Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@qazzy píše:
Tady vubec nejde o to, co me bavi a nebavi. Ale pokud nechci, aby mi dite kynulo a samotneho ho to v prirode nebavi, tak zkratka vymyslim takove aktivity, pri kterych se bude alespon trochu hybat. Treba sviznejsi chuzi. Od toho jsem rodic. On ten pohyb na cerstvem vzduchu nedela dobre jen telu, ale i hlave, o to vic je dulezity.
A to, ze ted rada deti nedela nic, neni jejich chyba. To jde na triko rodicu.
Pokud s praci koncis ve chvili, kdy se stmiva, tak muzes vymýšlet co chces - na vikend. Nicméně reakce byla na tve kecy, ze když ted nic nedels, tak to znamena, ze nic nedekal ani predtim.
@Moise píše:
@qazzy a krom rychlé chůze můžeš v tomhle mrazu a sněhu co? Krom běžek, které většinou děti moc nebaví? My už se procházíme takřka od podzima. Dosti jednotvárná aktivita
My jsme s mužem procházkové typy, baví nás to a nachodíme toho opravdu hodně, ale upřímně řečeno už to leze krkem i nám. Nikde se nezastavíš posedět, na pivko, na večeři,… o dceři ani nemluvím, ta už rezignovala úplně, už ani ty sáňky jí nebaví.
@qazzy na řadě míst možná, tady jsou mrazy sice velké, v noci až minus 20 st., ale chlap se včera vrátil z průzkumu s tím, že na rybník se ještě nedá. Ani dneska tam lidi nebyli a to je jich tam jindy hafo.
Opravdu to výmluvy nejsou, my jsme celkem akční a „sportovní“ rodina, jedeme s ohledem na možnosti našich dětí. Jsme opravdu zvyklí dělat všechno možné, běžně strávíme celou zimu na horách na lyžích, jezdíme do bazénu, do sauny atd, V zimě se jinak fakt nenudíme a pohyb máme. Rozhodně nemáme sklon k obezitě. Děti dnes byly s kamarády bobovat (takže ano, boby vlastníme
), já makala na běžkách a ještě doma posilko.
Podzimem jsem myslela to období, kdy už je chladno a není to na kolo nebo jiné běžné aktivity, to jsem se asi vyjádřila špatně.
Svižná chůze už nikoho nebaví, protože se procházíme furt
Dětech chybí jejich sporty, které dělaly do loňského jara. A ty se jinak než kolektivně dělat nedají
A brát rychlou chůzi jako náhražku, to jaksi neprošlo ![]()
@Svistice dětem jsem kupovala brusle na fcb bazaru našeho města. Zkraje sezony tam většinou hodně lidí prodává a nakupuje větší. Teď už bych si asi neškrtla, to je fakt
Jinak v klasických sportech už moc zimního sportovního vybavení nekoupíš
Já si teď koupila nové běžky a byla to spíš velká náhoda, že byly, jinak jsou beznadějně vyprodané
![]()
Příspěvek upraven 13.02.21 v 18:47
@terien píše:
My jsme s mužem procházkové typy, baví nás to a nachodíme toho opravdu hodně, ale upřímně řečeno už to leze krkem i nám. Nikde se nezastavíš posedět, na pivko, na večeři,… o dceři ani nemluvím, ta už rezignovala úplně, už ani ty sáňky jí nebaví.
nás to jinak taky baví.. chodíme v létě i tůry po horách, děti jsou zvyklé. Nicméně všeho moc škodí, že ![]()
@Svistice píše:
@qazzy A kde ted diteti koupim brusle? Lonske jsou male. Nez to prijde, pripadne to vratim a dostanu jine, tak mi ten rybnik roztaje.
Jojo, to je fakt vlastne 🤣 🤣 🤣
@Moise píše:
nás to jinak taky baví.. chodíme v létě i tůry po horách, děti jsou zvyklé. Nicméně všeho moc škodí, že
Přesně tak
@bramburka81 píše:
@qazzy Tak my určitě nejsme případ, že neděláme nic. Každý den min procházka se psem, o víkendu hory, běžky túry. Přes týden jak se dá. Už jsem to tady psala, pracuji ve zdravotnictví, takže žádný HO, tři školní děti, z toho jeden prvňák, který potřebuje větší péči, další čtvrťák a nejstarší sekunda. S každým musím dělat aspoň něco. Ono se to fakt dobře povídá, ale ne každý má stejné podmínky, stejný počet dětí, děti nehrají na hudební nástroje apod.
Takové soudy, že jeden týden nic nezachrání, jsou o ničem.
Lituju zdravotníky, v čem celý rok fungují, jaké nároky jsou kladeny a pak, když se chtějí během jarňáků odreagovat, sveze se vlna kritiky ve stylu: nooo, zase nezodpovědní b..i, musí na hory a na vleky, jak kdyby si to nemohli jednou odpustit…
Držím palce, ať si užijete volno, vypustíte všední starosti a nabijete se energií. Budeme to ještě všichni potřebovat. ![]()
@bramburka81 vsak jo, ja to ted uplne nevztahovala na vas, spus tak obecne, kdyz se holky ptaly, co jako delat. Ono se da a vy jste toho zivym dukazem.
@bramburka81 píše:
@qazzy Tak my určitě nejsme případ, že neděláme nic. Každý den min procházka se psem, o víkendu hory, běžky túry. Přes týden jak se dá. Už jsem to tady psala, pracuji ve zdravotnictví, takže žádný HO, tři školní děti, z toho jeden prvňák, který potřebuje větší péči, další čtvrťák a nejstarší sekunda. S každým musím dělat aspoň něco. Ono se to fakt dobře povídá, ale ne každý má stejné podmínky, stejný počet dětí, děti nehrají na hudební nástroje apod.
Takové soudy, že jeden týden nic nezachrání, jsou o ničem.
Já úplně hledím, že někdo teď má prázdninový režim
My už několik měsíců padáme na ústa. V práci toho máme oba hodně (čímž si nestěžuju, jsem ráda, že naše pracovní pozice covid neohrozil), doma jedno dítě (díkybohu) chodící do školy, druhé čerstvě na druhém stupni, které potřebuje naši velkou pomoc. Takže přijdu ve čtyři z práce, dám bleskové kafe, dám vařit večeři a zasedáme s dětmi k práci a jsou dny, kdy končíme někdy v sedm, klidně i v osm
Mladší chodí ven s družinou, starší chodí po obědě na povinnou procházku (kamarádi přes běžný týden moc nefungují) - je děsně nadšen
Celkově potřebuje do školy jako sůl ![]()
@janickaIII já tě nesežeru, ale jenom napíšu jak to vidím okolo..
Přečti si tady i jinde, že jsou děti co je toto ničí takové to vysedávání, prostě je situace jaká je, a ten pohyb do školy, ze školy, by děti potřebovaly.. Většina dětí, už neví co by, nudí, se nebyví je procházky, je to zdlouhavé.. Jako já když vidím našeho kluka, a jeho kamaráda, tak me mi jich líté a to nemluvím, teda o těch, co tady maminky píši, že nemají možnosti nějakého vyžití co mi trochu máme..
Pondělí ráno PC, do Pc, odpPC, pak si učitel vymyslí zase něco poslat do 8 večera tak zase PC k podvečer.. Zájmy, koníčky, nula… takže PC, televize, jídlo, Uterý, to samé, až dokonce týdne, mezitím, jsem ráda, že vyběhne s kamarádem na dvě hodiny ven.. ale ty co nemůžou, my máme zahradu, psa..
Takže jaký je rozdíl, že sedí v lavici nebo doma.. Pro mě velký, ráno režim, obléknout, zuby, snídaně a jde se kolektiv, učení- opravdu učení, ne někde opisovaní, a nebo raděni, když něco se spolužáky.. Doma.. jsem v práci, vstane, vstane v pyžamu online, snídání nesnídá. doma zakyslý, pořád na obrazovce,
Domácí vzdělávání, chtějí ti co nějak umjí a chtějí vzdělávat, pomáhat, ale běžný rodič, co chodí do práce, a má víc dětí nemá už kapacitu věnovat se, pomoc všem, pokud má víc dětí a třeba se stane, že občas nějaké něco nechápe a potřebuje vysvětlit..
Já okolo sebe neznám nikoho, kdo by byl s tímto spokojený kromě jedné známé, ta si libuje, protože nemusí vodit, do školky, školy, jezdí autem někde, tak ji vyhovuje, že je doma.. to je snad jediná… Má děti doma a sama je doma
A teda upřímně, když jsem před pár dny viděla kluky jak šli ven, náš jeho kamarád a ještě jeden, tak kluci viditelně přibrali.. a to nepíšu, jenom že je tady toto k tématu
Ten jeden teda k nám nešel, šel okolo domu to jsem zakázala takové stýkání ve velkém, ale i tak jsm si říkala.. at to skončí..
Takže můj pohled no..
ale názor ti neberu, jenom nechápu, co je to výhoda, být zavření doma dlouhodobě
@j.a.n.i1 klidek. A jo, trvam na tom, ze pokud je dite zvykle se hybat, tak je casto problem rodicu, ze ho k tomu nevedou i nadale. Ono se to blbe posloucha, ale vymluvy typu uz nas nebavi prochazky, protoze na ne chodime od podzimu, jsou mimo. Stejne jako dotaz, co delat v -10. Ono uz je totiz -10 cele TRI DNY!!!
@bramburka81 ted to nemyslím, zle, ale jámyslela v uvodu, že jste zalezlí doma, že ti to leze na palici- což ejpochopitelné, a podle všeho co píšeš, tak máte vyžití pěkné, někteří bohužel jsou zavření někde na bytě, třeba moje sestřená nemá možnost žádná uplně mě je jí líto..
Ano je ta co pracuje z domova, ale i manžel mamí malý byt a děti obě na on-line, nevím co je horší ![]()
Každý vidí to svoje, že je nejobtížnější, ale kdybych měla volit raději volím, náročnější den, jak pobyt takto s celou rodinu doma, všichni zavřeni, a co tady na sidlišti v Praze, kde se m, oc nedá nic.
Takto jedno období by doma muž i já i děti, a řeknu to tak.. radši shonn, typu, ráno o půl vstávat práce, rychle domů, oběd nějak zkouknout co kluk starší, rychle pro prvnáka, ukoly, vaření uklid, než se plácat všichni,, v klidu.. doma
@Moise jasne, to uplne chapu. Vubec nevyvracim, ze doba je v tomto naprd. A chapu, ze detem chybi jejich sporty, precejen kazdy je zamereny na neco jineho a neco jineho ho bavi. A nekoho nebavi ten pohyb vubec. O to vic je treba na to u tech deti dbat a zkouset je motivovat.
I ja doufam, ze tady ta pakarna co nejdriv skonci. Nicmene na hory bych si ted netroufla. Ten britak vypada dost zakerne…
@qazzy já s tebvou souhlasím částečně, ono fakt nemá každý takové možnosti.. Když byl ten nouzový, že se orpavdu nikde nesmělo, tak přece nevyjde někdo ven na hřiště s dětmi, třeba ti panelákovi.. Ti co mají ten domek zahradu, to zase jiné…
Aspon já můžu říct, že u nás neni problém, s tímto až tak kluk ven chodí s kamarádem, co je doma taky, máme zahradu psa, o víkendu třea dnes byli venku tři hodiny a koukolovali..
@qazzy už jsem tady psala, žijeme téměř na horách, na sjezdovce jsme cca za 20 min. Mrzne tady silně od začátku týdne a už je to druhá vlna, první byla někdy na začátku února. A ano, procházky už nás vesměs nebaví. Což neznamená (a ani jsem tady nenapsala, nevím kdes to vzala
), že sedíme u televize. Jen už jsme otrávení z toho, že se toho nedá dělat víc než obligátní procházky na střídačku se sáňkami ![]()