Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@CatOnTheMoon píše: Více
Prosím tě, přestaň v ní vyvolávat pocity viny. Kojení rozhodně není nic tak úžasného a rozhodně to není to nejlepší, co dítěti můžeš dát. Tady ty kecy mě fakt vytáčí. Zajímavé, že všechny děcka kolem mě, co byly na prsu do 3 let, tak jsou věčně nemocné, mají astma, ekzémy a několikrát za rok záchvaty laryngitidy, při kterých je odváží rychlá.
Já nechápu jedno - proč tohle někdo vubec řeší na veřejném, a ještě maminkovskem fóru. Musí mu být přece jasné, že dostane sodu, minimálně od kojoligy. Přece buď chci kojit, koním, nebo nechci a nekojim.
@inkakřivák píše: Více
Nejsem typ, co by se nechal ovlivnit - stojim si za tim, ze kojit nebudu, ale chtela jsem vedet, jak muj duvod pusobi objektivne, jestli si to nevycitam az prilis. Nezakladala jsem ho z duvodu, abych se podle komentaru rozhodla, i kdyz jsem psala, ze mam kvuli vic komentarum prosazujicim kojeni brouka v hlave.
A nějaký kompromis? Že byste to alespoň zkusila nějaký ten měsíc a pak přešla na umělou stravu? Protože furt existuje možnost, že nemusíte začít hubnout… Ale jestli to opravdu cítíte tak, že kojit ne, tak ne. Nestojí to zase za to, abyste napínala psychiku k prasknutí… Samozřejmě se může stát, že i když teď cítíte kojení jako tu horší možnost, tak za pár let budete litovat, že jste nekojila. To je ale riziko každého rozhodnutí, které v životě děláme…
@Barevné klubíčko píše: Více
Za me to nemysli zle, ale bych to trochu preformulovala - obecne je materske mleko nejvhodneji vyziva pro lidske kojence.
Nicmene ne vzdy je kojeni ta nejlepsi volba pro danou dvojici matka-dite.
Posuzovat cokoliv z maleho vzorku a tim poprirat vysledky studii je nesmysl mimochodem, to zase v diskusich vytaci mě
Klasicky diskusni faul.
Mam 2 kojene deti a astma, ekzemy ani zachvaty laryngitidy nikdy nemely…Vyplyva z toho cokoliv obecneho? Vubec nic. Ze studii na velkych vzorcich populace se obecna pravda hleda lepe.
@Beruska999999 píše: Více
Obecně ano. Ovšem pokud má maminka nevhodnou stravu nebo léky apod., tak je za mě z hlediska zdravotního lepší UM. A podle mých osobních zkušeností není kojení žádný zázrak na imunitu.
@Anonymní píše: Více
Já neměla žádný zdravotní problémy a přesto jsem nekojila. Ani jsem to nezkusila.
A jsem za to rozhodnutí ráda. ![]()
Má to dost výhod… Nemusíš k dítěti vstávat jen ty, dítě může kdykoli na hlídání a ty máš pohodu s partnerem, nebo můžeš do práce … ![]()
Nic tě nebolí, žádný záněty, nemusíš řešit nepřibírání mimina …
Prostě pohoda. ![]()
Já když porodila první dceru tak mi ji prostě hodili v porodnici automaticky na prso.
S druhou dcerou jsem rodila jinde a hned ten den zamnou přišla laktační a její první otázka byla: chcete a budete kojit?
Tohle jsem na té porodnici mega ocenila, ikdyž jsem kojit chtěla, jen to tedy ze strany dcery nevyšlo ![]()
@Markéta188 píše: Více
dcera rodila ve fakultní nemocnici a byla s ní na pokoji paní, která už přišla s lahvičkama, mlíkem, že nebude kojit, ani první dítě nekojila. A nikdo neřekl ani popel.
@vokishka píše: Více
Já jsem to měla úplně stejně. Oznámila jsem to předem. A řekla jsem si i o Dostinex. Bez problémů jsem ho po porodu dostala. ![]()
@vokishka píše: Více
Tak to nemyslím.
Mě překvapilo, že se sama takto zeptala, protože většinou si to musíš říct ty…
Jasně, že když přijdeš s lahvičkami, nebo si řekneš, že kojit nebudeš, tak tě nutit nikdo nemůže…
@Anonymní píše: Více
Ne všechno, ale spousta věcí jde, když se chce. Upřímně, ono by to kojení u tebe asi šlo. I když za jakou cenu…
Ale jak píšou mnohé z nás, absolutně není proč si vyčítat, že nekojíš svoje dítě. Já bych takové myšlenky neměla, mě by nejspíš jen štvalo, jak je to UM drahé. Ale to je tak vše. Jak píšeme, kojení se přeceňuje, v dnešní době jsou velmi kvalitní UM. A věřím, že je lepší než MM žen se špatnou stravou, léky apod.
Ty ses přece rozhodla (z velmi relevantních důvodů) svoje dítě nekojit. Ne mu nečistit zuby nebo ho místo oběda krmit sladkostmi. Opravdu nemáš sebemenší důvod k výčitkám ![]()
Příspěvek upraven 20.04.26 v 10:43
@Barevné klubíčko píše: Více
Tebe to tak vytáčí, že reaguješ jenom na heslo kojení a ani ne tak na to, co tu kdo skutečně píše. Jaké vyvolávání pocitů viny, prosím tě?
@Markéta188 píše: Více
Tak to je tak normální. Me taky, paní vedle mě na sále taky, ale ta si řekla, že kojit nechce, tak jí sestřička prostě řekla, ať si jí dá na sebe a dá jí cumlat aspoň svůj palec.
.
Nad čím váháš? Kdo se o mimino postará, když Ti váha půjde dolů, energie bude ubývat a budeš na tom zdravotně mizerně? Proboha ženská, teď jsou ty umělý mlíka na takové úrovni, že bych si vůbec nedělala výčitky. Drž se a měj se víc ráda ![]()