Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mě zaujalo, že ti o majetek nejde. Takže rodiče tě neživí, což tě připravují o peníze. A ještě sestře dali dům v hodnotě kolik milionů? U nás, malé město u většího města, dům taková ta vila postavená za komunistů, jakých je všude plno, se tu prodává za 10 milionů. Před rekonstrukcí. To je tedy dost peněz a všechny je dostala sestra. A ještě je tak drzá, že požaduje zadarmo po vás práci na jejím majetku? Rodiče a sestra moc morálky tedy nepobrali. Sestra může dům prodat, pokud ho nezvládne, určitě by z toho na byt bylo. Mě by teda vadilo, kdyby z mého sourozence rodiče udělali milionáře a mně by nedali ani ň a ještě nutili otročit na sourozencovo majetku. Hnus.
@Liška32 tak zamzrelo mě to, ale to bylo tak celé. Nic extra s tím neudělám, i kdybych se stavěla na hlavu. Bratr má postavený svůj dům a nijak se k tomu nevydařil. Určitě ho to taky mrzí, ale bylo to jejich rozhodnutí. ![]()
@Liška32 píše:
Mě zaujalo, že ti o majetek nejde. Takže rodiče tě neživí, což tě připravují o peníze. A ještě sestře dali dům v hodnotě kolik milionů? U nás, malé město u většího města, dům taková ta vila postavená za komunistů, jakých je všude plno, se tu prodává za 10 milionů. Před rekonstrukcí. To je tedy dost peněz a všechny je dostala sestra. A ještě je tak drzá, že požaduje zadarmo po vás práci na jejím majetku? Rodiče a sestra moc morálky tedy nepobrali. Sestra může dům prodat, pokud ho nezvládne, určitě by z toho na byt bylo. Mě by teda vadilo, kdyby z mého sourozence rodiče udělali milionáře a mně by nedali ani ň a ještě nutili otročit na sourozencovo majetku. Hnus.
A teď si představ, že po tom všem by se ještě zvali k Tobě domů na návštěvu a cítili by se dotčeni, že se k tomu nemáš.
Me teda pobavilo, jaks zakladatelko psala, ze na tvou sestru prepsali barak, protoze ma dite a jeste 1 snad urcite chce a ze si jeste nekoho najde…tak at ji ten nekdo s tim barakem taky pomaha. A vsad boty, ze az budou rodice nemohouci, zustanou ti „viset na krku“ a ty jako poslusna dcerecka se o ne budes muset starat, ze…a tva starsi sestra po nich ani nestekne.
Jo a neni tva povinnost sestre pomahat, nez do toho sla, urcite vedela, co to obnasi…a pokud to nezvlada, muze jej prodat a jit do bytu…kazdopadne by se hodilo vas ostatni sourozence vyplatit nebo spis vratit penize rodicum.Az na tebe budou zase tlacit, at ti ukazou zakon, ktery to prikazuje…
@Anonymní píše:
@Liška32 tak zamzrelo mě to, ale to bylo tak celé. Nic extra s tím neudělám, i kdybych se stavěla na hlavu. Bratr má postavený svůj dům a nijak se k tomu nevydařil. Určitě ho to taky mrzí, ale bylo to jejich rozhodnutí.
Koukej se zdravě nas.rat. Ano nic s tím neuděláš, ale tím spíš bys měla rodině tohle vmest do ksichtů. Vždyť oni se k tobě takhle chovají, protože si to necháváš libit. Co přítel na to?
Normálně a jasně jim řekni, že nemáš důvod pomáhat, tam kde nebydlíš a tam kde ti nic UŽ nepatří. Že sestra je zdravá a má barák, tak ať se stará. Ty se staras tam, kde bydlíš.
A to, ze děti nemas a mas volny cas je nemusi zajimat.
To me zas nadzvedlo ze židle. Jak si nekdo muze dovolit říkat, co mas a nemas delat. Ono kdyby tam bydleli rodiče, tak clovek v ramci moznosti pomůže. Ale taky si vsichni nemuzou myslet, ze svet se toci jen kolem nich.
Já taky bydlím na domě rodičů a moje sestra mi nejezdí pomoci s ničím. Proč by taky měla? Jednou se tvoje sestra rozhodla v tom domě žít, tak ať to má se vším všudy. Jinak měla zůstat v garsonce.
@Anonymní píše:
Ahoj. celou dobu jsem byla jen jako čtenář, ale po dnešku už mám toho plné zuby a zajímá mě nezaujatý pohled na věc.
Jsem nejmladší ze 3 sourozenců. Věkově jsem do 25let. Dva starší sourozenci jsou o 10 a 12 let starší než já.
U rodičů nebydlím od 16, kdy jsem se nastěhovala k babičce kvůli školy a potom jsem se přestěhovala k přítelovi do dvougeneračního domu, který je jeho rodičů.
Celou tu dobu, jsem ale jezdila pomáhat nasim úplně se vším. Ať šlo o dřevo, uhlí, dělani plotu, upravování zahrady, kácení stromu. Prostě se vším. Starší sourozenci pomáhat nejezdili. Starší sestra má dceru, které je 13 let a bratr 2 děti ve věku 8 a 4,tak neměli čas. Stavili se cca 1 den v měsíci k našim na návštěvu. Jenže minulý rok na jaře naši přepsali dům na nejstarší sestru, protože se rozvedla a neměla kam jít a oni se odstěhovali do garsonky po babičce. Takhle to udělali z důvodu, že sestra si určitě někoho najde a údajně chce sestra ještě jedno dítě a garsonka by jim byla malá, tak tam šli rodiče. Naši sestře jezdí pomáhat, ale kvůli zdraví už moc nemůžou a mi momentálně vyčítají, že nehnu ani prstem a sestra je na vše sama. Je rozvedená a v domě bydlí sama se svou dcerou. A já neustále poslouchám, že bych se měla sebrat a jet pomoct sestře s uhlím, nebo že sestra by potřebovala pokosit, protože je v práci a nemá čas a já tam ani nezajedu to udělat. Že nemám jako jediná dítě a mám podle nich plno času. Pak tam jel taťka pokácet strom a opět problém, že tam nezajedu navozit to dřevo.
Dokud to byl dům rodičů, tak jsem tam jezdila pomáhat ráda, ale se sestrou jsem nikdy moc dobré vztahy neměla. Když jsem se narodila měla ona 12 a v 18 se stěhovala pryč. Nikdy se o mě nijak nezajímala a k našim taky moc nejezdila. Já teď bydlím u přítele na domě a u tam je dost práce. Chodím do práce, studuju VŠ a podle rodičů bych měla jezdit co druhý den k sestře na barák ji pomáhat, protože nemám děti a ona i bratr mají. Ideální by podle nich bylo, kdybych jezdila 2× týdně kosit zahradu a jednou týdně dělat jiné věci, protože ona pracuje od 7 rána do 16 hodin a nemá na nic čas.
Naši tam teda zajedou, ale taťka má problémy se zady a mamka s kolenem, tak prý moc platní nejsou.
Poslední kapka, byla situace z rána, kdy jsem přijela za rodiči, protože jsem ráno měla čas a byla tam i sestra. Zeptala se mě, co jsem dělala o víkendu a já odpověděla po pravdě, že mě přítel vzal do kina a na večeři, protože jsem měla narozeniny. V tom se strašně urazila a začla na mě být zlá, že ona vozí uhlí, co ji zbylo ještě ze zimy a že vozila do sběrného dvora bordel ze zahrady a já si chodím po kinedo toho se přidali i rodiče, že to se vážně nehodí, že sestra se stará a oni ji pomoct nemůžou, tak aspoň měli na víkend neteř, aby sestra měla klid a čas něco dělat a já opět nic. (Neteř má 13 let, myslím, že nevisí na sestře jak malé batole, ale těžko říct. Děti nemám, jen mi přijde prehane vézt 13ti letou holku na víkend k rodičům protože potrebuje navozit uhlí)Zajímá mě nezaujatý pohled na věc, zda bych vážně měla nějak pomáhat sestře?Ona taky přece nejezdí k nám kosit nebo tak, ale rodiče argumentuji, že je to náš rodinný dům (napsali ho na sestru) a měla bych fungovat a pomáhat.
Problem, ktery bys mela resit neni, zda musis pomahat sester nebo nemusis.
Samozrejme, ze nemusis.
Ale jako otec vicero starsich deti si myslim, ze mas velky problem s rodici. Takhle bych rodinny dum jen na jedno z deti nikdy neprepsal. Podle meho nazoru mas pravo se citit ne necim povinna, ale podvedena.
Takhle to dopada kdyz jsou rodice tydyt, jedno dite uprednostni a dalsi oskubou. Ale aspon mas klid a fakt nemusis nic. Uzivej si mladi a pomahej na dome kde bydlis. Stary meli zustat ve svem dome, garsonku meli pronajmout a mit penize navic na externi pomoc kolem domu. Lidi se nepoucej…
@Anonymní píše:
@Liška32 tak zamzrelo mě to, ale to bylo tak celé. Nic extra s tím neudělám, i kdybych se stavěla na hlavu. Bratr má postavený svůj dům a nijak se k tomu nevydařil. Určitě ho to taky mrzí, ale bylo to jejich rozhodnutí.
A jak bys řešila svoje bydlení v případě rozchodu se současným přítelem? Jsi schopná sama ufinancovat bydlení? Se statusem studenta, i když pracujícího, si to nedovedu v reálu vůbec představit.