Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj maminky. Mám dotaz nad kterým přemýšlím už hodně dlouho
je kvalita um rozdílná? Dam příklad : Je Nutrilon/ Beba / Kendamil opravdu lepší než jiné značky jako Hami, Babylove, Sunar atd? Mám roční dvojčata na UM Nutrilon a už to leze hodně do peněz
minule jsem konzultovala s doktorkou a ta mi řekla že by jiné um jež Nutrilon nebo Bebu nedala. Jsou tyhle um opravdu tak výjimečná nebo je to jen sponzor doktorky? Děkuji moc za vaše zkušenosti
Nevím jak teď, ale dceři bylo po Nutrilonu špatně. Sunar snášela dobře. Ale je to už dlouho.
Syn byl na UM. Od začátku jsem kupovala sunar premium a nenapadlo me, ze by to melo byt nejaky horsi nebo snad spatny UM nez treba Nutrilon. Ten jsem treba nechtela vubec. Za takovy penize a prijde mi ze ho az moc chvali. V okolí skoro vsichni nutrilon pak museli vysadit.
@Matkanaplnyuvazek u ročních dětí bych to už tak neřešila, a koupila jim klidně jiné UM, myslím, že tak velký rozdíl mezi UM není - prostě tu vysokou cenu dělá značka, ne kvalita - a všechny UM musí splňovat stejné požadavky
Mně malá po Hami blila, Kendamil jí sednul v pohodě a chuťově i vůní mi přišel nejlepší. Náš doktor doporučuju Nutrilon - nedivim se, neboť má v čekárně pro kojence jejich letáky ![]()
Osobně bych se asi rozhodovala podle toho, co dítěti sedne a pokud nemá problém, tak podle věku. 1 bych koupila asi prostě fakt radši dražší u 2 bych to asi řešila o něco méně a 3 bych vzala na pohodu z těch levnějších.
Já si myslím, že ve své podstatě ty UM až tak odlišné nejsou (až na cenu) a poté záleží na dítěti. Když by nějakému nesedl Nutrilon, ale třeba Hami nebo Sunar (který bych si třeba já osobně vybrala, kdybych měla miminko a nemohla kojit), tak mu nebudu dávat Nutrilon jen proto, že lekarce vyhovoval. Pokud dítě prospívá a nemá po něm problémy, tak myslím, že není co řešit.
Tak Nutrilon má mocné lobby, často ho používají porodnice nebo jsou pediatry zásobené letáčky. Beba to stejné. ![]()
Naše porodnice používá nutroš, takže jsme z porodnice odcházeli s ním. Doma jsem převedla na sunar a je to zlatý stříbrný. Nutroš smrdí rybinou, sunar krásně voní po mlíku.
![]()
Já osobně vybírala mlíko, ve kterým nebude palmový tuk. Což z těch současných splňuje sunar a tuším ten kendamil, který je teď nějak těžce v módě; když jsem měla před šesti lety první dítě, ještě tady na trhu snad vůbec nebyl. Jinak je mi to fuk.
Ty můžeš mít samozřejmě zase jiné priority.
Moje dite ma babylove, stoji par korun a za 8 mesicu zadne boleni bricha, nic. Nemuzu si vynachválit
My Nutrilon vysadili asi po 3 týdnech..ani ne.. dávali jsme bebu a bylo mimi spokojený. Teď mu jsou dva roky a někdy má tři měsíce bebu, pak zase koupím Hami na dobrou noc.
Pije ho jen večer při uspání.
Zkus tu bebu.. z krabice, v akci bývá za 199, dmko ji má asi za 220kc normálně.
Máme mrne na Sunaru a dr je spokojená.. A mrne taky.. Takze asi tak…
Příspěvek upraven 03.04.21 v 22:14
V dtestu asi před dvěmi lety vyhrálo hami mléko a hned druhé místo babylove. Dcera měla od miminka babylove bio a vždy vše v pohodě.
Tak zrovna babylove je jedno z lepších mlék, narozdíl od většiny (i drahého nutrilonu), nemá maltodextrin. Dcera měla bebu, po ní velké zácpy a bolesti bříška, pak babylove a super. Od roku je na Hami, babylove od 1 roku už je spíše mléčný nápoj.
My měli zprvu hodně velký problém s výběrem mléka, protože dceři po pár lahvích přestalo chutnat (Hipp combiotik, Sunar premium, Hami, Nutrilon profutura, Beba - ta teda příšerně smrdí a chutná ještě hůř, hned letěla do koše) a u každého mi doktorka řekla že je to dobrá volba, ale prostě miminku nemusí chutnat. Takže kvalitou asi budou stejně. Nakonec jsme skončili u Kendamilu a ten pije jak vzteklá ![]()
Taky jsme meli babylove a super. Pro dalsi dite mam pripraveny kendamil, predtim nebyl.
Co je na tom kendamilu tak super?
jsem na něho koukala a přijde mi to jak Sunar v jiném obalu.