Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@j.a.n.i1 píše:
Ty evidentně nedokážeš pochopit prostý fakt, ze je hodně oblasti v rámci ČR, kam ti normální nakup nikdo nedoveze.
My žijeme v zapadákově, donedávna tady nikdo nevozil nic. Teď snad kdosi (zaslechla jsem v práci) vozí trvanlivé potraviny, což by asi v nouzi šlo, ale běžný nákup to rozhodně neřeší.
@Moise K nám vozí, ale musíš vždycky nakoupit alespoň za 1200. A ve spoustě věcí nic moc výběr. Takže to moc neřeší, když dojde šunka nebo potřebuješ na vaření smetanu.
Jako sorry, když už hnijeme skoro rok doma a nic normálního, co nás těší nemůžeme, tak alespoň ten jogurt chci takový, na jaký jsem zvyklá a ne takový, který má daný shop zrovna náhodou v nabídce.
Nehledě na to, že u spousty věcí si prostě připlatíš, na nějaké nákupy v akci můžeš zapomenout.
@Moise píše:
My žijeme v zapadákově, donedávna tady nikdo nevozil nic. Teď snad kdosi (zaslechla jsem v práci) vozí trvanlivé potraviny, což by asi v nouzi šlo, ale běžný nákup to rozhodně neřeší.
Jojo, zijem v podobnem zapadakove, trvanlive potraviny me fakt nevytrhnou, když potrebuju koupit maso, zeleninu, syry… A když uz jdu koupit to, tak uz fakt neni velký rozdil koupit vse.
@Svistice píše:
Plánuji příští týden na víkend vyrazit, jestli to zase nestopnou.
Ve frontě na vlek natáhneme nákrčníky.To jsem se víc covidu bála víc včera v čekárně u doktorky, když jsme si šla pro potvrzení a seděli tam v čekárně dva pubošové s rouškou pod nosem, ten jeden u toho ještě popotahoval, vysmrkat se neuměl a nos utíral do ruky, kterou pak patlal po mobilu.
A rodinky spoluobčanů, která naběhla úplně totál bez roušek do večerky k Vietnamcovi.Edit pro rýpavé: Nemovitost mám vlastní a občerstvování u sjezdovek nevyužíváme ani za normálního stavu.
Příspěvek upraven 12.02.21 v 13:02
To bude fronta. To nebude jezdeni ale cekani. Ja se na to vykaslu a pojedu v klidu az otevrou hranice nekam, kde fronty nehrozi.
Máme rezervovaný apartmán (samostatné patro rodinného domu) a budem chodit na procházky. Jestli ještě vydrží sníh, prostřídáme se na běžkách. Vařit si budem sami, max. doufám v nějaké to otevřené okénko, myslím, že ty hospody budou zavřené i bez nouzového stavu. A strašně se na to těšíme, jsem zavřená s dětma v bytě, velké nechodí do školy, malé je batole, den co den chodíme jenom na prcházky po okolí, manžel do práce a z práce, takže už na pár dní vypadnout potřebujem, nebo se z toho mezi čtyřma zdma zblázníme.
@zimni.bludiste píše:
Nemluvím o objednávání hotovek, ale normálního nákupu. Někteří lidé zase mají možnost pracovat trvale z domova. A ti, kteří tu možnost nemají, nemusí nutně chodit neustále nakupovat fyzicky do obchodu. Zodpovědní lidé pracují z domova, pokud tu možnost mají. Goodbye
Ano, vetsina národa jsou ajtaci, účetní a programátoři, kteri mohou pracovat z domova…
Co tam mas do tretice za kravinu krom nechodit nakupovat a home officu?
![]()
Ja se na ne taaak tesim. Tady uz byva v prumeru tak 19 stupnu, minim chodit s klukama po kopcich od rana do vecera! Zvazuju i nejake prespani. ![]()
Covid jsme uz meli, ale to stejne na mem vnimani nic nemeni. Koneckoncu tady se nikdo doma nezavira. Rozumni texasani.
@zimni.bludiste píše:
Nemluvím o objednávání hotovek, ale normálního nákupu. Někteří lidé zase mají možnost pracovat trvale z domova. A ti, kteří tu možnost nemají, nemusí nutně chodit neustále nakupovat fyzicky do obchodu. Zodpovědní lidé pracují z domova, pokud tu možnost mají. Goodbye
Není možnost objednat hotovky ani potraviny, co na tom nechápeš
. A to bydlíme 10 km od krajského města. Nezlob se, ale plácáš nesmysly. Já zodpovědně už rok pracuju v infekčním prostředí, s respirátorem nebo rouškou na puse celý den, fakt nepotřebuju poučovat o tom, jestli jsem nebo nejsem nezodpovědná, že jedu nakoupit. Remcat z HO, to je teda umění
.
A ještě ti přidám, ať tady pukneš, představ si, že několik lékařů od nás z malého města jede na jarňáky lyžovat do Bulharska
. Prostě už toho taky mají plné kecky. A ještě budou poslouchat chytré řeči od těch, co sedí rok doma a z bezpečného prostředí domova poučují ostatní, jak to mají dělat ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Ty evidentně nedokážeš pochopit prostý fakt, ze je hodně oblasti v rámci ČR, kam ti normální nakup nikdo nedoveze.
Krom toho nedokáže pochopit ani prostý fakt, ze ne vsichni nemohou pracovat na home office, namátkou takoví ucitele, řidiči, prodavači a zdravotníci a spousta jiných dalších profesi…
Proste zaizolovat se na rok, dva, tri doma a cekat, ze vir sam od sebe zmizí… ![]()
@Hanka1 píše:
Krom toho nedokáže pochopit ani prostý fakt, ze ne vsichni nemohou pracovat na home office, namátkou takoví ucitele, řidiči, prodavači a zdravotníci a spousta jiných dalších profesi…
Proste zaizolovat se na rok, dva, tri doma a cekat, ze vir sam od sebe zmizí…
Tak zrovna spousta ucitelu ted zrovna muze
ale jinak souhlas
@Hanka1 píše:
Tak treba ve Švýcarsku se lyžovalo cely prosinec a do puli ledna urcite a slo to - u nástupu na vlek byly koridory a na lanovku mohli najednou jen ctyri lidi - rodina. Ale tak Švýcaři jsou disciplinovani, tady maji problem vzit si roušku do uzavřených prostor i poslanci…
a pak to vzhledem ke zhoršení situace zakázali i tam. Ale čím horší situace, a že u nás je čím dál tím horší, tím větší rozvolnění. No jo, začínám normálně závidět těm, co už to prodělali, v době, kdy ještě měli šanci na lékařskou péči, mají teď na nějakou dobu imunitu. Fakt jsem zvědavá, co teď nastane.
@Arboretka píše:
a pak to vzhledem ke zhoršení situace zakázali i tam. Ale čím horší situace, a že u nás je čím dál tím horší, tím větší rozvolnění. No jo, začínám normálně závidět těm, co už to prodělali, v době, kdy ještě měli šanci na lékařskou péči, mají teď na nějakou dobu imunitu. Fakt jsem zvědavá, co teď nastane.
Nic zásadního, par blbcu vyrazi ve velkem nakupovat, nekdo tvorit fronty na lyze, ale když tak vidim, jak se ta opatření nedodrzuji uz delsi dobu, tak v tom zas az tak velky rozdil nebude.
@j.a.n.i1 Myslis, ze to u toho vleku bude o moc horsi, nez jsou aktualni fronty na urade kvuli omezenym hodinam? ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Nic zásadního, par blbcu vyrazi ve velkem nakupovat, nekdo tvorit fronty na lyze, ale když tak vidim, jak se ta opatření nedodrzuji uz delsi dobu, tak v tom zas az tak velky rozdil nebude.
kéž bys měla pravdu. Mě dneska 4× kontrolovali při příjezdu z práce. Na dálnici normálně staženo, tam stanoviště a každé auto odstavit a kontrolovat vjezd a výjezd z okresu. Působí to strašně depresivně, sanitky tu jezdí dnem i nocí, vrtulníky lítají sem tam, krajské vedení se hroutí, o nemocnicích nemluvím. Město je celkem vylidněné. No jsem zvědavá. Miluju lyže, moc mi chybí, ale jako nevyjedu, jednak to nebude o lyžování, ale o stání ve frontách a pak nevěřím, že tam dokáží zachovat opatření, jak by to udělali? Ale bojím se, jak se to pak tady odrazí, ty nemocnice jsou už dávno za hranou, už není kam dál.
@Svistice píše:
@j.a.n.i1 Myslis, ze to u toho vleku bude o moc horsi, nez jsou aktualni fronty na urade kvuli omezenym hodinam?
To zelezi co chces delat. Mne vadi i dva lidi pred sebou. Chci tocit jizdy ihned a ne tam stat. Z toho duvodu jim na to kaslu. Prvnich 14 dni bude naval a pak tam nikdo nepachne.