Je moje výchova příliš tvrdá?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
631
22.7.16 10:04
@robínek píše:
Ucila jsem na SS holku, co taky zavodne tancovala, do skoly dojizdela, nemela temer adnw absence, znamky mela dobre, akorat proste kolegovi na odpolednim vyucovani pravidelne usnula :mrgreen: Ta potreba spanku je fakt ruzna.

Ja pravidelne usinala v nultych a prvnich hodinach, ackoliv jsem chodivala spat brzy. Priciny? Vse, jen ne vecerka :lol: Nase profesorka biologie, treba, tak to byl rozeny uspavac hadu. A nepomohlo ani jeji orodovani rodicum na tridnich schuzkach :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.16 10:08
@fashion_victim83 píše:
Mozna to chápe, protoze nic jineho ani nezná. A souhlasím s tim, ze jinak přemýšlí 14lety a jinak třicetiletý. Ale pokud se třicetiletý vyjádří k tomu, ja zpětné vidi výchovu rodicu, tak je to ok ne? Z mého pohledu vede tvá výchova k nesamostatnosti,14leta by mela chodit spavat i vstavat na základě své aktivity, ne ze ji nekdo bude chodit posílat spat a naopak kontrolovat, kdy vstává. To je proste ujety, vcetne toho, ze si jako nikdy nemůže „vyhodit z kopýtka“ a jit o vikendu spat později? ze by treba chtěla s kamoskou do kina? nebo si ma vybrat jen odpolední představení? Kdyz si vzpomenu, jak jsme chodily s kamoskama na osmou na premiéry do kina, tak nevim, jak nadšeně bych vnímala to, ze mam v devet byt doma v posteli. P.S. vyhozenim z kopýtka nemyslim žádnou diskotéku, opijeni apod, mam na mysli porušení spánkového rezimu obyčejným kinem, pokecem s kamoskou atd.

Zná i něco jiného. Myslím, že tobě jsem psala, že pokud jí dám na výběr tanec a mobil, vybere si tanec. a pokud má teplotu na tréning prostě nemůže. protože nikdy nevíš, co se z té teploty třeba vyklube - tomu rozumí. nevím, proč to tak hrozně vadí tobě :nevim:
no a s tím kinem je to trochu jinak, nebydlíme ve městě, ale na vesnici, kde nejezdí mhd a linkové autobusy jezdí poskrovnu. takže pokud kino, jo, pokud jí vůbec jede nějaký bus, aby se dostala tam i zpět. a nechat ji čekat kolem 11 v noci na autobusáku třeba hodinu nebo dvě byť s kamarádkou, není pro mě prostě v jejích 14 přípustné, byť v tobě to může vyvolávat pocit vodění za ručičku, teroru nebo vězení ;) to je zase můj úhel pohledu.

• Citovat
  • Upravit
74217
22.7.16 10:10
@LucianS píše:
Ja pravidelne usinala v nultych a prvnich hodinach, ackoliv jsem chodivala spat brzy. Priciny? Vse, jen ne vecerka :lol: Nase profesorka biologie, treba, tak to byl rozeny uspavac hadu. A nepomohlo ani jeji orodovani rodicum na tridnich schuzkach :mrgreen:

To je pravda, některé uč. mají takový hlas, že uspava.
A nebo tak nudne, nezazivne mluvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.16 10:11
@LucianS píše:
Tak ja jsem si z tvych odpovedi vydedukovala, ze je to chronicky zaskolak, pac si hrozne tajnustkarila a hrozne ty (ne)omluvene hodiny zvelicovala :mrgreen:

to ale nebyly mé odpovědi, nýbrž vaše domněnky. nemyslím to špatně :mrgreen: diskuze se chvíli vedla tímto směrem, ale já tyhle domněky určitě v nikom nepodporovala.
už jsem psala, žádný záškolák, žádné neomluvené hodiny…

• Citovat
  • Upravit
6006
22.7.16 10:23

Zakladatelko, pokud byla Tvá dcera unavená po víkendu, který jsi popsala, tak se není co divit :lol:. Ale řešení podle mě není dávat jí večerku v devět, ale prostě třeba v tu neděli trochu zvolnit, ve všední dny si může třeba zdřímnout na chvilku odpoledne. Zkrátka ten spánek bych nechala na ní, ona si pak sama režim nějak ustálí. Pokud je jinak bezproblémová, vložila bych do ní trochu více důvěry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.7.16 10:31
@LucianS píše:
Tak jsem se to pokusila docist, uf :lol:
Rada bych navazala na ten tanec. Ja jsem nikde nepsala, ze ji ho mas zakazat, ale pohrozit ji tim. Pokud ji zatrhnes jedno soustredeni, tak se svet nezbori. Tancit muze i tak. Furt nechapu, jak chces vyresit to, ze je unavena z tance a proto s ni ma ucitelka (zrejme)problem, ma rano teploty anebo rovniu zaspi a ty ji to musis omlouvat. Nekde si tusim psala, ze teda omezis neco jineho. A jako co jineho?
Pokud je v tanci tak dobra, ze se tim uzivi (to snad asi ani nejde ne), tak budiz. Ale prece nemuze uprednostnovat sveho konicka nad vzdelani? Proste mi prijde hrozne zvlastni zatrhnout ji telefon, kdyz ji stejne posilas na soustredeni, ze ktereho je vycerpana. :think:P. S.: Znam lidi co tanci, ale nevim o zadnem, ktery by porad jezdil na nejake soustredeni. To snad delaji jen hokejisti, fotbalisti…a ti jezdi tak jednou, dvakrat do roka - to bych tak nehrotila.

Asi záleží na druhu tance a úrovni pokročilosti :think: my jezdili na soustřeďka taky pořád, kamarádi z jiných skupin, ale taky závodně tanec vystupují neustále někde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
22.7.16 10:32
@LucianS píše:
Ja pravidelne usinala v nultych a prvnich hodinach, ackoliv jsem chodivala spat brzy. Priciny? Vse, jen ne vecerka :lol: Nase profesorka biologie, treba, tak to byl rozeny uspavac hadu. A nepomohlo ani jeji orodovani rodicum na tridnich schuzkach :mrgreen:

mé nejstarší dítě si svého času (konec prvního stupně) ráno do školy vařilo bylinkový čaj na spaní, protože „ve škole je stejně nuda“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.7.16 10:38
@LucianS píše:
:lol: :lol: :lol: to mi povídej, já nechápu že vždycky na ty ranní hodiny dávali takové uspávací hodiny.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.7.16 10:40
@sagina píše:
mé nejstarší dítě si svého času (konec prvního stupně) ráno do školy vařilo bylinkový čaj na spaní, protože „ve škole je stejně nuda“ :zed:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
22.7.16 11:03
@sagina píše:
mé nejstarší dítě si svého času (konec prvního stupně) ráno do školy vařilo bylinkový čaj na spaní, protože „ve škole je stejně nuda“ :zed:

No kolega mel hodinu pozde odpoledne, zatahl rolety a promital zprezentace, ke kterym tise hovoril :mrgreen: On vubec nevedel, ze mu pulka lidi spi a dryha dela neco jineho, jen par predem stanovenych spoluzaku sedelo vpredu a delalo si poznamky pro ostatni. Prisla jsem na to, kdyz jsem jako tridni prisla do jeho hodiny vybrat si omluvenky, tu holku jsem natvrdo budila, aby mi dala prukaz, ostatni se chechtali a kolega si.me vubec nevsimnul. Jako co se s tim dalo delat? Ja bych tam vytuhla taky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
22.7.16 12:32
@Anonymní píše:
to ale nebyly mé odpovědi, nýbrž vaše domněnky. nemyslím to špatně :mrgreen: diskuze se chvíli vedla tímto směrem, ale já tyhle domněky určitě v nikom nepodporovala.
už jsem psala, žádný záškolák, žádné neomluvené hodiny…

No, neodpovidala si na otazku, kolik texh hodin je. A pak si dodala, ze je vicne jedna.
Ja to taky nemaslela vubec spatne :)
Pokud to bylo parkrwt, asi bych to tak nehrotila. Ale kazdy to vidi jinak no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
22.7.16 12:34
@Nimie píše:
Asi záleží na druhu tance a úrovni pokročilosti :think: my jezdili na soustřeďka taky pořád, kamarádi z jiných skupin, ale taky závodně tanec vystupují neustále někde.

Mozna zalezi i na tom, jesti je to tanec parovy nebo „skupinovy“ :think: To je fakt. Sestrenka zavodi v parovem a vyhrava :mrgreen: A na soustredeni nejezdi. To by byla asi blbost, asi jezdi ty tanecni skupiny, tam ale nikoho neznam. Tak pardon :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
22.7.16 12:36

@sagina Bud rada, ze to byl caj na spani a ne na smich :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
22.7.16 13:34
@Anonymní píše:
nejde o tanec jako takový. stačí, když spí v pátek u kamarádky nebo kamarádka u nás(obzvlášť jedna nemá velkou potřebu spánku, na rozdíl od mé dcery, což je normální, každý jsme jiný). holky kecají do noci. V sobotu máme třeba nějaký výšlap, kde se unavíme všichni, byť jsme spali :lol: a pokud ji prostě nenechám vyspat ani v tu sobotu( a nechím ji třeba koukat na nějaký film) a v neděli třeba pokračujem v podobném duchu(jsme aktivní - třeba kolo..), tak je prostě přetažená… proto ta večerka, která se spoustě lidí prostě nelíbila. dcera už to ví, takže neprotestuje. ví, že bude v pondělí unavená, pokud se o víkendu prostě nevyspí a proklajdá třeba 2 noci za sebou. pokud se tu večerka pohlídá, je OK. takže to není jen o tanci.není to obhajoba, pokuším se vysvětlit to.

a proč ji u té kamarádky nenecháte větší část soboty a neuděláte si výlet bez ní? Víkend má být i na odpočinek a ne strávit oba dny náročnými aktivitami. To se nedivím, že je pak unavená, když ji uštvete.

• Citovat
  • Upravit
17221
22.7.16 13:50
@LucianS píše:
Tak na vychovu ctrnactilete holky se bude divat jinak:
1. Ta holka samotna
2. Jeji rodice
3. Rodice, ktere maji male deti
4. Rodice, kteri maji stejne stare deti
5. Temer 30ti lety dospely, ktery prosel tvrdou vychovou a uz je z nej hotovy clovek. A navic ma male dite, ktere se chysta vychovavat urcitym zpusobem.
6. A jeste je jina vChova holek a kluku. Mnohokrat jsem se setkala s tim, ze co nedovoli holce, to dovoli o mnoho mladsimu synovi;)

K bodu 6 bych dodala, že co nedovolí staršímu dítěti, tak projde mladšímu sourozenci. :lol:
Nejstarší dítě nemá šanci napít se z kaluže před domem, protože je to jedináček pod dozorem. Na mladšího sourozence už není tolik času/pozornosti/síly, takže se z té kaluže prostě v nestřeženém okamžiku napije. Když bude mít štěstí, posílí mu to imunitu, když bude mít smůlu, podělá si zdraví až do konce života. Takže nejlíp je na tom dítě, které má svobodu a štěstí, na druhém místě je dítě pod dozorem, kterému rodiče neumožní udělat osudovou chybu, a na třetím místě je dítě, které má svobodu dělat osudové chyby a smůlu.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect