Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@krecik.dzungarsky píše:
@Jana525 Nežiješ náhodou na Kypru? Kdysi jsem tu měla jiný účet a řešila jsem dovolenou na Severním Kypru. Matně si vzpomínám, že bys to mohla být ty. Dovolenou nám nakonec bohužel odpískal Covid.
Ne, absolutne ne. UK v mem pripade.
Větišna lidí s vysokofunkční PAS je nediagnotikovaná, protože si prostě našli kompenzační mechanismy.
A jako pomoci dítěti které nespíš není úplně neurotypické - pomoci mu porozumě a naučit se to kompenzovat.
Najdi případnou nejbližší orgaizaci co řeší PAS.
Zdravím. Mám u sebe podezření na autismus, ráda bych se nechala vyšetřit. Ale bojím se, že mi vezmou řidičák. Řídím víc, jak 10 let bez nehody. Nevíte, jak to tedy je? Může mě doktor nahlásit?
@Anonymní píše: Více
Nech se vysetrit a zpravu pak strc do supliku. Je to informace jen pro tebe a nemusis ji nikomu rikat. Kdyz to svemu obvodnimu lekari nereknes, tak se to nedozvi. Neni to nijak centralne propojeno. Neni vubec zadny duvod nekomu to rikat.
Já jsem se taky nechala vyšetřit. Zaplatila jsem si testy osobnosti, IQ, psychodiagnostiku. Autismus mi sice nevyšel. Ale například disociální poruchu a narcismus už ano. A ŘP mi fakt nebrali. Podstoupila jsem to dobrovolně a platila 64 tisíc. To by si mohli fakt zkusit.
Děkuj, to ráda slyším. Nevíte kam zajít?, jsem z Brna. Psala jsem na kliniku Logo a nemaji volno, pak jsem ještě psala Mudr. Palčíkové a nikdo se mi zatím neozval.
To je teda darda. Já si dělala testy na internetu, jeden jsem i zaplatila a vychází mi, že jsem autiska. Když si čtu o autismu u dospělých žen, to je jak kdyby psali o mě.
@Jana525 Nežiješ náhodou na Kypru? Kdysi jsem tu měla jiný účet a řešila jsem dovolenou na Severním Kypru. Matně si vzpomínám, že bys to mohla být ty. Dovolenou nám nakonec bohužel odpískal Covid.