Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@zimni.bludiste píše:
Tak já konkrétně učím z domova a problém v tom není.
Je fajn, když nás tady učitelka, co sedí rok doma, poučuje o home office a nakupování z domova
. A ty potraviny se do eshopu, kde si objednáváte, dostanou jak, přiletí na bílém koni? Bez řidičů, prodavaček, skladníků, pekařů, atd by to asi nešlo, že
. A když budeš potřebovat zdravotní péči nebo vyzvednout recept, tak půjdeš k doktorovi domů? To už ale vlastně bude osobní kontakt
.
@janickaIII píše:
já nechápu proč jsou takové tlaky na to, že nesmí být online výuka. Ještě to pochopím u prvního stupně, ale u starších žáků a studentů (možná vyjma prváků a končících) v tom žádný problém nevidím. Ještě před covidem, spousta rodičů horovala za domácí vzdělávání a teď, když mají možnost ho mít, tak se zase řve, že je to špatně. Pokud je výuka zvládnutá, tak je podle mě jedno jestli žák/student sedí v lavici nebo doma. Teď mě tu asi všichni sežerou
Sestrenka je na VSCHT. Starsi spoluzaci maji o rok prodlouzene studium, protoze enmohou udelat statnice - nemaji splnene laborky, do laboratore je proste nepusti. Skola zdala o vyjimku pro koncici rocniky, aby mohli ukoncit studium, ze stejne maji plaste, rukavice, stity kdyz delaji s chemikaliemi a ze skola ma vysoce funkcni digestore a podobne - nezajem, zamitnuto. joooo, at zije nline vyuka, co na tom, ze ti lide ztrati rok zivota, protoze jim proste neumozni splnit podminky ukonceni skoly, vsak o co jde, ze jo…
@bramburka81 píše:
@janickaIII Tak je určitě rozdíl mezi dospělým a dítětem nebo puberťákem. Zajímavé, že i vysokoškolští pedagogové se shodli, že online ani na té VŠ nenaučili nebo nepřednášeli to stejné jako prezenčně. A ono taky ne všechny obory SŠ nebo VŠ prezenčně lze studovat. Kamarádka učitelka na učilišti a průmce si hrozně stěžuje, že nemají praxi, odborné předměty nedostatečně naučené, někteří studenti mají smlouvy s firmami a i ty firmy už se teď začínají bránit.A ono asi tady každý na to kouká ze svého pohledu, ze svého oboru, práce. Zdravotnické obory nelze učit a ani pracovat online
.
Zrovna na praktické vyučování na zdravce je ideální doba. Ale jasně nedá se to brát obecně. Každopádně si, ale myslím, ze část výuky lze dělat online. Ale hrozně moc záleží na přístupu všech (škol, učitelů, žáků, studentů, rodičů).
@sakota píše:
Sestrenka je na VSCHT. Starsi spoluzaci maji o rok prodlouzene studium, protoze enmohou udelat statnice - nemaji splnene laborky, do laboratore je proste nepusti. Skola zdala o vyjimku pro koncici rocniky, aby mohli ukoncit studium, ze stejne maji plaste, rukavice, stity kdyz delaji s chemikaliemi a ze skola ma vysoce funkcni digestore a podobne - nezajem, zamitnuto. joooo, at zije nline vyuka, co na tom, ze ti lide ztrati rok zivota, protoze jim proste neumozni splnit podminky ukonceni skoly, vsak o co jde, ze jo…
To je samozřejmě špatně. Ale všude říkali, že praktická výuka jede…
![]()
@qazzy píše:
@bramburka81 kdyz pominu vse ostatni, tak syn ma nabeh na obezitu kvuli NS? Neni to spis proto, ze neni zvykly se hybat? Asi ani pred covidem tomu pohybu nedal, ze? Protoze kdyby jo, tak se hybe i ted. Moznosti je plno i v dobe NS, priroda je pristupna stale.
A sorry, ale tyden na horach ho pred obezitou nezachrani
To, ze tebe bavi hybat se samotnou v přírodě jeste neznamena, ze to bavi i ty deti, pripadne, ze jsou tak uvedomele a pujdou se hybat aby se hybaly. Houby, spousta z nich delala kolektivni sporty klidně 3× tydne a ted nedelaji nic.
@j.a.n.i1 píše:
To, ze tebe bavi hybat se samotnou v přírodě jeste neznamena, ze to bavi i ty deti, pripadne, ze jsou tak uvedomele a pujdou se hybat aby se hybaly. Houby, spousta z nich delala kolektivni sporty klidně 3× tydne a ted nedelaji nic.
Presne tak. Ja uplne nechapu, jaky v tomto pocasi muzou - krom bezek a skialpu - provozovat sport
Bruslit se neda, lyzovat taky ne. Plavat tez. Telocvicny jsou zavrene. V -10 tezko pujdou cvicit na hriste nebo behat. Tak mi z toho zbyva max. beh obyvakem ![]()
@Arboretka píše:
nebaví tě stát 30 minut u vleku?To bude zážitek, 2500 za skipasy, jedeš dolů, ať nežeru 5 minut, s dítětem 8minut, a pak stojíš dole 30 minut frontu. No i když hele, nejsou prázdniny, Němci sem nesmí, ubytování nejde, takže dojezdová vzdálenost nutností, takže třeba takový Klínovec nebo Plešivec, ten by jako mohl být trošku prázdnější.
Klinovec otevreny nebude, tam hejtman vyhlasi stav nebezpeci a jezdit se stejne nebude. Rozhodne nemam zajem pro minutu jizdy cekat pul hodinu u lanovky. Fakt si to odpustim. Ted tam vyrazi kazdy i ten co nikdy nelyzoval. Hlavne ze si neco dokaze.
@Pavlik Morozov píše:
Klinovec otevreny nebude, tam hejtman vyhlasi stav nebezpeci a jezdit se stejne nebude. Rozhodne nemam zajem pro minutu jizdy cekat pul hodinu u lanovky. Fakt si to odpustim. Ted tam vyrazi kazdy i ten co nikdy nelyzoval. Hlavne ze si neco dokaze.
Jo, hejtman uz to rekl, Karlovarsky kraj zustane ve stavu nouze, vcetne zavreneho Chebu a Sokolova. Ale hele, na to Klinovci to neni zle, rizsirili Damskou, je tam dalsi nova bublinova lanovka, propojili to s Neklidem, letos by byla skvela zima. Jasne te to nejsou Alpy, ale muzes tam zajet kdykoliv jen den. Tam jsou problemem Nemci, tech jsou tam 2/3, ti ty hory preplnuji. To by letos nebylo. Ale mas pravdu, neotevre se to. Ty nemocnice jsou opravdu preplnene, opravdu selektuji lidi, nemaji jinou moznost, navzdory tlachani vlady, ze to tak neni.
@mota píše:
Cela rodina jsme covidem prošli. Rodiče přežili jen zázrakem. Tatku v nemocnici pohrbivali, chtěli podepsat souhlas, ze ho nebudeme chtít dát na ventilátor, ze už je starý (není mu ani 60). Zavolali nas tam a mohli jsme se na něj podívat. ( to neposkytnutí ventilatoru nebylo z naší hlavy, ale od lékařky). Nechali jsme ho převést domu a už je o moc lepší. Dokonce o 3 týdny déle na světě, než se v nemocnici planovalo. A i přes to se nám nelíbí, jakým způsobem jsou lidi omezování. Zname X lidi, kteří jsou bez práce a v dluzích a nějakých nahrad se ani nedočkali. A Ti co se dočkali, tak se maji na co těšit, neboť svagrova pracuje na FU a minimálně u nás v kraji vzniklo oddělení, které se zaměřuje na to, jak ty, co dostali nachytat a chtít od nich prachy zpět i s úroky. Kdyby se politici chovali zodpovědně, kdyby odskodnovali jak meli, oukej. Ale s tímto bordelem, co tu je, tak chápu, že na to už lidi dlabou. A pokud bych byla vyděšená, ze umřu, tak se zavřu doma, ale nemam v planu omezovat druhé. To bych ponechala na každém, at si prehodnoti rizika sám.
Souhlasím a tebou. Nelíbí se mi ani, jak vláda naprosto lže o těch náhradách. Např. za loňský rok slibovali vyplatit 1,2 bilionu Kč a ve skutečnosti to nebyla ani desetina…
Co ale považuji za největší zločin, že se obětovaly děti pro staré a nemocné lidi, kterým to bohužel stejně životy nezachrání.
@j.a.n.i1 píše:
Tady vubec nejde o to, co me bavi a nebavi. Ale pokud nechci, aby mi dite kynulo a samotneho ho to v prirode nebavi, tak zkratka vymyslim takove aktivity, pri kterych se bude alespon trochu hybat. Treba sviznejsi chuzi. Od toho jsem rodic. On ten pohyb na cerstvem vzduchu nedela dobre jen telu, ale i hlave, o to vic je dulezity.
A to, ze ted rada deti nedela nic, neni jejich chyba. To jde na triko rodicu.
@qazzy a krom rychlé chůze můžeš v tomhle mrazu a sněhu co? Krom běžek, které většinou děti moc nebaví? My už se procházíme takřka od podzima. Dosti jednotvárná aktivita ![]()
@Moise píše:
Presne tak. Ja uplne nechapu, jaky v tomto pocasi muzou - krom bezek a skialpu - provozovat sportBruslit se neda, lyzovat taky ne. Plavat tez. Telocvicny jsou zavrene. V -10 tezko pujdou cvicit na hriste nebo behat. Tak mi z toho zbyva max. beh obyvakem
Na brusle uz se na rade mist da. To je prave vyhoda tech minus deseti. A tato teplita je teprve par dni, takze slouzi spis jako vymluva. Jak uz jsem psala vyse, staci svizna chuze. Navic, co takto boby? My jsme chodili s partou i v puberte a takovych par vysplhanych kopcu dela zazraky. Jenze to by ty deti museli motivovat rodice a to je ten kamen urazu. Jak se rika - kdo chce hleda zpusoby, kdo nechce, hleda vymluvy.
A pozor, nejsem tadny sportovec, jen mam pocit, ze alespon chvile na cerstvem vzduchu denne dela u deti i dospelych hodne. Fyzicky i psychicky.
@Moise ale to je prece vase volba. Zalezi na veku deti, ale na podzim jste mohli jezdit na kole, vyrazit na hriste, na houby, zahrat na honku, vymyslet nejaky indiansky beh s odmenou ma konci, pokud mate v rodine dalsi deti nebo kamarady, staci si zahrat na honku, nebo taky udelat prekazkovou drahu, olympiadu, pokud deti a kamarady nemate, tak se do toho holt zapojit sami…
Na zimu by pak zbylo bobovani, svizna chuze, brusleni…
@qazzy A kde ted diteti koupim brusle? Lonske jsou male. Nez to prijde, pripadne to vratim a dostanu jine, tak mi ten rybnik roztaje. ![]()
@qazzy Tak my určitě nejsme případ, že neděláme nic
. Každý den min procházka se psem, o víkendu hory, běžky túry. Přes týden jak se dá. Už jsem to tady psala, pracuji ve zdravotnictví, takže žádný HO, tři školní děti, z toho jeden prvňák, který potřebuje větší péči, další čtvrťák a nejstarší sekunda. S každým musím dělat aspoň něco. Ono se to fakt dobře povídá, ale ne každý má stejné podmínky, stejný počet dětí, děti nehrají na hudební nástroje apod.
Takové soudy, že jeden týden nic nezachrání, jsou o ničem.