Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@bramburka81 píše:
@Arboretka To je zase o tom, že někteří lidé jsou doma a jiní pracují v provozu, dojíždí, pak se s dětmi učí, hrají na hudební nástroje, občas odpoledne online klavír nebo flétna a už je tady tma a můžeme jít tak max se psem. Prázdninový režim to není ani náhodou se třemi dětmi…
asi jo, nás zasáhl covid hodně, řekla bych, že práce je omezená tak na 50% a skoro všichni jsou na HO, v ráci se střídáme sporadicky, tak 3× do týdne na chvilku, zbytek z domu, takže prostě dopoledne pracujeme a děláme školu, nemám jako malinké děti, děti jedou samostatně, jen to kontroluju. Odpoledne volno, já to dodělám pak v klidu v noci, to se mi dobře pracuje, vstáváme až v půl osmé, děti i později. My normálně jsme jako v zápřahu furt, denně práce, tréninky, i dvoufázové, doma jsme nejdřív v sedm, někdy i později, víkendy taky od rána do večera zápasy, akce… vždycky vyčerpaná dřepnu v neděli večer a už je zase pondělí. A najednou je všechno zpomalené, v klidu, z obýváku, na všechno čas…jo, jde to
ale má to i stinné stránky, úmrtí na covid v nejbližší rodině, odložené operace, izolace. Jasně že to není růžová zahrádka, jen se snažím to vidět trochu optimisticky, když už takhle musím žít.
@Arboretka píše:
Jo, na Klínovci běžná fronta, 25 minut.
Na Ještědu taky zadna hitparáda a fronty, proto přemýšlím, ze na českých horach přesedlám na běžky a sjezdovani si necham do Alp. Už bych to udělala driv, ale rodinu jsem na bezky nenalakala a samotnou by mne to nebavilo. Jeste ze uz mame psa, ten se radostí kroutí uz pri nasazování běžeckého postroje…
@MartinaIrena píše:Vím proč tě ráda čtu
dík, ale ne vždy si to zasloužím ![]()
@Hanka1 píše:
Krom toho nedokáže pochopit ani prostý fakt, ze ne vsichni nemohou pracovat na home office, namátkou takoví ucitele, řidiči, prodavači a zdravotníci a spousta jiných dalších profesi…
Proste zaizolovat se na rok, dva, tri doma a cekat, ze vir sam od sebe zmizí…
@Hanka1 píše:
Krom toho nedokáže pochopit ani prostý fakt, ze ne vsichni nemohou pracovat na home office, namátkou takoví ucitele, řidiči, prodavači a zdravotníci a spousta jiných dalších profesi…
Proste zaizolovat se na rok, dva, tri doma a cekat, ze vir sam od sebe zmizí…
Tak já konkrétně učím z domova a problém v tom není.
Já osobně se vyhýbám vyšší koncentraci lidí. Ale to dělám tak nějak normálně, takže v sezóně na Karlštejně mě nikdo neuvidí (pokud by to nebylo přání dětí
). V této době nesedíme doma, to ne, jezdíme na výlety, ale do přírody, nějaká zajímavá místa v přírodě. Nebo chodíme bobovat u nás na kopec. Než napadl sníh i u nás, zvažovala jsem, že si na otočku zajedeme zabobovat na hory, ale potom, co jsem viděla ty silnice a kvanta lidí, tak bychom si to ani neužili. Ale říkám, takovým davům se vyhýbám i normálně.
@bramburka81 kdyz pominu vse ostatni, tak syn ma nabeh na obezitu kvuli NS? Neni to spis proto, ze neni zvykly se hybat? Asi ani pred covidem tomu pohybu nedal, ze? Protoze kdyby jo, tak se hybe i ted. Moznosti je plno i v dobe NS, priroda je pristupna stale.
A sorry, ale tyden na horach ho pred obezitou nezachrani ![]()
@zimni.bludiste píše:
já nechápu proč jsou takové tlaky na to, že nesmí být online výuka. Ještě to pochopím u prvního stupně, ale u starších žáků a studentů (možná vyjma prváků a končících) v tom žádný problém nevidím. Ještě před covidem, spousta rodičů horovala za domácí vzdělávání a teď, když mají možnost ho mít, tak se zase řve, že je to špatně. Pokud je výuka zvládnutá, tak je podle mě jedno jestli žák/student sedí v lavici nebo doma. Teď mě tu asi všichni sežerou ![]()
@qazzy Ne, syn dělal atletiku. Ale prostě není úplně sportovní typ narozdíl od mých dalších dvou dětí, má jinou konstituci těla a má sklon k přibírání. Atletiku dělá, aby dělal aspoň nějaký sport. Ale zase hraje na dva hudební nástroje. Samozřejmě to řešíme, cvičíme i doma, začali jsme s ním běhat, o víkendu běžky nebo túry, nicméně tolik pohybu prostě nemá jako dříve. A ne všechny děti jsou stejné, mám dva hubené fotbalisty a jednoho trošku silnějšího intelektuála
.
@janickaIII Tak některým dětem to prostě nesvědčí. A naše děti tedy rozhodně nemají online výuku na úrovni běžné. A mají to tak všichni naši kamarádi, všude se úroveň zhoršila. Taky jde třeba o jiné věci než jen znalosti, výtvarka, hudebka, tělocvik, sociální kontakty, mým dětem to rozhodně chybí a není to stejné, jako když sedí v lavici ve škole.
@zimni.bludiste píše:
Jak pro koho
. Třeba děti a rodiče dětí nemají stejný názor.
@bramburka81 jasně sociální kontakty je věc druhá. Tomu rozumím. Ale můžou se potkávat aspoň s pár kamarády odpoledne venku. Ano nemělo by se, ale na druhou stranu naprosto rozumím tomu, že to lidi prostě potřebují.
Kvalita výuky, tak to už je na učitelích. Nechápu, jako to, že za rok on-line výuky se stále někteří nedostali na kvalitu jako ve škole
předměty, jako výtvarka apod. je otázka nakolik ji starší žáci potřebují. Ano, pokud je někdo umělecky nadaný, tak mu to chybí, ale může si malovat a brát hodiny online. Ale osobně bych tyhle umělecké předměty nechala na rozhodnutí rodičů/dětí. Když si vzpomenu na sebe, jak jsem na HV, VV apod trpěla… pro mě to byly naprosto ztracené hodiny, když bych místo toho měla matiku, bylo by to daleko užitečnější.
@janickaIII Tak starší děti budiž, ale mladší by rozhodně nějaký všeobecný přehled získat měli. Mám prvňáka (teď ve škole, online utrpení), čtvťáka - učí se denně online dvě hodiny! Zbytek úkoly, náš výklad atd. Mezi dětmi budou obrovské rozdíly, žádná kontrola učitelů není. A nejstarší je na víceletém gymnáziu v sekundě, tam jedou bomby, ale stejně došlo k zhoršení u většiny dětí. A zase záleží na učiteli, chemii (tak důležitý předmět) online nemají, jen samostatnou práci. Online za pololetí dvakrát. Mimoto dojížděl denně 45 minut tam a zpět, 25 minut pěšky, je to sice blbost, ale i to mu chybí. Do budoucna žádná morálka, vstávání, dojíždění, ne všechny profese jdou dělat z domova.
@bramburka81 píše:
@janickaIII Tak starší děti budiž, ale mladší by rozhodně nějaký všeobecný přehled získat měli. Mám prvňáka (teď ve škole, online utrpení), čtvťáka - učí se denně online dvě hodiny! Zbytek úkoly, náš výklad atd. Mezi dětmi budou obrovské rozdíly, žádná kontrola učitelů není. A nejstarší je na víceletém gymnáziu v sekundě, tam jedou bomby, ale stejně došlo k zhoršení u většiny dětí. A zase záleží na učiteli, chemii (tak důležitý předmět) online nemají, jen samostatnou práci. Online za pololetí dvakrát. Mimoto dojížděl denně 45 minut tam a zpět, 25 minut pěšky, je to sice blbost, ale i to mu chybí. Do budoucna žádná morálka, vstávání, dojíždění, ne všechny profese jdou dělat z domova.
to je ale na učitelích. Mít jeden z hlavních předmětů jen domácí práci je blbost. Měli byste se jako rodiče ozvat. Učit online lze.
K tomu dojíždění - zase nemusí vstávat tak brzy a nebo může a může se jít proběhnout, když mu chybí pohyb. Je to vše o přístupu všech - učitelů, rodičů i dětí.
Sama taky studuju a musím říct, že mi online plně vyhovuje. Ušetřím spoustu času, který můžu věnovat na studium. Doma se soustředím lépe než ve škole. Ale chápu, že je něco jiného, když se učí dospělý člověk a dítě např. ve 4. třídě.
Ale je fakt, že na ten rok on-line výuky, mělo ministerstvo školství už něco vymyslet. Přijde mi, že neudělali nic. Měli prioritizovat předměty, které se musí učit bez pardonu a pak předměty, které nejsou prioritní. To snad není tak složité udělat. Jako, aby se děti na gymplu neučili chemii to docela na pováženou… to přesně směřuje k montovnám apod.
@janickaIII píše:
já nechápu proč jsou takové tlaky na to, že nesmí být online výuka. Ještě to pochopím u prvního stupně, ale u starších žáků a studentů (možná vyjma prváků a končících) v tom žádný problém nevidím. Ještě před covidem, spousta rodičů horovala za domácí vzdělávání a teď, když mají možnost ho mít, tak se zase řve, že je to špatně. Pokud je výuka zvládnutá, tak je podle mě jedno jestli žák/student sedí v lavici nebo doma. Teď mě tu asi všichni sežerou
Souhlasím ![]()
@janickaIII Tak je určitě rozdíl mezi dospělým a dítětem nebo puberťákem
. Zajímavé, že i vysokoškolští pedagogové se shodli, že online ani na té VŠ nenaučili nebo nepřednášeli to stejné jako prezenčně. A ono taky ne všechny obory SŠ nebo VŠ prezenčně lze studovat. Kamarádka učitelka na učilišti a průmce si hrozně stěžuje, že nemají praxi, odborné předměty nedostatečně naučené, někteří studenti mají smlouvy s firmami a i ty firmy už se teď začínají bránit.
A ono asi tady každý na to kouká ze svého pohledu, ze svého oboru, práce. Zdravotnické obory nelze učit a ani pracovat online
.