Je možné, že mi během 14 měsíců kleslo AMH o 1,31 nn/mg?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.8.24 21:54

Takže můžu ještě přirozeně?
Já když dnes viděla ten rapidní pokles, tak mě napadl hned CAR.
Ale moc ráda bych tomu dala šanci přirozeně. Každopádně nemůžeme začít dříve než v listopadu. To mi bude čerstvě 38. Pak bych to asi ráda ten půlrok zkusila přirozeně max. IUI a snad by se nám zadařilo.
Moc děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit
3741
22.8.24 07:08

Proč chceš čekat az na listopad? Je ti 37. Podle mě není na co čekat. Zacala bych byt tebou třeba tim, že bych si ohlidala ovulaci a ne jen testem, ale doktorka ti může udelat folikumetrii a s „jistotou“ ti říct, kdy budeš ovulovat. Treba jako bonus si můžeš píchnout i ovitrelle, aby ovulace fakt proběhla. Ja bych na nic necekala, jestli se vidíš ještě s jednim až dvěmi dětma. A to nemyslim nijak zle, ale už nejsme nejmladší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
22.8.24 07:22

V tvém věku je to normální, i takový pokles není vyjímečný. Jen s početím není čas otálet, já tedy přirozeně otěhotněla v hodnotou blížící se nule, ale bylo to rovno zázraku. Ta plodnost klesá rapidně, s tím je potřeba se smířit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.24 07:25

@Jaňouchová no všude na internetu o v odborných zdrojích se píše, že v tomto věku je pokles 0.1 až 0.2 ročně čili pokles 1.31 by byl asi hodně velké vychýlení, čili se přikláním k těm odlišným jednotkám. Já bych ani nečekala ale musím čekat. Kdyby to bylo na mě začnu hned.

• Citovat
  • Upravit
404
22.8.24 07:37
@Anonymní píše: Více

Nemyslím si, že půjde o jiné jednotky, lékaři to vždy uvádějí stejně. Takový pokles není vyjímečný, já šla během roku z 1,1 prakticky na nulu. Na internetu se dočteš průměrné hodnoty. Věk je jen orientační, reprodukční věk máme každá jiný. Někdo má přechod po čtyřicítce a pak je takový pokles normální, někdo má až po padesátce, tak to klesá pomalu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sarah1618
22.8.24 07:44

„@Jaňouchová“jina diskuze

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.24 07:45

No ale oni změnili laboratoř

• Citovat