Jde o samovolný potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27
24.10.11 11:03

A chtela jsem se jeste zeptat.Pokud by se mi me obavy potvrdily muzeme to zkouset hned dalsi mesic ? nebo je lepsi nejakou dobu radeji pockat ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
24.10.11 11:08

Upřímně řečeno, je lepší to nevědět, je to naprosto normální a stává se to ve vysokém procentu případů… a ano, můžete to hned zkoušet znovu.
Plus, pokud na to máš chuť, tak bych zkusila měřit bazální teplotu, ať vysleduješ ovulaci, pak budeš vědět, kdy má chodit MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
24.10.11 11:18
j.a.n.i1 píše:
Upřímně řečeno, je lepší to nevědět, je to naprosto normální a stává se to ve vysokém procentu případů… a ano, můžete to hned zkoušet znovu.
Plus, pokud na to máš chuť, tak bych zkusila měřit bazální teplotu, ať vysleduješ ovulaci, pak budeš vědět, kdy má chodit MS.

A mohla bys nám eventuelně poradit jakým způsobem a jak často měřit bazální teplotu? Nemám s tímhle vůbec zkušenosti a každá rada nad zlato :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.10.11 11:26

taky by se mi hodila nejaka rada :) uz sem si to sice studavala po netu ale zkusenosti jsou zkusenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
24.10.11 11:29

Bazální teplotu si měř každý den ráno, než vstaneš z postele. Je potřeba sledovat několik cyklů, aby ses ujistila, které dny máš plodné, u nepravidelné MS je to totiž složitější :-)
Přeji hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
24.10.11 11:36
Arnie píše:
Bazální teplotu si měř každý den ráno, než vstaneš z postele. Je potřeba sledovat několik cyklů, aby ses ujistila, které dny máš plodné, u nepravidelné MS je to totiž složitější :-)
Přeji hodně štěstí :kytka:

Aha a jaká teplota je tedy normální a jaká je u ovulky? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.10.11 11:56

Pořád to hledám,ale nic konkrétního jsem se nedozvěděla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
24.10.11 12:01
MATYnkaa píše:
Pořád to hledám,ale nic konkrétního jsem se nedozvěděla :-(

Našla jsem zatím tenhle kalendář :wink:
ještě ti pošlu odkaz kde ho můžeš stáhnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
24.10.11 12:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
24.10.11 12:05

Obecně se nedá říct jaká teplota je kdy, každá ji máme jinou, ale před ovulací je nižší a pak den po ovulaci vyskočí nahoru a tam se drží až do MS. Někdo má ještě před ovulací pokles.
Ideální je zapisovat teploty přímo na netu, buď womenzone nebo http://www.fertilityfriend.com/ womenzone má tu výhodu, že mluví česky, ale já mám raději FF, přijde mi přehlednější…
na ukázku dávám jeden svůj graf z doby snažení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
24.10.11 12:07

Jo a spousta informací je zde: http://merenibt.xf.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.10.11 12:08

a jaká by tedy měla být teplota?jsem z toho celá pomatená :D samé gfafy a kalendáře…jinak děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
24.10.11 12:19
MATYnkaa píše:
a jaká by tedy měla být teplota?jsem z toho celá pomatená :D samé gfafy a kalendáře…jinak děkuju :-)

Nejde o to jaká je, ale jak se mění :-) zjednodušeně řečeno, mezi MS a ovulací by měla být nějaká a od ovulace do MS o něco vyšší, ale nehraje roli zda je to 36,5 a pak 37,0 nebo nejdříve 36,2 a pak 36,4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
24.10.11 12:42

Všem moc děkuju za odpovědi :) Každopádně měřit budu každý den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101745
24.10.11 12:44

Jojo, měř a pilně zapisuj a až budeš mít nějaké hodnoty, tak je sem klidně hoď, poradíme ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty