Jarní prázdniny - Covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7228
12.2.21 13:45
@Hanka1 píše:
deti mi sice do skoly nechodi, ale chodime ven, chodime nakupovat a po Praze skrz zony a parkovani i nadale jezdim MHD, Covid jsem uz mela…

no já si parkování radši zaplatím, než jezdit MHD, jediné, kdy sem byla nucená vzít děti do MHD bylo když se mi rozbilo auto :) no přežili jsme a Covid se celé rodině zatím vyhýbá, klepu na dřevo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
12.2.21 13:45
@zimni.bludiste píše:
Zodpovědní lidé do obchodů nechodí a nákupy si nechávají vozit.

Sakra, to jsou věci, takže podle tebe zodpovědní lidé žijí jen v aglomeracích velkých měst, kam jezdí potravin :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
12.2.21 13:48

@Hanka1 nejsem z oboru, Letňany jsou fiasko, ale primárně chybí lidi (sestřičky a doktoři).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.2.21 13:49

Jela bych hned. Sezení na zadku už bylo dost a bylo to k něčemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
12.2.21 13:49
@Nika079 píše:
@Hanka1 nejsem z oboru, Letňany jsou fiasko, ale primárně chybí lidi (sestřičky a doktoři).

a to se nevědělo, když se to stavělo? Zaslechla jsem, že tam měla pomáhat primárně armáda (nevím jestli je to pravda)… tak proč tam nejsou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
12.2.21 13:50

Jinak jsme jako rodina seznali, že pro nás se skončením nouzového stavu vlastně nezmění vůbec nic. Práci nám určuje zaměstnavatel, který má vlastní pravidla - v něčem i přísnější (a rozhodně nerozvolní jen na základě skončení NS, stejně jako nám naopak nepovolil HO ani přes doporučení vlády), do MHD občas musím, jinak se do práce nedostanu. Potraviny a základní věci nakupuju normálně i teď, co se nedá v kamenném obchodě, to objednáváme z netu (a objednávali bysme asi stejně, protože to vyjde často levněji). Na nákupy oblečení vyrazíme v okamžiku, kdy budem nutně něco potřebovat vyzkoušet, ale džíny a boty zatím všem držej :) Hodně mi chybí jít si sednout někam na jídlo, kafe, ale nejsem blázen, takže i kdyby otevřeli, tak prostě dál jedu v režimu kafe do termohrnku, jídlo s sebou / dovoz. Manžel chodil plavat, ale se zavřením bazénů přešel na svižné procházky a teď v té zimě by se asi beztak cachtat nešel… takže my se tak nějak chováme a budeme chovat pořád stejně, dokud „to“ nezmizí nebo nám někdo vyloženě nenařídí chování změnit (třeba poslat dítě o školy a nebo najet na předcovidový pracovní režim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.2.21 13:50

A my se nevyhybame ničemu, snažíme se žít co nejvíc normálně, dokonce za sebou máme i pobyt v nemocnici s dítětem a covid se nám taky vyhýbá. Nejít ani do obchodu tak mě teda vážně svihne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
12.2.21 13:53
@krtek93 píše:
Jinak jsme jako rodina seznali, že pro nás se skončením nouzového stavu vlastně nezmění vůbec nic. Práci nám určuje zaměstnavatel, který má vlastní pravidla - v něčem i přísnější (a rozhodně nerozvolní jen na základě skončení NS, stejně jako nám naopak nepovolil HO ani přes doporučení vlády), do MHD občas musím, jinak se do práce nedostanu. Potraviny a základní věci nakupuju normálně i teď, co se nedá v kamenném obchodě, to objednáváme z netu (a objednávali bysme asi stejně, protože to vyjde často levněji). Na nákupy oblečení vyrazíme v okamžiku, kdy budem nutně něco potřebovat vyzkoušet, ale džíny a boty zatím všem držej :) Hodně mi chybí jít si sednout někam na jídlo, kafe, ale nejsem blázen, takže i kdyby otevřeli, tak prostě dál jedu v režimu kafe do termohrnku, jídlo s sebou / dovoz. Manžel chodil plavat, ale se zavřením bazénů přešel na svižné procházky a teď v té zimě by se asi beztak cachtat nešel… takže my se tak nějak chováme a budeme chovat pořád stejně, dokud „to“ nezmizí nebo nám někdo vyloženě nenařídí chování změnit (třeba poslat dítě o školy a nebo najet na předcovidový pracovní režim).

no ale to je právě to, že to nezmizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
12.2.21 13:53

No a ad jarní prázdniny, nám právě končí, takže jakákoliv debata je pro nás čistě akademická, ale ani tak by mě nenapadlo jet na hory, ani ne tak kvůli Covidu, jako že to napadne spoustu lidí a davy fakt nemám zapotřebí a to ani kdyby to byly zdravé davy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.2.21 13:56

@adablahova5 je mi to fuk, nesedíme doma ani teď, roušku nosím jen občas v Ostravě, jinak ne.. Bydlíme na zapadlé vsi, takže mám pocit, že se nás to netýká, dokud mi to chlap nedotahne z práce :mrgreen: ať lidi klidně jezdí na hory, lyžováním se nenakazis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.2.21 13:57
@janickaIII píše:
a to se nevědělo, když se to stavělo? Zaslechla jsem, že tam měla pomáhat primárně armáda (nevím jestli je to pravda)… tak proč tam nejsou?

Jo a ty prachy, ktery se za to zaplatilo Sehnalovi, kdyz hala O2 se nabízela zadarmo. To se na tom zas nekdo pekne napakoval… :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
12610
12.2.21 13:57
@adablahova5 píše:
Ahoj všem, poprosím názory, doma se nedá vůbec komunikovat. Vleky se spustí, hotely otevřou - jestli teda. Kdo je pro sedět doma na zadku a kdo pro vyrazit na hory? Mám 2 děti, ale doma peklo, jak jsem nezodpovědná, že nouzový stav nebyl prodloužený neznamená, že se situace zlepšila. A jet na hory je totální nezodpovědnost, výsměch nemocnicím, starším lidem… :oops: JAk to vidíte vy? Argumenty, že čertsvý vzduch je přece to nejlepší - nepochodila jsem. Všude bude nátřesk, v hotelu britská mutace…chjoooo!

Když budeš mít vlastní chatu a kopec za ní jen pro sebe, tak proč nejet. Ale setkávání s jinými atd..nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
12.2.21 13:58
@welovefashion píše:
no já si parkování radši zaplatím, než jezdit MHD, jediné, kdy sem byla nucená vzít děti do MHD bylo když se mi rozbilo auto :) no přežili jsme a Covid se celé rodině zatím vyhýbá, klepu na dřevo…

my ho zas cela rodina meli a potencionalne rizikovi tchani ve veku 80+ jsou uz naockovani. Takze ohrozim tak maximalne sama sebe, jestli to zase chytnu…

• Citovat
  • Upravit
112
12.2.21 13:59

Nejela bych nikam, když to vidím kolem sebe..většina lidí nezopovědní kreténi, kteří se zjevně ničeho nebojí, kromě toho, že by si nemuseli letos zalyžovat nebo lézt chlastat pivo do hospody. Taky mě to se. e, ale chovat se jako hovado jen proto, že si neumím jednou něco odpustit? Doufám, že přes víkend ti naši umělci něco vymyslí, tak, aby zůstal režim zachován a bylo zavřené, co má být zavřené. Přála bych všem ignorantským idiotům vidět svého nejbližšího člověka napojeného na ventilátoru, možná by to někteří, co se tady cítí tak nesvobodně, přehodnotili. Jsme akorát zase odstrašující příklad pro celou Evropu - prostě blbí Češi, co se jednak nedokážou domluvit a k tomu je jim zatěžko i nandat si roušku na obličej, což je to nejmenší, co může každý udělat. Když jsem včera slyšela tu debatu ve Sněmovně a následně viděla to hlasování, zase jsem se začala stydět, za to, v jaké zemi žiju, jsme opravdu hrozný národ. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
12.2.21 13:59
@Paola21 píše:
no ale to je právě to, že to nezmizí

Jj, to jsem napsala blbě a bylo mi jasný, že na to bude reakce. Už ve chvíli, kdy jsem si všimla, že jsem to zapomněla upravit ale nechtělo se mi editovat :) Tak lépe řečeno - dokud to nebude pod kontrolou (takže nakažení max v řádu stovek, fungující trasování, běžně fungující nemocnice a ne na pokraji totálního kolapsu atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí