Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Letos si to odpustíme. Neumím si představit, že ve frontě na vleky budou všichni tak zodpovědní, že tam půjdou jen zdraví a budou stát dva metry od každého. Před pár lety jsme takhle měli celá rodina šílenou chřipku od rodiny, která s námi byla na horách (přeci nezruší pobyt a lyžovačku, když to mají zaplacené, že jo
. Narvali se lékama a chodili lyžovat. Naše rodina lehla za pár dní komplet s 39-40 horečkama plus jeden z toho po týdnu ještě dostal zápal plic a druhý zánět průdušek. Takže z vlastní zkušenosti vím, jak jsou někteří zodpovědný…o tom jak lidi nadopují lékama děti co na horách omarodili, aby si mohly zalyžovat už jsem též slyšela, plus bezpříznakové děti (už je vidím jak drží rozestupy…).
Myslím, že je předčasné to řešit, oni jsou schopní to stejně zavřít podle jiného zákona. Taky mám již po 3× přeložený pobyt, tentokrát na 22.2. a jsem fakt zvědavá, jestli to někdy vyjde.
@zimni.bludiste píše:
Zodpovědní lidé do obchodů nechodí a nákupy si nechávají vozit.
Přesně tak
hned jak přijedou MHDéčkem z práce si to můžou objednat, jakýpak courání ![]()
Ja byť lyže miluju a těším se na to jak malý děcko, tak na jaraky určitě nikam nepojedu. Pokud se tedy opravdu otevře, všude bude tak silenej natresk, že bych to vzdala i nebýt korony. Nesnáším lidi
nehledě na to, že fakt dává logiku otevřít vleky, hospody, obchody… A školy ne. Můžu chlastat na veřejnosti, ale do školy nesmím…idealni stát pro pubertaky a lidi s IQ tykve…
![]()
Vubec jsme neplanovali nekam jet, nemuzeme si ted dovolit vybirat volno. Syn bude u kamarada na vsi aby aspon zmenil prostredi.
Kdyby me hory bavily, jela bych hned. Uvidíme jak to bude s bazény a wellness, ale moc tomu nevěřím.
Ja to letos vidim, spis na takovy to jednodenni lyzovani…stejne to lyzovani tady v porovnani s Alpama je o nicem…
@adablahova5 osobně bych jela spíš do soukromé chaty než do hotelu. Co se týká konce nouzového stavu - pokud je pravda, že zdravotníci nestíhají a kapacity jsou na doraz (nevím, kde je pravda, protože na jednu stranu se stále tancuje na druhou stranu se pláče, jak jsou na konci sil), pak je neprodloužení NS krásným poděkováním všem zdravotníkům a pomáhajícím profesím a hození všech obyvatel na pospas covidu. Na pondělí se už většina lidí těší - konečně budou moct „shopovat“
Jsem zvědavá, jak kraje zvládnou veškerou zodpovědnost, která na ně tímto spadla. Bude to celé ještě „sranda“.
kapacity lekarskych zarizeni jsou na doraz a proto zrusime vybudovanou a zaplacenou nemocnici v Letnanech, tri kraje zavru, ale jinak rozvolnim, ale deti do skoly nepustime…
@Hanka1 píše:
@janickaIIIkapacity lekarskych zarizeni jsou na doraz a proto zrusime vybudovanou a zaplacenou nemocnici v Letnanech, tri kraje zavru, ale jinak rozvolnim, ale deti do skoly nepustime…
hele nevím, kde je pravda. Do zdravotnictví nevidím a do politiky už vůbec ne a tam snad ani vidět nechci. Jen mi přijde takové zvláštní, že když nestíhají, tak přesto stíhají tancovat, přesně jak píšeš - ruší se polní nemocnice - i když tam tvrdili, že ji nemá kdo obsluhovat (ale to snad museli vědět před tím, než ji postavili…
) je to celé zajímavé/divné. Každopádně zrušením NS a rozvolněním vir nezmizí, jen se asi trochu víc promoříme. No uvidíme, jak to celé bude. Rozhodně bych se teď ale do nemocnice s čímkoliv dostat nechtěla.
@zimni.bludiste píše:
Zodpovědní lidé do obchodů nechodí a nákupy si nechávají vozit.
Jo? Možná tak v Praze, Brně a dalších větších městech. Neřekla bych, že jsme takový zapadákov, ale opravdu k nám nic nejezdí. Respektive jezdí - jeden zdejší bioobchod. Ale 1kg brambor za 60 Kč, chleba za 140,– nebo jeden jediný rohlík za 18,–, to je opravdu nad naše možnosti. Takže jednou za týden, když se zadaří tak za 14 dní, si tu frontu jdu vystát taky.
My nejsme lyžaři, tak nám hory nechybí vůbec, ale když to vezmu obecně - penzion, společné stravování, vleky… nejela bych. Pokud by šlo o vlastní chalupu, maximálně teda pronajatý celý nějaký objekt (chalupa), kde se s nikým nikde nepotkám, vařit si budu sama a sport omezím na běžkování nebo procházky (neboli bez front někde na sjezdovce u vleku), čili budu tam moci dodržovat svůj „domácí standard“, pak možná.
Jinak bych se neradovala předčasně - podle mě ještě během víkendu něco vymyslí, aby ta omezení co nejvíc udrželi. To, že skončil nouzový stav, neznamená, že se „nic zvláštního“ neděje ![]()
@adablahova5 no nás to čeká až ten další týden, takže se ukáže, jak to s tím nouzovým stavem vlastně bude.
Já asi vezmu děti 2× nebo 3× někam na svah aspoň zabobovat, chtěla jsem je tento rok hodit do školičky, aby se naučily trochu na lyžích nebo snowboardu, ale to padá no…
ještě mě napadlo půjčit si běžky, ale nevím jestli by to 6 letej, co na tom nikdy nestál zvládnul, protože už i to bobování je nějak přestává bavit…
Ale do ubytování teda nepojedeme, zase vystavovat se zbytečně dalšímu riziku nemá smysl…
@Hanka1 píše:
@janickaIIIkapacity lekarskych zarizeni jsou na doraz a proto zrusime vybudovanou a zaplacenou nemocnici v Letnanech, tri kraje zavru, ale jinak rozvolnim, ale deti do skoly nepustime…
jo a Babiše do karantény nepošlem, i když tam měl jít ![]()
deti mi sice do skoly nechodi, ale chodime ven, chodime nakupovat a po Praze skrz zony a parkovani i nadale jezdim MHD, Covid jsem uz mela…