Je mi 16 a jsem těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
854
16.11.15 22:22

@Frída34 interupce je ale velký zásah. Navíc je šance, že pak nemusí vůbec mít děti. To riziko tady je. Ale zase na druhou stranu dítě se takto narodí do nezodpovědné rodiny hlavně nezaopatřené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.11.15 22:22
@miruska11 píše:
@Nimie stalo se. Mohla si dojit hned po styku do lekarny, ale uz s tim ted nic neudela. Uz je tehotna a musi se rozhodnout co dal. At se rozhodne jakkoliv umeni ji to zivot.

Já se jí na to ptám z docela racionálního důvodu - není vyjímkou, že se taková věc stane znovu, protože logicky když máš nějakou chybu v postupu, tak jí většinou uděláš opakovaně, když na to nikdo neupozorní :kytka:

Rozhodnutí co dál není bohužel jenom na ní a ona sama toho příliš nevymyslí. Zvlášť pokud přemýšlí nad tím, že si dítě nechá, měla by co nejdřív to říct rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
16.11.15 22:23

Znám několik holek co otěhotněli v 16 doteď jsou s otcem svých dětí. A navíc jsem četla že děti by si přáli mladsi rodiče se kterymi by si lépe rozuměli. Dnešní mládeže se ptali. Bude to mít zakl. složité ale zvládnout se to dá. Školu i dále vysokou si může dodělat i s ditetem jde to, samozřejmě musí mít zázemí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.11.15 22:23
@misa.859 píše:
@Frída34 interupce je ale velký zásah. Navíc je šance, že pak nemusí vůbec mít děti. To riziko tady je. Ale zase na druhou stranu dítě se takto narodí do nezodpovědné rodiny hlavně nezaopatřené

Slečna by neměla interupci, ale mini interupci, ta je o dost šetrnější. A co se týče rizik, tak přinejmenším z právního hlediska je tu riziko, že dítě jí bude odebráno nebo předáno do péče otci, který s ní může zůstat a vychovávat, ale také nemusí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.11.15 22:25
@Barborka4 píše:
Boze muj tady nektery zensky snedly vsechnu moudrost sveta SUPER :zed: :zed:

Ne, akorát vědí, co něco takového obnáší a jak se to může vyvinout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
16.11.15 22:27
@Nimie píše:
Jak jinak chceš otěhotnět přes kondom? Ta spermie neprosákne skrz ten materiál ;)

přečti si info o kondomu - není 100% a to že nesklouzl ještě neznamená, že je vše ok. Bohužel se to prostě může stát, nic není 100%. Mám kamarádku co pro změnu otěhotní po antikoncepci - má 2 děti přes ní a kdyby to sem napsala, tak by jí asi málokdo věřil. Děti opravdu nechtěla a neplánovala. Bohužel se stalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
16.11.15 22:28

Tohle byla moje noční můra těhotná v 16 a teď bude noční můra těhotná dcera v 16

co nejdřív to říct doma a rozhodnout se jestli to dítě chci jestli se o něj postarám, jestli se vzdám bezstarostného života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
987
16.11.15 22:30

@Nimie co to obnasi vim taky stalo se mi to otehotnela jsem pres kondom a svete div se nevedela jsem o tom ze prasknul :think: a kondom jsme si opravdu neprohlizely :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.11.15 22:32
@Ginuš píše:
přečti si info o kondomu - není 100% a to že nesklouzl ještě neznamená, že je vše ok. Bohužel se to prostě může stát, nic není 100%. Mám kamarádku co pro změnu otěhotní po antikoncepci - má 2 děti přes ní a kdyby to sem napsala, tak by jí asi málokdo věřil. Děti opravdu nechtěla a neplánovala. Bohužel se stalo.

Tak mi to popiš, co se může stát a jak se to projevuje. Na rovinu ti říkám, že tím materiálem spermie neproleze, takže jak jinak lze otěhotnět kromě prasknutí a sklouznutí?

Srovnávat antikoncepci a kondom je dost mimo. Antikoncepce velmi závisí na organismu jednotlivce a na tom, aby selhala, ani nemusíš mít podíl ty. Kondom je antikoncepce bariérová a rozhodně nezávisí na stavu organismu, otěhotnění přes něj tedy může být způsoben pouze chybou v postupu nebo mechanickým poškozením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
16.11.15 22:33

@Stella123 co nejdříve to řekni tátovo přítelkyni a i tátovi. Uvidíš jak se k tomu postaví i oni i když to nejdůležitější rozhodnutí je na Tobě.. Držím Ti moc a moc palce, ať se rozhodneš tak, abys nikdy nelitovala. Je to těžké. Jsem dost proti potratům a vím co ta operace obnáší a podle mě to není jednoduchý zákrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
16.11.15 22:36

Je to hrůza, vychováváme 15ti letou dceru přítele a tohle je má noční můra. Antiko bere, snad i poctivě, ale radit aby si dítě nechala v 16ti letech je šílené. Starali by se její rodiče a finanční zátěž by to byla taky pro ně veliká.

Ano, rada zní okamžitě říct doma a poradit se co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.11.15 22:36
@Barborka4 píše:
@Nimie co to obnasi vim taky stalo se mi to otehotnela jsem pres kondom a svete div se nevedela jsem o tom ze prasknul :think: a kondom jsme si opravdu neprohlizely :pankac:

Pak to upřímně moc nechápu :nevim: kondom prohlížím vždycky, už když ho vyhazuješ, tak vidíš, jestli z té obrovské díry něco teče nebo ne. Koneckonců držíš-li se postupu podle manuálu kondomu, tak to nemáš šanci neuvidět. On ten materiál je totiž udělán tak, aby když už prasknul, tak aby prasknul pořádně. Malinká dirka se tam může vytvořit jen např. pokud ho propíchneš špendlíkem a ve spoustě případů i přesto praskne, protože ten materiál je porušený a nevydrží to.

Nicméně uvědomit si tyto věci je důležité i pro příště zvlášť když kondom používá místo HA, aby za rok neřešila ten samý problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
16.11.15 22:37
@Nimie píše:
Tak mi to popiš, co se může stát a jak se to projevuje. Na rovinu ti říkám, že tím materiálem spermie neproleze, takže jak jinak lze otěhotnět kromě prasknutí a sklouznutí?Srovnávat antikoncepci a kondom je dost mimo. Antikoncepce velmi závisí na organismu jednotlivce a na tom, aby selhala, ani nemusíš mít podíl ty. Kondom je antikoncepce bariérová a rozhodně nezávisí na stavu organismu, otěhotnění přes něj tedy může být způsoben pouze chybou v postupu nebo mechanickým poškozením.

Nesrovnávala jsem, pouze jsem napsala, že znám holku co 2× otěhotněla přes antinu a kdyby to sem napsala, tak by se tu na ní každý taky sletěl :roll:.
Ty po souloži zkoumáš kondom jestli tam někde náhodou není nějaká dírka? On nemusí rupnout tak, že to bude vidět. Používala jsem kondom hodně let a sama vím, že se nehoda opravdu stát může. 100% je pouze nesouložit. Přesně jsem čekala, že Ty budeš rýpat, protože nic jiného se od Tebe čekat nedá… Ale zvyšovat si tu ego a sebevědomí na 16ti leté holce je hodně ubohé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
16.11.15 22:39
@Ginuš píše:
@Stella123 co nejdříve to řekni tátovo přítelkyni a i tátovi. Uvidíš jak se k tomu postaví i oni i když to nejdůležitější rozhodnutí je na Tobě.. Držím Ti moc a moc palce, ať se rozhodneš tak, abys nikdy nelitovala. Je to těžké. Jsem dost proti potratům a vím co ta operace obnáší a podle mě to není jednoduchý zákrok.

Je to těžké, ale miniinterupce je o dost jednodušší než interupce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
16.11.15 22:39

@Nimie Třeba,když se kondom nasadí až „na konec“,tak před tím může ujít pár spermií v „kapkách lásky“ nebo co to je. A o tom se taky můžeme přít, někdo říká, že je jich dostatek k oplodnění vajíčka(oplodní ho sice jedna jediná, ale musí tam dorazit miliony),někdo říká, že ne.Ale tady do diskuzí psaly i dospělé ženské, co tak neplánovaně otěhotněly(třeba třetí dítě).Málokdo ví, že kondom se musí nasadit hned na začátku a bez něj se nesmí penis dostat do pochvy, když už chceš přednášku z anatomie :lol: :kytka: Myslíš, že to věděla ta šestnáctka, nebo její čtyřiadvacetiletý partner? Myslíš, že každý, kdo používá kondom, před tím nepronikne bez něj?

Sklouznout nebo prasknout může, a potom už záleží na ženě(případně na páru),jestli to budou řešit nebo to nechají „osudu“,se všemi následky.

Věřím, že vyjímečně může nepozorovaně selhat kondom, pesar i ta antikoncepce(tam ale zase může být chyba v užívání, lékaři do toho nevidí, statistiky jsou dost matoucí).Ale rozhodně si nemyslím, že se to stane každé druhé ženské, jak je tady někdy popisováno. A co se týče „říkala to kamarádka“,na to bych se taky nespoléhala. Jednak jsem jim u toho nesvítila a taky, často se stává, že na antikoncepci se vymlouvají ty páry, které nemají pro početí několikátého dítěte úplně tak ideální podmínky(přesto ale bylo plánované, jen to nikomu neřeknou) :nevim:

Těhotenství v 16 byla, jsou a budou. Tím, že se tady budeme do jedné takové navážet, její situaci nevyřešíme. Souhlasím s tím, že ji nevyřeší ani ona sama. Musí promluvit s partnerem, rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí