda doporučuji přečíst, je to dokonalé

Název knihy na od písmene A

Paulo Coelho Alchymista – krása, není potřeba komentovat, tuto knihu čtu často a ráda

Kniha, která se odehrává ve více časových obdobích

Alena Mornštajnová Listopád díky za 17. listopad 1989 nedovedu si představit takto žít s komunisty.

Kniha od autora (autorky), který napsal alespoň 10 knih

Patrik Hartl Okamžiky štěstí

snad mám všechno, a děkuji, že se staráš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
17.6.22 09:59
@DanielaD píše:
Kniha s tématem v budoucnosti
nahrazuji, nemám ráda sci fi

Kateřina Tučková Bílá voda doporučuji přečíst, je to dokonalé

Kniha od autora (autorky), který napsal alespoň 10 knih
Patrik Hartl Okamžiky štěstí

Ahojky, Patrik Hartl napsal jen 5 knih.

Bílou vodu máš už v tématu s barvou v názvu (snad jsem to nepopletla)
Asi budeš muset ještě něco přečíst:-), aby se to do kategorie hodily:-))). Pardon:-)

Jinak na Bílou vodu se teď chystám, tak snad budu mít taky takový dojem, jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
19.6.22 09:31

ahoj všem

Tak trochu na poslední chvíli:

1. Červená kůlna od Oty Hofmana - hodila se mi do Výzvy, o jednom neobvyklém přátelství
  2. Michalicyna Kateryna Kdo roste v lese - s krásnými ilustracemi pro školkové děti, o jezevci a jeho trápení s veverkami a lesním požárem
  3. Patricia Briggs - Divoký symbol, v reáliích současné Montany probíhá boj mezi vlkodlaky a čaroději
  4. Jarmila Pospíšilová Šamanský bubínek - od autorky jsem četla na minulé Bingo, ani tahle detektivka nezklamala
  5. Pavel Křemen - Příběhy slavných - zpracované osudy pěti českých herců a osobností
  6. J. D. Robb - Smrtící nesmrtelnost, pod pseudonymem Nora Roberts píše detektivky z budoucnosti, jak daleko jste ochotni zajít, abyste získali nesmrtelnost?
  7. Jed Rubenfeld - Analýza vraždy - literární detektivní fikce o první a jediné návštěvě Freuda v Americe
  8. Fredrik Backman - Co by můj syn měl vědět o světě- knížka pro všechny, kteří si zoufají, že jsou nejhoršími rodiči na světě, rychle přečteno za neustálého smíchu
  9. Michael Palmer Zkáza, jeden z autorových lékařských thrillerů, o tom, že jsou horší pandemie než covid

Hurááá, mám splněno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
19.6.22 11:45
@Broskev 1 píše:
Prosím o zapsání knihy Metro 2033
od autora Dmitrije Gluchovskijho.
Docela psycho to číst v této době…

Tu mám teď rozectenou, ale hrozně mě to nebaví. Rozjede se to? Jsem zatím ve 2. kapitole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20950
19.6.22 20:45

@Fazulina Prosím o zapsání poslední knihy do kategorie 6 - Naslouchač - Petra Stehlíková - děj se odehrává kolem roku 2400. Scifi nevyhledávám ale kniha se mi líbila. Časem si nejspíš přečtu i další díly ze série.

Mám to tentokrát tedy knop. :oops:
Hlásím Bingo.

Děkuji za zapsání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18306
20.6.22 08:08

@Fazulina

ahoj, díky a omlouvám se :kytka:

spisovatel, který napsal víc jak 10 knih

Halina Pawlowská Čmelák - Láskyplné povídky

Sci- fi - dávám žolíka

Ladislav Zibura Pěšky mezi buddhisty a komunisty

teď snad mám všechno. Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
20.6.22 13:17

@Fazulina Poprosím doplnit do tabulky Černé Léto - M. W.Cravena (barva v názvu) a ještě uplatním žolíka Odbočka v lesích od Kateřiny Karolové. Nicméně je jasné, že bingo tentokrát nedokončím. Četla jsem dost, ale do témat mi to nepasovalo. Léto snad bude lepší. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
20.6.22 14:47

Ahojky, tímto ukončuji Jarní bingo a posílám výsledky admince.

Gratuluju těm, kdo bingo dokončily!

Čtení zdar!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
20.6.22 18:02
@Fazulina píše:
Ahojky, tímto ukončuji Jarní bingo a posílám výsledky admince.

Gratuluju těm, kdo bingo dokončily!

Čtení zdar!:-)

Bingo přece končí až zítra, ne? :think:

Jinak hlásím zbylé přečtené knihy a prosím o zapsání:
kategorie
Barva v názvu knihy: Bílá krajina - D. Janů Detektivka od tohoto autora se mi absolutně nelíbila, ale dočetla jsem ji, takže vím, že už nic od tohoto autora raději ani nezkusím.

Kniha s tématem v budoucnosti: Vlaštovka v bublině - M. Lukášková :D Zatímco tahle kniha mě naprosto uchvátila, děj se odehrává v roce 2045 a zároveň se vracíme do minulosti. „Píše se rok 2045, Barbora leží v nemocnici a nemoc ji připravuje o poslední vzpomínky na minulost, lásku i rodinu. Důkazem, že skutečně žila, jsou hlavně její děti – nejistý Michal a suverénní Magda, která už stihla rozprodat matčin majetek. Díky novému léku se ale Bára pomalu vrací. Přes dvacet let vzdálené zážitky získávají jasnější kontury a současná Bára stojí před odhalením tajemství rozpadu své životní lásky.“

Název knihy od písmene A: A kruh se uzavřel - K. V. Kupka Pěkný detektivní příběh s překvapivým závěrem

Kniha, která se odehrává ve více časových obdobích - Sem bych dala žolíka. Sněžný měsíc - M. Klevisová Miluju příběhy s kriminalistou Josefem Bergmanem :srdce:

Hlásím BINGO :kytka: Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky