Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@j.a.n.i1 píše:
@Janasas Hele, fakt tam asi bude dost hrat roli to mesto. My zijem v male dire a krom toho, ze deti nechodi do skoly a zrusili jim sport a nemuzeme chodit plavat, tak se pro nas vlastne moc nezmenilo. Jo, chtela jsem na tyden do hotelu na lyze do Alp, ale holt nekdy priste. Do chalupy to pro me neni odpocinek, chci kompletní servis.
To jsme na tom asi podobně s tím tedy, že my žijeme na okraji dalo by se říct satelitu, 5 minu do krajského města autem, ale krom té školy ( která tedy mým dětem nijak zásadně nechybí, na online se v klidu adaptovaly, zvládají samotné celkem bez problémů, gymplovému to dokonce náramně vyhovuje) a hlavně tréninků, se také moc nezměnilo. Mají spoustu času, venku jsou stále, zima je skvělá, dá se běžkovat i tady na pláních. Já bych řekla, že nám se ten života jako zpomalil a zklidnil, spoustu času trávíme spolu, jako o prázdninovém režimu jen s minimálním okruhem lidí. Možná ve městě v bytě je to jiné, ale my fakt jedeme klidný volný prázdninový režim, spoustu aktivit, jen dopoledne dělají školu, starší z postele
Obchody nám nechybí, tak skáknu jednou týdně na nákup, nepotravinové objednám online, už včetně bot, a ono to jde.
@Arboretka Tak ditku tedy skola chybi, kdyby mohl chodit, tak si piskam.
@j.a.n.i1 píše:
našemu tedy taky. Jak škola, tak větší kolektiv.
@Moise píše:
na Klínovci věřím
tam to dělají Němci, těch je tam drtivá většina. To teď odpadne. A dneska jako bylo fakt nádherně, -8, ale úplně modré nebe, sluníčko, nádhera, dneska by se lyžovalo jak fík. Tak jsme vytáhli kola
děti sice trošku brblaly, ale nakonec jsme těch 20 kiláků dali
takový pěkný zimní sport
jen jsme nesměli z okresu ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak porad kde ne. Ale tedy potrebuju vikend, v tydnu se moc neutrhnu.
konkrétní sem psát nebudu… ale koukej prostě po menších. My jako dospělí bychom něčím větším a záživnějším asi nepohrdli, nicméně jezdíme s ohledem na možnosti té nejmenší.
Fronty, které popisuješ, si pamatuju jako malá a opravdu byly na několik desítek minut, ale ty zmizely v podstatě s tím, když starý pomalý vlek vyměnili na rychlejší sedačkovku.
@Arboretka píše:
tam to dělají Němci, těch je tam drtivá většina. To teď odpadne. A dneska jako bylo fakt nádherně, -8, ale úplně modré nebe, sluníčko, nádhera, dneska by se lyžovalo jak fík. Tak jsme vytáhli koladěti sice trošku brblaly, ale nakonec jsme těch 20 kiláků dali
takový pěkný zimní sport
jen jsme nesměli z okresu
já jsem měla co dělat, abych se doklouzala autem domů z práce. Na kolo by mne nikdo nedostal ![]()
@Moise Ti nevim, kombinace hledej male stredisko minejak nejde dohromady se sedackovou lanovkou ![]()
@Arboretka To je zase o tom, že někteří lidé jsou doma a jiní pracují v provozu, dojíždí, pak se s dětmi učí, hrají na hudební nástroje, občas odpoledne online klavír nebo flétna a už je tady tma a můžeme jít tak max se psem
. Prázdninový režim to není ani náhodou se třemi dětmi… ![]()
@j.a.n.i1 píše:
to mládě ze třetí třídy by asi taky šlo se objímat s učitelkou a spolužáky, ale oni mají hodně ten kontakt online, učitelka je nechává hodně na zoomu se spolu hrát a povídat, i ona se jim každý den určitě půl hodiny věnuje, že si prostě jen povídají, co dělají. Jasně, není to normální styk, ale jako v téhle situaci dobrý bych řekla. No a gymplačka, tak ta je z toho online školního světa nadšená, e ráno v 7:50 vyprdelí, udělá si čaj, na pyžamo hodí mikinu, vezme noťas do postele, to je pro ni ideál. Dělají hodně hodně projektů, jiný styl výuky, ale kupodivu to funguje. Té tedy chybí sportovní oddíl hodně ale trenéři se také adaptovali, mají obden online technické tréninky a já ji prostě tahám skoro denně běhat, abych ji držela kondičku. Spíš já nemám jakože klid, normálně je ráno odvezu a do tří mám čas na práci, to teď není.
@Moise Jj, nápodobně. Tady chumelí celý den, -7 bylo ve tři odpoledne, na kolo teda nee.
@j.a.n.i1 píše:
@Moise Ti nevim, kombinace hledej male stredisko minejak nejde dohromady se sedackovou lanovkou
Je tam
Využívá se i v letním provozu, tak se asi vyplatí.
@bramburka81 píše:
@Arboretka To je zase o tom, že někteří lidé jsou doma a jiní pracují v provozu, dojíždí, pak se s dětmi učí, hrají na hudební nástroje, občas odpoledne online klavír nebo flétna a už je tady tma a můžeme jít tak max se psem. Prázdninový režim to není ani náhodou se třemi dětmi…
Tak tomu, co je teď, se neblízí prázdninový režim ani z dálky
![]()
No na hodne ski arealech v ČR clovek ceka dlouho ve fronte a svah sjede behem chvile…
@bramburka81 píše:
@Moise Jj, nápodobně. Tady chumelí celý den, -7 bylo ve tři odpoledne, na kolo teda nee.
my jsme měli ráno -19
Pak přes den kolem deseti. Ale bylo krásně.
@Moise píše:
já jsem měla co dělat, abych se doklouzala autem domů z práce. Na kolo by mne nikdo nedostal