Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud se tady někdo ptá, zda má jít na potrat, tak buď má za sebou zdařilou lobotomii nebo je to troll. I když tady to bude nejspíš troll s lobotomií.
@Anonymní píše:
Sahrazad1Přesně takový lidé jako ty mě štvou. Já ti tam na truc půjdu
Příspěvek upraven 16.01.21 v 18:56
Tak v tvém případě je urcite v pořádku, ze tam půjdeš.
Hodne štěstí.
@ludmilaadamkova píše:
Tak potrat se podstupuje i ze zdravotních důvodu myslím tím že dítě má vady neslučitelné se životě. ne jen z nějakého rozmaru nebo si představ že máš 2 děti jsi těhotná a těhotenství té začne ohrožovat na životě. Ono to není tak úplně jednoduché říct potrat nikdy.
Já neříkám, že potrat nikdy. Píšu to snad někde? A zároveň bych nesrovnávala holky, které ho musely podstoupit ze zdravotních důvodů s těmi, kterým byl udělán na přání kvůli vlastní nezodpovědnosti.
@MartaLil89 No tak pro tebe to lidská bytost není, pro poměrně velké množství lidí včetně mě jo. Pro křesťany je to třeba lidská bytost už ve chvíli početí. To je subjektivní názor.
Mimochodem osobně neznám nikoho komu by selhala HA a ani nikoho komu by třeba selhal kondom + přerušovaná soulož, nebo jiný z těch spolehlivějších způsobů ochrany. Ty, které v mém okolí šly na potrat, používaly přerušovanou soulož nebo nic. Prostě nezodpovědnost. Ale tak jasně, stane se, ta možnost tu dikybohu je, ty a mnohé další jste jí využily a mnohé další jí ještě využijí. Já nejsem úplně proti potratům. (Ještě před asi třemi lety jsem teda byla. Časem získávám větší nadhled a nesoudím tak přísně.) Jen mi to přijde trochu líto, že i s těmi dnešními možnostmi jsou pořád potřeba. Nicméně chápu a respektuju tvoje rozhodnutí i tvoje názory ![]()
@Serpentini píše:
@MartaLil89 No tak pro tebe to lidská bytost není, pro poměrně velké množství lidí včetně mě jo. Pro křesťany je to třeba lidská bytost už ve chvíli početí. To je subjektivní názor.Mimochodem osobně neznám nikoho komu by selhala HA a ani nikoho komu by třeba selhal kondom + přerušovaná soulož, nebo jiný z těch spolehlivějších způsobů ochrany. Ty, které v mém okolí šly na potrat, používaly přerušovanou soulož nebo nic. Prostě nezodpovědnost. Ale tak jasně, stane se, ta možnost tu dikybohu je, ty a mnohé další jste jí využily a mnohé další jí ještě využijí. Já nejsem úplně proti potratům. (Ještě před asi třemi lety jsem teda byla. Časem získávám větší nadhled a nesoudím tak přísně.) Jen mi to přijde trochu líto, že i s těmi dnešními možnostmi jsou pořád potřeba. Nicméně chápu a respektuju tvoje rozhodnutí i tvoje názory
Krestanka po potratu pujde do zpovednice, zaplati par desitek, pomodli se a je cista jak lilie
ono to krestanstvi, jako kazde jine nabozenstvi je pokrytecke, v 15. stoleti mozna smysl melo ale dnes uz fakt ne…
Jinak se selhanim HA souhlasim, HA malokdy selhava jen tak, vetsinou ji zena nepouziva spravne…
Ale chapu ze nekteri lide ty hranice co je spravne a co ne maji jinak, to je treba respektovat. ![]()
@MartaLil89
I v ČR je hranice potratu že zdravotních důvodů do ukončeného 24. týdne.
Naštěstí si žena může rozhodnout jak chce a buďme za to řady. Chtěly byste to tu mít jako v Polsku?
Potrat je v pořádku při zjištění postižení, ohrožení zdraví ženy, po znásilnění. Není v pořádku, pokud ho žena považuje za formu antikoncepce.