Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chráněná jsi i v té sedmidenní pauze. Tělo přece neví, jestli potom začneš brát prášky znovu nebo ne. Takže těhotná bys z toho být neměla. Samozřejmě teď je třeba se chránit jinak.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Měla bych dotaz, zda je možné, že bych z toho otěhotněla?
Brala jsem 9 let HA, brala jsem ještě prášek v Nedeli-posledni a pak jsem měla sedmidenní pauzu. V tu Neděli, kdy byl poslední prášek jsme měli sex.
Dnes po sedmidenní pauze jsem si mela vzít z nového, ale už neberu, rozhodla jsem se, že je vysadim.
Dekuji.
holčičko, možné je plně všechno, tady ti nikdo krev nevezme, běž k mudr. ![]()
Dotazu moc nerozumím, co vlastně chceš? Neděle se píše běžně s malým n ![]()
Ne je to brzy. Můžeš otěhotnět teď po sedmidenní pauze, ale v tom období jsi ještě byla chráněná.
@chaela píše:
Chráněná jsi i v té sedmidenní pauze. Tělo přece neví, jestli potom začneš brát prášky znovu nebo ne. Takže těhotná bys z toho být neměla. Samozřejmě teď je třeba se chránit jinak.
Tělo to neví, ale to další plato zabrání ovulaci, takže když nezačneš další plato brát, měla by ses chránit jinak. Spermie vyčkají až 5 dní, ovulaci 12 den cyklu klidně mít může.
@DanielaD
Pokud nerozumís, tak nekomentuj, ptam se normálních lidí úplně normálně-zajímavé, že většina holek mi odpovida
. A jak píší Neděle je moje věc, takže si chytré řeči nech.
@radkka Však píšu, že chráněná je v 7denní pauze a pak se má chránit jinak. Píše, že měla sex v den, kdy brala poslední prášek, takže cca 3 dny před menstruací, potom třeba 5 dní menstruace a ještě týden i víc, než by mohla přijít ovulace. Tak dlouho žádná spermie opravdu nevydrží. Samozřejmě může otěhotnět z jakéhokoliv sexu teď po sedmidenní pauze, ale jak už jsem psala, to se musí chránit jinak. Ona se ptá na ten sex při posledním prášku.
@chaela Já totiž neumim číst, myslela jsem, že měla sex poslední den pauzy
![]()
@radkka Aha, tak to bys potom měla pravdu ty, to by teoreticky otěhotnět mohla, šance malá, ale ne nereálná.
Tady na emiminu je možné všechno, přes antiko je tu každé druhé dítě takže proč ne ![]()
A vážně, ne, pokud jsi brala prášky správně tak takto otěhotnět skoro na 100% nemůžeš.
Ahoj,
Měla bych dotaz, zda je možné, že bych z toho otěhotněla?
Brala jsem 9 let HA, brala jsem ještě prášek v Nedeli-posledni a pak jsem měla sedmidenní pauzu. V tu Neděli, kdy byl poslední prášek jsme měli sex.
Dnes po sedmidenní pauze jsem si mela vzít z nového, ale už neberu, rozhodla jsem se, že je vysadim.
Dekuji.