Je to podle vás férové?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9815
21.11.23 19:20
@Romburg186 píše: Ďakujem za vaše odpovede. Ospravedlňujem sa za svoju češtinu, totižto, telefón má český autocorrect, tak sa to potom aj na písanom texte odzrkadľuje. Snáď sa už teraz budeme rozumieť lepšir :D

Každopádne - k veci. My sme sa nepochopili - a to fatálne. Veľmi zle ste si interpretovali moje slová. Dokonca hneď niekoľkokrát.

1. Syn tú úlohu nevypracoval NIE preto, žeby nechápal učivu, ktoré sa v tej úlohe precvičovalo, ale preto, že to bola POSLUCHOVÁ úloha, t. j. bez vypočutia nahrávky sa nedala vyriešiť.Preto to syn neurobil. Môj syn nie je lenivec. Dokonca on sám dáva mnohokrát odpisovať úlohy ostatným spolužiakom počas prestávok. Takže v tomto ste úplne vedľa. A proste zvyšok triedy tam divne pospájal pár vecí a DOMNELE podopĺňal tu a tam nejakú frázu a šmitec. Syn prejavil pokus o pomenovanie tejto situácie, no učitelka ho hneď sfúkla, že nechce počuť ospravedlnenia. Dovidenia. Tak čo mohol?

A neměli ten poslech online? To by pak vysvětlovalo situaci, že většina třídy měla úkol hotový. Děti běžně dělají do jazyků poslechové domácí úkoly, většina učebnic už dnes má poslech dostupný online, ne jako za nás v pravěku, kdy to pouštěl učitel z kazeťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
21.11.23 19:22

@Romburg186

Čím dříve tvůj syn pochopí systém hodnocení a trestů u jednotlivých učitelů tím snáze se mu bude proplouvat školou. Teď už ví, že tam má vždy alespoň něco vyplnit. :palec: Ostatním 25ti studentům toto už prostě došlo dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11890
21.11.23 19:24
@Jahru píše:
A neměli ten poslech online? To by pak vysvětlovalo situaci, že většina třídy měla úkol hotový. Děti běžně dělají do jazyků poslechové domácí úkoly, většina učebnic už dnes má poslech dostupný online, ne jako za nás v pravěku, kdy to pouštěl učitel z kazeťáku.

To mě taky napadlo. A nebo to šlo odvodit i bez poslechu. Tipuji, že to byla angličtina, tam se různé spojovačky a doplňovačky dají odhadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
21.11.23 19:27

@sysi ale to neznamená že mu to nejde někdy je zadání tak psané že to nelze pochopit, že tohle dal dohromady člověk který má něco v hlavě. A ano pak jsou úkoly u kterých je zadání těžší, ale je velmi precizní.

• Citovat
  • Upravit
4952
22.11.23 06:39
@Jahru píše:

Tipovala bych to stejně. Plus teda máme dcery taky na střední a když narazej na úkol, s kterým si nevědí rady, tak to řešej jako CLM přes třídní chat. Puberťáci jsou ve spojení prakticky permanentně. :nevim: Včera v deset večer se u nás řešil výpočet chemického vzorce na dnešní laborky. Dali kvůli tomu i videohovor.
Navíc teda bych byla skeptická k prohlášením “oni to tam všichni jen tak namastili bez poslechu”, co řekne teenager doma.
Ale pravda je důležitá hodnota, takže bych učitelce napsala nebo se za ní stavila, jak se teda poslechová cvičení z domova mají řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
22.11.23 11:53

Edit: zbytečný koment, dočetla jsem diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
22.11.23 11:57
@Romburg186 píše: Ďakujem za vaše odpovede. Ospravedlňujem sa za svoju češtinu, totižto, telefón má český autocorrect, tak sa to potom aj na písanom texte odzrkadľuje. Snáď sa už teraz budeme rozumieť lepšir :D

Každopádne - k veci. My sme sa nepochopili - a to fatálne. Veľmi zle ste si interpretovali moje slová. Dokonca hneď niekoľkokrát.

1. Syn tú úlohu nevypracoval NIE preto, žeby nechápal učivu, ktoré sa v tej úlohe precvičovalo, ale preto, že to bola POSLUCHOVÁ úloha, t. j. bez vypočutia nahrávky sa nedala vyriešiť. Preto to syn neurobil. Môj syn nie je lenivec. Dokonca on sám dáva mnohokrát odpisovať úlohy ostatným spolužiakom počas prestávok. Takže v tomto ste úplne vedľa. A proste zvyšok triedy tam divne pospájal pár vecí a DOMNELE podopĺňal tu a tam nejakú frázu a šmitec. Syn prejavil pokus o pomenovanie tejto situácie, no učitelka ho hneď sfúkla, že nechce počuť ospravedlnenia. Dovidenia. Tak čo mohol?

2. Po ďalšie. Môj syn nemá päť minút na jedno CVIČENIE, nie celú úlohu, a to neni jeho lenivosť, alebo neochota tráviť viac času. Je to niečo iné, čo ho núti hospodáriť s časom.
Príklad: učiteľka biológie tresne z hodiny na hodiny 3 strany A4 pkné odborných výrazov. 2 hodiny prípravy idú do preč. Vzápätí prírodné vedy, nech sa páči, hodinu vieš čo budeš robiť. Do toho synovi nejde matika, trápime sa s ňou niekedy i dve hodiny. A to má v priemere 6 hodín. Predstavte si toľkoto času, ktorý musíte investovať, a potom sa objaví nejaká zle zadaná úloha, ktorú zaklincuje arogantný učiteľkin prístup. Váš by to neštvalo? Môj syn venuje hodiny a hodiny škole, aspoň za to si zaslúži rešpekt a elementárnu úctu. A nie ešte ešte pindanie a extra tresty. :,(

Normální škola, co se ti na tom nezdá? Naprosto běžné se musíš připravovat na šest předmětu na den. Pokud na tři strany potřebuje dvě hodiny, tak halt musí přidat. Však ty povinnosti má celá třída. Jsi zbytečně ochranářská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
22.11.23 12:04
@Zmatka píše:
No nevim, kamaradka ma dceru ve druhe tride a popisuje, ze denne maji ukoly, ze to je tak na 1-1.5 hod.Ukoly prece nesouvisi s tim, jestli na to „zak ma“. Pokud dostanou ukoly z kazdeho predmetu, tak to proste nejaky cas zabere.Naopak bych zakladatelko otevrela diskuzi, ze proste trvate na ukolech jen tam, kde je zak slabsi a potrebuje neco procvicit. Doted mam nocni muru ze studia na SŠ, kdy jsem prisla ve ctyri domu, hodinu ukoly, pak se ucit na pisemku a nejlip jeste priprava na prijimacky. Kde je nejaky cas na odpocinek, na rodinu, na zajmy? Deti jsou silene pretizene a maji jen psychicke problemy. U vas ani tak nejde o jeden ukol, spis citim nastvani nad celkovym mnozstvim ukolu.

Tak ale nutnost učit se/dělat úkoly 1-1,5hod jako u vás a 6 hodin jako u zakladatelky je trochu rozdíl, nemyslíš? Pokud musí dělat úkoly a učit se min. 6 hodin denně protože mu to úplně nejde, nebo je třeba pomalejší, tak na to podle mě opravdu nemá, protože to není normální…a já bych syna raději dala na nějakou jinou, lehčí školu, aby i trochu žil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
22.11.23 12:07

@Keyllah To jsem asi prehledla…kdo ma sest hodin na uceni? Prijdes ze skoly ve ctyri..to se ihned uci do deseti do vecera? To je nejaka blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80220
22.11.23 12:09

@Zmatka no očividně ten syn na tu přípravu tolik potřebuje. Takže asi je to na něj příliš náročná škola a let stala by za zamyšlení změna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9815
22.11.23 12:11
@Keyllah píše:
Tak ale nutnost učit se/dělat úkoly 1-1,5hod jako u vás a 6 hodin jako u zakladatelky je trochu rozdíl, nemyslíš? Pokud musí dělat úkoly a učit se min. 6 hodin denně protože mu to úplně nejde, nebo je třeba pomalejší, tak na to podle mě opravdu nemá, protože to není normální…a já bych syna raději dala na nějakou jinou, lehčí školu, aby i trochu žil…

Jenže druhá třída ZŠ a SŠ je trochu rozdíl. Navíc pochybuju, že je to 6 hodin každý den. Syn se taky občas učí třeba celou neděli, když ho čeká několik písemek a jiné dny na školu naopak nesáhne. Nehledě na to, že půlku času kdy se „učí“, tak serfuje po netu. A tak to má velká část puberťáků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
22.11.23 12:14
@Zmatka píše:
@Keyllah To jsem asi prehledla…kdo ma sest hodin na uceni? Prijdes ze skoly ve ctyri..to se ihned uci do deseti do vecera? To je nejaka blbost.

taky se mi to moc nezdá, podle mě přehání, jako učit se do 4 předmětů přes 5 hodin, a kde máš ty další? a kdy ten kluk žije? přehání a domýšlí si…to je stejné, jako když napíše, že všichni ostatní to taky měli blbě, jak toto může vědět? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41500
22.11.23 12:15
@Jahru píše:
Jenže druhá třída ZŠ a SŠ je trochu rozdíl. Navíc pochybuju, že je to 6 hodin každý den. Syn se taky občas učí třeba celou neděli, když ho čeká několik písemek a jiné dny na školu naopak nesáhne. Nehledě na to, že půlku času kdy se „učí“, tak serfuje po netu. A tak to má velká část puberťáků

ok, ale to by to tady tam neměla prezentovat zakladatelka -) jako jak se hodiny a hodiny denně učí, že nestihne jeden úkol a učitelka ho sejme. A ostatní ne, a zakladatelka ví, že to ostatní měli všichni stejně špatně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
22.11.23 12:24

Jen v bodech.

• zadání nevymýšlela učitelka, ale bylo v učebnici, takže ten „blbej úkol“ není z její hlavy
  • většina třídy to hotové měla, tak asi řešitelné a pochopitelné bylo.
  • nejsme v první třídě, aby se každýho žáčka zvlášť vyptávala proč ho nevypracoval apod., prostě ho neměl a je jedno z jakého důvodu, resp. neporovnává důvody žáků
  • gymnazista. Kamarádka taky dala syna na SŠ s maturitou,,,už tam není,,, proč? nějak podobně,,,velké oči, přecenění sebe a podcenění školy. Třeba to u vás tak není, nechci křivdit, ale syn už je ve druháku, už si měl zvyknout,,,v prváku bych řekla, že si to sedne, ve druháku už to sedět má.

Trvám na to, že rozdíly mezi SŠ s maturitou a třeba učňákem a ZŠ by prostě být měly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
862
22.11.23 12:50

@Jeremi Souhlas. Dcera (druhák SŠ), když si s něčím neví rady, poradí se spolužáky event. napíše do nějaké skupiny učitelce (ale tam nemá jistotu včasné odpovědi). Rozhodně je dost samostatná na to, aby si řešila domácí úkoly sama. A co se týká času věnovanému doma učení, tak někdy toho má méně a někdy se jim v jednom týdnu nahromadí spousta písemek a dalších povinností, takže není nic neobvyklého, když kvůli učení jde spát v 11 večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí