Je naše generace divná?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6611
8.4.18 18:57

Tak pokud jsi z generace kde se o tebe musí ve dvaceti letech starat rodiče přítele jako o vlastní tak je ta generace fakt divná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503

Být tebou z takové rodinky rychle prchnu, chlapci jsou pěkné rozmazlení… Nechci soudit dnešní generaci mladých, každá generace je nějaká, ovlivněna dobou.. ale mám dceru v tvém věku a taky se v jejím životě naskytli kluci podobně zhýčkaní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
@Anonymní píše:
@Monchichik ¨no mě to právě přijde šílené uklízet pokoj jeho 14letému bratrovi… proč proboha? Vždyť to zvládne sám. A proč bych měla debilní kaši ohřívat v hrnci když stačí to dát do té debilní mikrovlnky? Oni se snaží mě hodně věcí naučit, prý neumím ani uklízet a tak, ale prostě je spousta věcí, které se mě snaží „naučit“ ale mě přijdou padlé na hlavu. Chtějí, aby jsme bydleli s nimi, protože si myslí, že se o něj nedokážu postarat a podobně, navíc on ještě studuje. Bohužel nevidím jako nutnost umět vařit svíčkovou a jiné omáčky, když můj přítel ani já to stejně moc nemusíme (on chodí do fitka, já taky, snažíme se jíst zdravě, takže steaky, tuňáky, losos, čína) navíc kdyby už náhodou, internet taky existuje. Nevím, připadám si úplně neschopná, ale jsem prostě vychovaná k tomu, že každý po sobě uklízí, stará se o sebe a podobně..

Proč teda nebydlíš u sebe doma? Oni si myslí, že se o něj nedokážeš postarat? Co to jako je? Snad se o sebe mladej bude starat sám, ne? No to je výchova, to si ještě užiješ. Mladej nemusí nic a z tebe si dělají služku pro celou rodinu? No s mojí povahou by to fakt nešlo :D. Já jsem svoje syny vychovala k samostatnosti, ne, že budou čekat, kdo se o něj postará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
8.4.18 18:59

Pokud i nich bydlíš, měla bys respektovat jejich pravidla. Neříkám, že jsou správná. Pokud se ti to nelíbí, odstěhuj se. Navíc tak nejlépe poznáš, jestli jste s přítelem ochotni a schopni spolu žít. To, co popisuješ jsou na jednu stranu drobnosti, na druhou stranu každodenní realita, která může umořit ten nejlepší vztah a největší lásku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
leisa
8.4.18 18:59

Zakladatelko, zkusila bych společné žití v pronájmu a pravda se ukáže, nakolik je přítel ochoten spolupodílet se na fungování domácnosti a běžných domácích pracích. Říkat teď může cokoliv, ale pokud si to nevyzkoušíte, tak to prostě nezjistíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.18 19:03

@Takyjedna nepřijde mi to normální, zezačátku si po sobě uklízel a měli jsme domluvené práce, rozdělené. Jenže jeho rodiče mi to pořád vyčítali, že je po práci, že má těžkou práci, že kolem něj musím skákat… ale myslím, že přítel se nechá velice rád vychovat, až budeme bydlet sami. Je rozumný. Jenže dokud jsme tady, musím skákat podle jeho rodičů. ám strach, že si na to přítel zvykne a pak bude problém, protože už ho „nepřevychovám“

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
8.4.18 19:03
@Anonymní píše:
@Monchichik ¨no mě to právě přijde šílené uklízet pokoj jeho 14letému bratrovi… proč proboha? Vždyť to zvládne sám. A proč bych měla debilní kaši ohřívat v hrnci když stačí to dát do té debilní mikrovlnky? Oni se snaží mě hodně věcí naučit, prý neumím ani uklízet a tak, ale prostě je spousta věcí, které se mě snaží „naučit“ ale mě přijdou padlé na hlavu. Chtějí, aby jsme bydleli s nimi, protože si myslí, že se o něj nedokážu postarat a podobně, navíc on ještě studuje.

odstěhujte se a máte klid jinak v budoucnu vám budou jestli budete spolu mluvit i do dětí takže čím dál tím líp

• Citovat
  • Upravit
831
8.4.18 19:05

No, jak si řekla, starají se o tebe jako o vlastni, takže tě i jako vlastní zapřahli. Pokud jim platíš nájem a kupuješ si jídlo a peres vlastní oblečení, pak bych se ohradila. Pokud tam jsi zadarmo tak marne. Jsi jejich další dítě a s jejich mentalitou ženských prací, je prostě budeš dělat na příkaz :-D si myslím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
8.4.18 19:07

Ja porad nechapu, proc tam bydlis. Proc nebydlis doma a nebo nejdete do podnajmu. To ti vazne pripada normalni, kdyz ti jeho rodice rikaji, ze si te musi vychovat??!!! 8o To bude rodinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
8.4.18 19:10
@Anonymní píše:
@Takyjedna nepřijde mi to normální, zezačátku si po sobě uklízel a měli jsme domluvené práce, rozdělené. Jenže jeho rodiče mi to pořád vyčítali, že je po práci, že má těžkou práci, že kolem něj musím skákat… ale myslím, že přítel se nechá velice rád vychovat, až budeme bydlet sami. Je rozumný. Jenže dokud jsme tady, musím skákat podle jeho rodičů. ám strach, že si na to přítel zvykne a pak bude problém, protože už ho „nepřevychovám“

To zvykne. Kolik let je příteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.4.18 19:12

Těžko říct.. Ono to takto působí blbě, ale třeba já měla kamarádku, před xxx lety, a taky nám bylo okolo 18 a u nich to bylo tak, že bydlela s přítelem jako spolu…
Ale bydlela zadarmo, jenom sem tam taky občas něco poklidila a nebo pomohla s vařením.. Uplně mě to přišlo normální.. Je tam - má se přičinit..
Co mi přijde divné, je ten mladší bratr no, to mě přijde dokonce ujeté :mrgreen:
A ty si doma a maminka přítele chodí do práce, a nebo jak to máte??? Proč se jako celkově ptáš co na jídlo, to nevaří ona a nebo třeba na střídačku..???
takto.. zase si myslet, bydlet u něho ´jenom tak - neuklízet nevařit a nic nedělat, mi taky nepřijde ok :nevim:
Jidlo v mikrovolnce - znám hodně lidi co to rádi nemají.. to bych neřešila a ohřála, jak to mají rádi oni…
Ono taky záleží jak často toto děláš- jednou za den děco udělat mi přijde v normě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
8.4.18 19:14

Pises, ze do sveho jit nemuzete, protoze pritel studuje, pak zas pises, ze pracuje. Pokud oba mate penize, zamestnani, brigada, tak odejdete do sveho, dokud je pritel mlady a zamilovany, to se preuci nejlepe, cim dele budete u rodicu, tim vic bude brat jejich chovani za normu a po osamostatneni s nim budes mit problem, i kdyz ti ted naslibuje, ze to tak nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
8.4.18 19:22
@Anonymní píše:

a ty děláš co? Pracuješ, studuješ nebo jsi na pracáku? Oni tě živí? Nebo jim platíš nájem, jídlo a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9243
8.4.18 19:24

Tak přítel studuje anebo má těžkou práci? Pamatuješ si co píšeš?
Kolik přispíváš na domácnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.18 19:27

@mado přítel má 19, on studuje a chodí i do práce, bydlímev zahraničí, tady je to jiné, má 3 týdny práci a týden školu. @Janasas Po fitku chtějí vesměs to samé, steaky s rýží. Jenže pokud tam je jedna porce brambor tak mi nejde do hlavy, proč si ten jeden nemůže vzít ty debilní brambory :D Jinak vaří ona, chodí i do práce, já se o ně starám, když přijdou z fitka a udělám nějakou minutku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová