Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Akras2 on když mu něco zakážu nebo ho za trest vyhodím z obýváku (máme 2+1) tak jde trucovat do pokojíčku, a většinou z toho usne ![]()
Mladá si taky zaleze do pokojíku a trucuje ale většinou začne něco dělat a pokojík je potom jak po výbuchu. Takže to hned schytá znova. A pak teprve zaleze a usne
@Akras2 píše:
Mladá si taky zaleze do pokojíku a trucuje ale většinou začne něco dělat a pokojík je potom jak po výbuchu. Takže to hned schytá znova. A pak teprve zaleze a usne
Jeho pokoj, resp. stav v pokojí je jako po výbuchu neustále, což už ani neřeším, šetřím si nervy… když někdo dojde na návštěvu, tak zavřu dveře a babičce jsem po milionté sdělila, že mu pokoj uklízet nehodlám, že je to jeho bordel a mně to nezajímá. Ale zase dělám to, že zahlásím kdy peru a je jen na něm, jestli si donese věci na vyprání. Když nedonese, nemá vypráno a má smůlu… pračka ví kde je a ruce mu těch pár metrů neupadnou, když to tam donese ![]()
Na druhou stranu - pokojík je jeho osobní prostor, takže moje návštěvy tam nemají co strkat nos ![]()
U nás občas musím zasáhnout. Přece jen se tam občas vyskytne malá a nehodlám jí z různých tělních otvorů dolovat třeba korálky. A tvůj syn je přece jen starší než naše holky.
Náš téměř 12ti letý má pokoj s téměř 3 letým, takže moc soukromí nemá a vzteká se že má uklízet i po malým, takže hádky pořád. Holky a jaké pro ty puboše máte tresty? já se minulý týden vyškolila
donesl poznámku, že má nevhodné chování o přestávce a ubližuje spolužačce. Při bližším šetření mi bylo sděleno, že ho štípla a on ji za to nechtě podrazil nohy. Neřešila jsem a chtěla jsem si to ulehčit tím, že dostal za trest 100× napsat, že holkám se neubližuje. Vycházela jsem z toho, že to má za hodinu napsané a nemusím důsledně dodržovat nějaké zarachy počítače, televize a tak. Ovšem jsem se přepočetla a trest psal týden, než jsem ho z něj hostala.To bylo fakt na mašli. bud si začal hrát s malým, nebo mi usnul, nebo mi řekl, že odpoledne když byl sám doma tak zapomněl… ![]()
Naštěstí žádnou pokutu neplatíme, to bysme se hlavně u kluka nedoplatili. S těma erupcema souhlasím, sice přes tu chumelenici nebyly vidět, ale záření bylo silné. Ty naše zlatíčka taky měli svůj den, ale skolilo to mě a né je.Tak jsem se z toho šla vyspat a snad dneska bude klídek.
Většinou když jeden den řádí tak druhý den je klid. DOUFÁM!!!
@zuzice u nás funguje zákaz PC (mám net jen na svém), sebrání noťasu co dostal k narozkám a když má škraloup jako blázen, tak i TV. To měl v 8 tř., zákaz všeho kvůli škole, aby měl více času se učit… a víte co? Po x letech si vytáhl zpodpostele lego a místo učení skládal. Jsem myslela, že si ze mě dělá prdel
![]()
Je fakt, že ted na učilišti je s ním skoro nulová starost co se učení týká, docela se snaží, což oproti ZŠ je fakt nebe a dudy, ale jak dlouho mu to vydrží, těžko říct.
Dnes ráno už byl v pohodě, dokonce jsme spolu jeli autobusem, akorát čučel, neb jezdím do práce autem, ale máme odpo spicha s holkama, takže at si můžu dát dvoječku taky jednou ![]()
@Akras2 píše:
To řádění unaví tak dneska bude klid - před další bouří
asi tak nějak… ![]()
My zítra musíme za babičkou (mou), tak to budou zase ksichty, pak balíme a na víkend vyrážíme s tou samou kamarádkou a její rodinkou, co jsme byli s nimi na bazéně
Sněží o sto šest, takže si i zalyžujeme
pak dětičky dorazíme v bazéně a večer se dorazíme u baru asi i my a bude vymalováno
![]()
No nic, ranní kafe skoro na dně, tak je čas začít pracovat ![]()
My to taky řešíme zákazama. Holkám víc vadí televize, protože mají ty svoje seriáli a tam když nevidí jeden díl tak je konec světa. U kluka je nejhorší zákaz taky počítač, hraje na něm jednu hru za druhou. Někdy se mi zdá, že když nemaj tu svojí dávku přijímačů tak mají absťák.
Odpoledne přeju pěkný oraz a dobrou dvoječku.
@KačuliKačka
Tak ať ti to dneska v práci utíká a odpoledne si užij sraz.
U nás se zákazy míjí účinkem. Mladá je flegmatik. Takže když jí zakážu televizi nebo PC tak se zvedne a zaleze do pokojíku. Spíš funguje že jí zvedne mandle táta.
Ty naši mají taky větší vítr z taťky. U zákazů, ale trpí jako když jsou týraný.
Na zákaz se tváří ve stylu „no a co, teď mi to zakážeš ale on ten zákaz stejně jednou skončí tak co“. My s jejím tátou nežijeme ale ona je na něj docela fixovaná. Takže někdy fakt stačí pohrozit že zavolám tátovi a pak šlape jak hodinky
.
@Akras2 píše:
@medvidek
Ještě se platí „pokuta“ za rohy jako když jsme chodily do školy my?
Myslím, že ne.Jen to na konci školního roku napíšou. Ale záleží na tom, jestli je nová nebo používaná. U nové se nějaká minimální částka platí. S tím se zkrátka počítá. Toto neřeším. To bych se zvencla
.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.