Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proč chceš čekat az na listopad? Je ti 37. Podle mě není na co čekat. Zacala bych byt tebou třeba tim, že bych si ohlidala ovulaci a ne jen testem, ale doktorka ti může udelat folikumetrii a s „jistotou“ ti říct, kdy budeš ovulovat. Treba jako bonus si můžeš píchnout i ovitrelle, aby ovulace fakt proběhla. Ja bych na nic necekala, jestli se vidíš ještě s jednim až dvěmi dětma. A to nemyslim nijak zle, ale už nejsme nejmladší ![]()
V tvém věku je to normální, i takový pokles není vyjímečný. Jen s početím není čas otálet, já tedy přirozeně otěhotněla v hodnotou blížící se nule, ale bylo to rovno zázraku. Ta plodnost klesá rapidně, s tím je potřeba se smířit.
@Jaňouchová no všude na internetu o v odborných zdrojích se píše, že v tomto věku je pokles 0.1 až 0.2 ročně čili pokles 1.31 by byl asi hodně velké vychýlení, čili se přikláním k těm odlišným jednotkám. Já bych ani nečekala ale musím čekat. Kdyby to bylo na mě začnu hned.
@Anonymní píše: Více
Nemyslím si, že půjde o jiné jednotky, lékaři to vždy uvádějí stejně. Takový pokles není vyjímečný, já šla během roku z 1,1 prakticky na nulu. Na internetu se dočteš průměrné hodnoty. Věk je jen orientační, reprodukční věk máme každá jiný. Někdo má přechod po čtyřicítce a pak je takový pokles normální, někdo má až po padesátce, tak to klesá pomalu…
Takže můžu ještě přirozeně?
Já když dnes viděla ten rapidní pokles, tak mě napadl hned CAR.
Ale moc ráda bych tomu dala šanci přirozeně. Každopádně nemůžeme začít dříve než v listopadu. To mi bude čerstvě 38. Pak bych to asi ráda ten půlrok zkusila přirozeně max. IUI a snad by se nám zadařilo.
Moc děkuji za reakce.