Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Stella123 píše:
Samozřejmě s taťkou o tom promluvím. Školu bych měla vystudovat za 2 roky. Dokážu si představit že se o miminko Postarám. A kondom jsme měli. Ja neberu antikoncepci, nedělá mi to dobře.
Když jste použili kondom, proč jsi čekala do menstruace? ![]()
@Jajvy píše:
Dneska holky zacinaji se sexem brzy, na ochranu jaksi nemysli a pak to tak dopada no
No však píše, že používali kondom. Proč do ní hned ryjete, když pro ni nemáte jinou radu?
@miruska11 píše:
@Stella123 nevim proc se tu do tebe poustej. Jo udelali jste chybu ale stalo se. Kdyz by me dcera prisla ze je tehotna tak ji podporim. Jak vychazos se svou mamkou? asi moc ne kdyz uijes s otcem, ale ten to snad taky pochopi.
Tak dostala vcelku sodu, na druhou stranu ono to fakt není jednoduché. Použila kondom, tedy měla hromadu času na vyřešení potenciálního problému. Upřímně moc nerozumím tomu, proč to řeší až teď ![]()
@xstrasilka píše:
No však píše, že používali kondom. Proč do ní hned ryjete, když pro ni nemáte jinou radu?
Ono by bylo víc rad, kdyby s tím přišla trochu víc včas
takhle mi to připadá, že se slečna prostě rozhodla sama za sebe a při tom zcela sama se o dítě postará jen dost problematicky ![]()
@Nimie Tak nevím, ty jsi u toho byla, že víš, jak to bylo? Kdo řekl, že jim spadnul kondom a měli to jít řešit hned?
@xstrasilka píše:
@Nimie Tak nevím, ty jsi u toho byla, že víš, jak to bylo? Kdo řekl, že jim spadnul kondom a měli to jít řešit hned?
Jak jinak chceš otěhotnět přes kondom? Ta spermie neprosákne skrz ten materiál ![]()
@Nimie ale ji samotne ted neni nejlip, nepotrebuje jeste aby se do ni obouvali vsichni tady, uz se proste stalo, nema cenu resit ze to posr..a ale xhce to ji pomoci, podporit, asi to nebude mit doma jednoduche kdyz zije s otcem. Ja bych ji na potrat nehonila, kamaradka take otehotnela v 16 a mamka ji donutila na potrat i kdyz ona i pritel si jo chteli nechat ale mamka ji presvedcila. No a pak se snazili o miminko a neslo ji to a hodne dlouho to mamce vycitala, neodpustila to sobe ani ji.
@Stella123 píše:
Ahoj holky. Některé už mě možná znají. Psala jsem o pomoc v jedné diskuzi.Jak už asi v názvu víte, je mi 16 a jsem těhotná. Mám přítele. Před 11 dny mi měla přijít menstruace, jenže nic.Asi po 6 dnech jsem šla do lékárny a koupila několik těhotenských testů. Vyšli pozitivně!!Příteli jsem jen řekla, že mi vynechala menstruace. Zděsil se, ale řekl, že mi pomůže. Jsem objednaná na gyndu. Musím to říct taťkově přítelkyni. S mámou nežiju. Snad mi pomůže. Co vy??Poradíte mi prosím.
To zvládnete
Školu i kariéru si můžeš udělat i potom.
@Nimie píše:
Jak jinak chceš otěhotnět přes kondom? Ta spermie neprosákne skrz ten materiál
No já nevím, třeba si nevšimli…
já půjdu radši spát ![]()
@xstrasilka píše:
A kam si ho ten jeji pritel nasadil, kdyz je ted tehotna??? ![]()
@miruska11 píše:
@Nimie ale ji samotne ted neni nejlip, nepotrebuje jeste aby se do ni obouvali vsichni tady, uz se proste stalo, nema cenu resit ze to posr..a ale xhce to ji pomoci, podporit, asi to nebude mit doma jednoduche kdyz zije s otcem. Ja bych ji na potrat nehonila, kamaradka take otehotnela v 16 a mamka ji donutila na potrat i kdyz ona i pritel si jo chteli nechat ale mamka ji presvedcila. No a pak se snazili o miminko a neslo ji to a hodne dlouho to mamce vycitala, neodpustila to sobe ani ji.
Já to chápu, ale u takhle mladé dívky to nemůže být jenom na ní, naopak bude hodně záviset na rodině a příteli a příjde mi krajně nezodpovědné, že už to nějakou dobu ví a rodičům to stále neřekla. To si myslím, že by měla udělat jako úplně první ![]()
@xstrasilka píše:
No já nevím, třeba si nevšimli…já půjdu radši spát
Z vlastní zkušenosti - toho si fakt nejde nevšimnout pokud nejsi úplně mimo nebo pod vlivem
ani sklouznutí ani protržení. Ostatně proto se ptám přímo jí, třeba je pro to nějaké vysvětlení, ač si ho teď sama představit neumím ![]()
@Nimie zrovna predchvilkou jsem tu cetla o 16 ktera se boji ze je tehotna protoze pokracovali i s plnym kondomem a ptala se jestli neco nemohlo vytect ven, teda spis do ni. Ale taky se mi nestalo nikdy nic s kondomem a prasky neberu. Nikdx se neprotrhl, nesklouznul, i kdyz se to asi muze stat no
a psala tu nekde jak dlouho je tehotna? Treba to zjistila ted a proto se s tatkou neporadila.
@Stella123 píše:
Samozřejmě s taťkou o tom promluvím. Školu bych měla vystudovat za 2 roky. Dokážu si představit že se o miminko Postarám. A kondom jsme měli. Ja neberu antikoncepci, nedělá mi to dobře.
Dieta bude VYZADOVAT. Stale a stale a furt a znova a zase znova. Prve tyzdne vstava v noci co tri hodiny na kojenie. Ak bude mat novorodenecku zltacku a podvahu, budes si natahovat budik co tri hodiny na kojenie, aby si ho zobudila a nakrmila. Ak budes mat stastie, len prilozis a nakojis. Ak stastie mat nebudes (predsa len, Tvoje telo je este vo vyvine, ale tak holt uz nebudes budovat vlastne telo, ale telo toho drobceka), tak si ten budik natiahnes o trosku skorej, aby si rozrobila sunar, no.
A potom pridu zubky. Prerevane cele noci, moje tou dobou nemohli lezat, spali postojacky… a ja nespala…
No ale aby som nebola negativisticka, hadam po roku Ti uz bude dovolene sa vyspat neprerusovane. A mozno nie, moja starsia zacala spat celu noc bez vykriku az po troch rokoch ![]()
No a nezabudni, po prebdenej noci sa budes musiet cez den o prcka postarat ![]()
Ahoj. Jsi sice mladá, ale záleží na tom jak psychicky vyspělá. Musíš se rozhodnout sama, zda se cítíš přijmout tu zodpovědnost a o dítě se postarat. A to na celý život, protože to prostě nevrátíš jako nevhodně koupenou hračku nebo domácího mazlíčka. Na druhou stranu bys toho mohla celý život litovat, že jsi se rozhodla ten život ukončit. Odpověď si musíš dát jen ty sama, protože je to tvůj život, tvoje tělo a tvoje „dítě“. Ostatní ti mohou poradit, říct názor, stejně tak i tvá rodina, ale to rozhodnutí je jen a jen na tobě. Nejlepší máš v klidu si sednout a napsat si pro a proti, pak chvilku naslouchat co ti říkají pocity a co nejlépe se rozhodnout. Jo a věř, že narozením dítěte určitě život nekončí, ale začíná. Jednu výhodu do plusu hned vidím, až bude plnoleté, tobě bude teprve 34 let, budeš jednou mladá babička a další pozitiva, které starší matky říct nemohou. Drž se a přeji ti ať se rozhodneš pro tebe nejlépe. ![]()