Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@j.a.n.i1 píše:
Ja tedy jo, prudi me i 10 minut a to je dost běžná fronta.
hele, ani 10
Jezdíme menší skiareál (kvůli nejmladší, která sjede, ale nevydrží dlouho), fronty tam max na pár minut. Na sedačkovce se jezdí téměř plynule.
@Janasas píše:
@bramburka81 já nevím, já třeba toto nechápu, možná je to, že kdo žije ve městě, tak to vidí jinak..
My bydlíme v menším městečku, a porostě děti mají vyžití nějaký týden.. Vzalo se kolo, vzaly se boby, žádná sjezdovka, ale prostě nějaký kopec, nevím, zatím nemám okolo sebe lidi, co by to tak moc,,, prožívali, že se nic nedá dělat.. Všichni jsou otráveni, znechuceni, děti taky, ale vždycky se najde aspoň jednou za čas nějaká,,možnost..
Třeba upřímně řeknu, že by mě na svah narvaný lidmi nikdo nedostal, tak zajedu si autem někde, příroda je velká, někde boční cesta.. a jde se..
moje děti už při slově procházka lezou po zdi ![]()
@Moise tak pokud jenom jdete, to chápu
Unás ne, jednou vezmem koloběžky, podruhé jsme vzali boby, na podzim, jdem do k lesu, kde mámu chatku opékat.. Chození sem a tam chápu, to bych taky pravidelně nepodnikala
@Janasas Ale jo, my taky chodíme po horách i pěšky. Jsme na okraji malého města u lesa, takže na procházku se jít dá. My jsme holt akční, děti byly zvyklé na pravidelné tréninky, do toho teď pořád u PC, je to otravné i pro ně. Nejstarší je na gymplu, denně i 5-6 hodin online, odpoledne kontroluju úkoly prostřednímu, s nejmladším prvňákem úkoly ze školy, ono toho času jít ven přes týden moc není.
@Janasas Hele, fakt tam asi bude dost hrat roli to mesto. My zijem v male dire a krom toho, ze deti nechodi do skoly a zrusili jim sport a nemuzeme chodit plavat, tak se pro nas vlastne moc nezmenilo. Jo, chtela jsem na tyden do hotelu na lyze do Alp, ale holt nekdy priste. Do chalupy to pro me neni odpocinek, chci kompletní servis.
@bramburka81 no jenomže to tak mají všichni.. to je stejné u nás.. ale tak jak jsem jinde uvedla, bud se z tho lidi budouhroutit a nebo,, zkusí,, co se dá..
Unás je pravda, je kluk denne venkuna dvě hodiny, jsou na zahradě s kamadem, a nebo unich- kluci co sedí celý den na PC, takže je nakazit se od sebe asi těžko nějak můžou..
Možná v tomto mám štěstí, že mi děti po zdi nudou nelezou..
@Moise píše:
ty jsi někde čekala 30min frontu?
Jo, na Klínovci běžná fronta, 25 minut.
@j.a.n.i1 no já se bojím to i někde napsat, ale jako napíšu to.. jako unás se pomalu nic takto nezměnilo, co se týká dětí a jejich času… Protože bud jsou venku se psem, máme rodinnýdům se zahradou, nebo jdeme teda ven a zatím, teda žádné prostesty, že by jako,, bože, nuda a to má kluk 12 let.. TI jsme šli ven, se dívat, jak se poprvé rozsvítilo, pak jsme s nima šli ven zapalvoat prskavky, když ohnostroje nešly, atd..
Jako tu chalupu a to okolo chápu, ale prostě osobně mně by to za to nestálo, když si řeknu, jo skoro rok se s tím otravujem, děti nejdou do školy, a my si někde vyjedem a něco dotáhnem.. Ano, můžem si říct, nakazíme se kdykoliv, ale už ten pocit, že si to člověk něksde z davu donese a nemusel.
Ale toto je fakt na každém, jako říkat, někomu nejezdi.. Já neznám ji, ona mě, může nám to být jedno, co kdo doma dělá
Příspěvek upraven 12.02.21 v 21:23
@Moise píše:
hele, ani 10![]()
Jezdíme menší skiareál (kvůli nejmladší, která sjede, ale nevydrží dlouho), fronty tam max na pár minut. Na sedačkovce se jezdí téměř plynule.
Ti nevim, necekat se mi povedlo, jen když bylo vylozene hnusne. Jak se udelalo lip, tak uz tam fronta byla a když mam na krku 2 relativne male deti, tak je to misty boj, myslim jen pohyb v te naprosto neorganizovane fronte.
@Janasas samozřejmě mají koloběžky i kola (která jsou teď k ničemu) chodí s kamarády bobovat, o víkendech jezdíme na výlety do přírody, ale už toho mají zkrátka dost. Už je to dlouhé a chybí jim jejich sporty, kterým se věnovaly. Jsme sice z vesnice, ale byli jsme zvyklí volný čas trávit pestřeji a akčněji. Tohle už nebaví nikoho
@Janasas Však jo, my se nehroutíme a jedeme na hory. Každého dobíjí něco jiného. Navíc každý má jiné podmínky, jinou práci, někdo teď má klid a pohodičku, někdo je bez práce, někdo zase náročnou práci a po práci doma školní děti, vaření na každý den atd.
@Arboretka píše:
Jo, na Klínovci běžná fronta, 25 minut.
na Klínovci věřím ![]()
@Moise píše:
na Klínovci věřím
Tak porad kde ne. Ale tedy potrebuju vikend, v tydnu se moc neutrhnu.
@bramburka81 já si myslím, že je málo lidi co to nemá ted náročné.. ale každý jiným způsobem..
Já třeba nemám tolil shonu, ale mám doma mámu co na jaře byla na ventilaci a kluka po onklog. léčbě, takže ono se zase na to jinak dívám, a prostě si tu lyžovačku odpustím- mezi lidmi…
Kdo s´v tom strašáka nevidím, tak mu zase závidím toto já.. ale musíse to nějak..
@Janasas Člověk z davu něco donese… Jako fakt na to mají asi jiný pohled lidi, co jsou opravdu rok doma, a lidi, co jsou rok v provozu mezi dalšími lidmi
. Já to z práce můžu dotáhnout denně, takže mě prostě nějaké hory nepřipadají rizikové oproti mé práci
.