Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Líbí se, mi, že o tom přemýšlíš, přehodnocuješ, že to prostě nebereš na lehkou váhu, to je sympatický, taková otevřenost. Jestli jsou ty prášky nebezpečné, tak bych asi nekojila, ale jestli je bereš už teď, tak mi to moc nedává smysl teda…
Teď toho přijme mnohem víc…Jinak hubnutí by pro mě důvod nebyl, to bych si prostě hlídala příjem. Jinak důvod pro mě není, že se matce nechce, jak tu někdo psal. Ale to jsem já, já tenhle přístup nechápu. Pro mě he priorita vypiplat mládě co nejlíp umím, i za mírné sebeupozadění. Protože to je asi jediné období, které se pak už nedohoní.
(Zase musím zmínit, že já zas takový ten typ sebezničující obětavky nejsem
) Takže upozadění sama sebe u mě nejde do extrému, jako u rodilých kvočen. Za mě nejde jen o mléko, ale o takové to spojení na těsno, bezpečí, navyknutí si. To bych brala jako hodnotu. Ale je to na tobě, třeba seš schopná to dohnat jinak.
Příspěvek upraven 18.04.26 v 20:56
Vůbec bych si nedělala hlavu, prostě nekoj
. Nebo chcete být zase první čtyři měsíce nespokojení? Vůbec neřeš rýpání ostatních. Spokojená matka= spokojené dítě
.
Tak samozřejmě, že kojení je to nejlepší, co můžeme miminku jako ženy dát. Ale to se týká jen výživy, jinak je nejdůležitější pohoda matky. Takže se rozhodněte čistě dle sebe, nedejte na názory ostatních, je to vaše tělo a vaše miminko. Chápu vaše dilema a nejspíš bych také nekojila…
@CatOnTheMoon píše: Více
Je spousta matek, co porodu nestíhají jíst, bo stres, nezastaví se, atd.,..jí sr*čky, polotovary, nebo kouří, atd.- myslíš, že cpou do miminka to nejlepší?
@Takyjedna píše: Více
Jde o to, že ty léky nezpůsobují (vyjma nepatrně vyššího rizika dvou vývojových vad) žádné vady, ale samozřejmě každý lék je horší než žádný, ale kdybych to brala tak, že dítě nechci vystavit lékům vůbec, musela bych děti nemít. Kdežto po porodu už je možnost volby - to dítě tu bude, ať už budu kojit nebo ne. A jak jsem psala, před hpzíhp syna to tlumilo, po skončení kojení udělal skok ve vývoji.
@KarolinaUca píše: Více
Beru taky lamotrigin a jeste lek s jinou ucinnou latkou a mne bylo receno, ze lepsi kojit s leky nez nekojit vubec. Fakt zajimave jak se ani doktoei neshodnou.
@Takyjedna : no pokud matka nechce, tak samozrejme, muzeme nad tim krcit nos, ale pak si myslim, ze nutit ji do toho je kontraproduktivni, protoze pokud ke kazdemu kojeni bude pristupovat s odporem nebo velkym strachem, tak se to v zadne pozitivni pouto nepretvori. Jak rikas, kazdy by to mel vyhodnotit, kde je hranice mirneho nepohodli, tam bych se primlouvala za to, ze je lepsi to prekonat, a kdy je to proti srsti nebo narocne natolik, ze to ten vztah s ditetem narusuje. S tu hranici bude mit kazdy u sebe jinde…prekrocit ji povede k zarazeni mezi ty sebeznicujici obetavky, jak pises, a to moc dobroty pro ten vztah nedela, i kdyz se to tak muze zdat.
@Bytsamsebou píše: Více
Já to ale nebrala z pohledu léků, ale z pohledu stresu a toho, že maminka už tak trpí podvýživou…nebuďte kojofašistka a zkuste se nad tím zamyslet z pohledu maminky, která se už tak stresuje, ano?
@Beruska999999 píše: Více
Tak já nos nad nikým nekrčím. Jen nechci být pokryrec a psát tu nekoj, když nechceš, záleží na nejlepší pohodě matky ap. a sama se přetrhnout, abych svýmu dopřála co nejlepší start oproti ostatním. Ze začátku žádná matka nemá pohodu a vždycky se musí trochu upozadit. Ta s tím odporem a velkým strachem, jak píšeš, si už něco nese z původní rodiny, něco, čeho se nejde zbavit jen tak a dítěti to neprospívá. A ano, každý má hranici sebeobětování jinou, pro mě tohle bylo jediný období sebeobětování. Já k tomu jinak netíhnu. Líbí se mi, že o tom dumá, já spíš vidím maminky, které lehce přecvaknou na trend, jak se to dělá teď v jejich bublině a opačnou stranu odsoudí úplně. Jinak za mě, tazatelce jsem chtěla ještě poradit, že dobrý ukazatel správného rozhodnutí je, že se rozhodnu a nerozčilují mě ty, které se rozhodly opačně. Pochybovat o sobě se smí.
.
Pokud je dostatečný tobě, nikomu jinému do toho nic není. Kvuli pohodlí bych kojila, ale když nebudeš, tvoje volba.
@CatOnTheMoon píše: Více
Přečti si znovu, pořádně a třeba pomalu čti, co psala.