Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já s tím taky souhlasím! nelíbil se mi způsob jejich protestu - vyvolat paniku jak jsou nepostradatelní… já vím že jsou, ale kdo není???? kdyby touto formou protestovali ve státním sektoru ostatní profese kde bychom byli??? čekala jsem jak to dopadne!
ne že bych jim nepřála aby dostali přidáno, ale ne tak jak to oni podali!
jen jsem myslela, že ředitelé nemocnic jsou s nima jedna ruka! a když čtu že ne! mám radost! a komu se to nelíbí ať opravdu jdou pracovat do zahraničí! určitě tam na všechny čekají! a určitě si to každý může dovolit nechat tu rodinu a jet za prací za hranice! manželky z toho budou asi hodně nadšené! ![]()
Tak teda nevím, můj bratranec je taky lékař a opravdu hodně cestuje pracovat do zahraničí, říkal, že peníze tam jsou úplně jiný,ale tady je doktor a ty hnusný a podřadný věci oddře sestra, tam by se páni doktoři museli asi trochu jinak smejkat. Jinak jssem zvědavá, kdy začnou stávkovat hasiči, policajti,učitelé atd…protože když můžou přidat Mudrům, tak bych se nedivila, že si to ostatní profese nechají líbit.
Nevim, jestli ma cenu vubec reagovat. Ale zkusila si nektera z vas tu praci chvili delat? Ja to delala 3 roky, nez jsem to vzdala. Dovolila jsem si lekarske povolani povazovat za normalni zamestnani, za ktere clovek pobira odpovidajici plat (tedy alespon ve vyspelych statech). Nic proti uklizeckam, ale mela jsem stejny plat jako ony (v nasem spitale cca 35,–/hod), ale ja po 6 letech narocneho studia. K tomu je clovek stale jednou nohou v kriminale, a cim je unavenejsi, tim vice. No, blbejsi praci neznam, zvlast kdyz ma clovek rodinu a chce ji taky nekdy videt. Ze jsou reditele nestastni, ze museli taky hnout prstem a resit krizi ve svem podniku, me nemrzi. Oni jsou narozdil od lekarskeho plebsu slusne zaplaceni.
mat110 píše:
Nevim, jestli ma cenu vubec reagovat. Ale zkusila si nektera z vas tu praci chvili delat? Ja to delala 3 roky, nez jsem to vzdala. Dovolila jsem si lekarske povolani povazovat za normalni zamestnani, za ktere clovek pobira odpovidajici plat (tedy alespon ve vyspelych statech). Nic proti uklizeckam, ale mela jsem stejny plat jako ony (v nasem spitale cca 35,–/hod), ale ja po 6 letech narocneho studia. K tomu je clovek stale jednou nohou v kriminale, a cim je unavenejsi, tim vice. No, blbejsi praci neznam, zvlast kdyz ma clovek rodinu a chce ji taky nekdy videt. Ze jsou reditele nestastni, ze museli taky hnout prstem a resit krizi ve svem podniku, me nemrzi. Oni jsou narozdil od lekarskeho plebsu slusne zaplaceni.
Já bych tu práci dělat nemohla (a hlavně nechtěla), ale proto jsem šla studovat něco jiného. A předem jsem věděla, jak je moje práce placená, předpokládám, že lékaři když jdou studovat, taky vědí, jak je to s jejich ohodnocením (ale možná se pletu). A nevím o tom, že by se jejich plat snižoval. Taky jsem studovala (pravda, VŠ „jen“ 5 let)
Docela by mě zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby najednou začali stávkovat další (jak už tu bylo zmíněno). Mně na tom nejvíc vadí to, že brali nás pacienty jako rukojmí, vadí mi jejich forma, prostě nemůžu to nazvat jinak než vydíráním. A jestli od začátku počítali s tím, že se do práce vrátí, tak tím spíš.
mat110 píše:
To muselo být hodně dávno, dneska uklízečky berou víc
Ale tak jsi snad věděla do čeho jdeš než ses přihlásila na medicínu, ne? Však nikomu kdo vyleze z VŠ nedají hned padesát nástupák ani dneska, k tomu se musí každý propracovat a ne každému se to povede.
Presne tak kdyz si clovek vybira skolu tak se rozhoduje chci delat neco co me bavi za prijatelny penize nebo neco na cem fakt vyrejzuju???
Ja mam VS ekonomku a zacinala jsem na nizkym zakladu na recepci..ale jak rikam na zakladu..kdyz se k tomu rpicetly odmeny, vikendy, svatky atd tak mi to udelao slusny penize na prni praci…a to maj Dr za prescasy, nocni atd mnohem vic…zanam je sestricka a rikala kolik ma za nocni a prej rikala ze kdyz ma tolik ona kolik maj asi doktori…
Vim ze v laznich je to jiny kde jsem delala ale vim na 100% ze doktor tam bral i 100.000… jen na odmenach meli ted 40 i voc a i min..jak jsem psala..ale ta meli priplatky za veskery predepsany procedury to jo…ale nedelali nocni ani vikendy…
No tak já teda nevím, kolik přesně berou doktoři, ale náš známý dělá v nemocnici jako pomocný personál (nemá žádné zdravotní vzdělání, učňák v jiném oboru a jen nějaký kurz přímo v nemocnici) a má přes 20 tisíc, tj.víc než já s vysokou školou (a to mám také zodpovědné zaměstnání a když něco po … jde o životy), takže sestry musejí brát víc a doktoři mnohem víc. Určitě doktoři neberou 35,–/hodinu - to totiž není ani na minimální mzdu.
Ti doktoři už to vážně přehánějí. Já jsem zase četla článek, že te´d jsou sice spokojení, že dostali přidáno, ale prý podepsali jakousi dohodu o solidaritě a zase si kladou podmínky, že buďto nastoupí všichni, nebo nikdo. To už je vážně vrchol, co si o sobě vůbec myslej. Jestliže dám jednou výpověď a najdou si za mě náhradu, tak nemůžu počítat s tím, že mě vezmou zpátky s otevřenou náručí. Opravdu už se lidem nedivím, že jich už mají plné zuby.
Jinak doktor a 35 kč na hodinu???? To jsem se teda hóóódně nasmála ![]()
No, je to pravda. 2 roky do zpatku, co jsem to vzdala. Mam vam snad naskenovat vyplatnici? Musela jsem tam byt ve dne v noci, abych vubec prezila… a castecne me zivili rodice. Jinak s vami souhlasim, ze to byl krok vedle z mladicke nerozvaznosti. Jenomze uz v prvaku nam slibovali, ze se situace urcite zlepsi, ze s tim nejaka vlada uz musi neco udelat.
Je mi fuk, jestli verite nebo ne, je to vubec prvni diskuse na kterou reaguju, vetsinou to totiz nema smysl lidem neco rikat. Treba moje rodina by mluvla urcite stejne jako vy, kdyby me nevideli 3 roky padat na usta. Tak to chapu. Ale mrzi me, ze zrovna maminky s detma, ktery ty obetavy doktory zrovna potrebujou se do nich takhle obouvaji (mam namysli treba pohotovosti v nemocnicich).
Jak obětujou? Je to jejich práce ,jsou za to placeni.každý nejak začíná a nemá hned extra placenou práci.jsou i slušní lékaři .Většinou jsou nespokojeni právě ti mladší.
No, mám lékaře v rodinně(dost oborů, jak v soukromé praxi, tak v lázních, tak i klasické co dělají služby v nemocnici-dohromady jich je 7¨) ani jeden nemá 35Kč na hodinu, dokonce ani 50,ale to je jedno. Jde o to, že všichni vědí, že je to spíš poslání a někdy taky holt k posrání a že pokud skončí ve špitále tak mohou počítat s víkendama a vlastně s nepřetržitým provozem. Práce to je určitě zodpovědná a jde kolikrát i o ten zmiňovaný kriminál,ale to si myslím, že je každému jasný už když se rozhoduje na jakou VŠ leze. Mě spíš hodně vadí, že jiné profese drží hubu a krok, protože když je tedy nutné šetřit(jak říkají pánové ve vládě) tak jsou alespoň rádi, že jim peníze neuberou. A tohle mi prostě přijde dost odvážný a vůči pacientům i dost sprostý.
Myslím, že se nemůžou divit, že je teď vezmou jako nováčky i když mají třeba těch 15let odsloužíno, Já bych si zpět vybrala asi těch pár nejlepších a zbytek bych poslala na ÚP.I za cenu toho, že bych dala o dost víc na odměnách těm, kteří dělají za ty nespokojený.
mat110 píše:
Ale mrzi me, ze zrovna maminky s detma, ktery ty obetavy doktory zrovna potrebujou se do nich takhle obouvaji (mam namysli treba pohotovosti v nemocnicich).
Nezlob se na mě, ale co je to za doktora, na kterého není spoleh? Když něco takového je schopný udělat jednou, kdo zaručí, že si za pár měsíců znovu nevzpomene, že chce ještě víc a zase začne vyhrožovat a vydírat? Já nesouhlasím s jejich formou, neříkám, jestli by měli dostat přidáno nebo ne.
Tak tenhle plat 35 kč/hodinu - to je pěkný nesmysl.Já třeba doktorům fandím a celkově státním zaměstnancům těm kteří jsou skutečně nepostradatelní.Ale nic by se nemělo přehánět.Je dpodle mě dobře že se byly schopní se ozvat protože skutečně ty nejvíce vytížení, jsou huř placení.Ale ted když dosáhli svého tak by měli přesta trápit ty kteří je potřebují a pro který jsou skutečně nepostradatelní.
Bohužel je pravda že se obejdu bez spousty lidí a profesí,ale doktora potřebuju pro mů budoucí porod, moje děti a rodinu celkově.Raději si ani nepředstavuju tu situaci že bych potřebovala sanitku že se něco stalo a ona by nepřijela.Mohla bych posunout dětem studium a rok -2 než se dohodnou uředníci ale ošetření které člověk potřebuje se naplánovat nedá. ![]()