Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Uju píše:
Mě spíš hodně vadí, že jiné profese drží hubu a krok, protože když je tedy nutné šetřit(jak říkají pánové ve vládě) tak jsou alespoň rádi, že jim peníze neuberou. A tohle mi prostě přijde dost odvážný a vůči pacientům i dost sprostý.
Ano, přesně tak
. Udělat něco takového v době, kdy se „všude“ šetří..
Uju píše:
No, mám lékaře v rodinně(dost oborů, jak v soukromé praxi, tak v lázních, tak i klasické co dělají služby v nemocnici-dohromady jich je 7¨) ani jeden nemá 35Kč na hodinu, dokonce ani 50,ale to je jedno. Jde o to, že všichni vědí, že je to spíš poslání a někdy taky holt k posrání a že pokud skončí ve špitále tak mohou počítat s víkendama a vlastně s nepřetržitým provozem. Práce to je určitě zodpovědná a jde kolikrát i o ten zmiňovaný kriminál,ale to si myslím, že je každému jasný už když se rozhoduje na jakou VŠ leze. Mě spíš hodně vadí, že jiné profese drží hubu a krok, protože když je tedy nutné šetřit(jak říkají pánové ve vládě) tak jsou alespoň rádi, že jim peníze neuberou. A tohle mi prostě přijde dost odvážný a vůči pacientům i dost sprostý.
Myslím, že se nemůžou divit, že je teď vezmou jako nováčky i když mají třeba těch 15let odsloužíno, Já bych si zpět vybrala asi těch pár nejlepších a zbytek bych poslala na ÚP.I za cenu toho, že bych dala o dost víc na odměnách těm, kteří dělají za ty nespokojený.
přesně tak, nejvíc si stěžujou ty mladý. nejvíc mě vytočil jeden doktor v novinách. Bylo mu 31 let a neměl atestaci (!) a takovej si bude otvírat hubu, že chce přidat???? Požadoval kolem 40.000. Vždyť je to k smíchu. A pak vyhrožujou, že půjdou do zahraničí. Kdo by tam o něj stál? bez atestace? jsem pro aby se přidalo těm, kteří jsou opravdu dobří, mají dlouholetou praxi, jsou to kapacity...........i když na druhou stranu právě takoví si nestěžují, protože nemají na co. Jinak co se týče těch peněz, tak co já vím, tak většinou si stěžovali, že 150 kč na hodinu bere kdejaký zedník apod. a že to má i doktor......takže nějakých 35 je vážně blbost. Nehledě na to, že 35 kč na hodninu není ani minimální mzda
Dnes jsem se chtěla objednat do nemocnice na vyšetření, řekli mi, bohužel, na únor máme plno, na březem neobjednáváme, ještě nevíme, jak se lékaři dohodnou s vedením nemocnice. Nemocnice jsou placeny z pojišťoven podle úkonů, které vykonají a jak je vidět, v březnu, možná i dubnu jich budou mít málo, protože je nemůžou kvůli současné situaci domluvit, tím pádem nemocnice o dost financí ochudí. ALe lékaři, co se vrátí zpět budou chtít své platy nejen v plné výši, ale ještě dostat přidáno. Vůbec se nedivím, že ředitelé nemocnic nemají chuť brát lékaře, na které není spolehnutí a ještě jsou naprosto neloajální k zaměstnavateli, zpět. V kolika firmách by je zpět vzali? Nikde.
Kromě toho, spousta lékařů bere úplatky od farmaceutických firem za to, že předepisuje jejich předražené léky, takže sami mohou za špatnou finanční situaci ve zdravotnictví.
SPousta lidí dělá těžkou práci (ať duševně nebo fyzicky) a taky nejsou dobře zaplacení, jen holt nemají v ruce zbraň k vydírání státu a braní pacientů jako rukojmí. Chtěla bych vidět všechny ty lékaře kam by asi tak šli, kdyby se nedohodli s vládou, spousta neumí dobře jazyk, nejsou schopni udělat zkoušky, jejich děti by taky nemohly jen tak z ničeho nic začít v cizině ve škole, stejně jako manželky by třeba nechtěly opustitsvé zaměstnání.
Trochu odbočím i když ne úplně.Ve středu se mi narodil vnouček a má krátkou uzdičku pod jazýčkem.Hned první den mamince řekli,že mu ji šmiknou.Dodnes se tak nestalo ,že tam ení docentka,tak že je v neděli pustí domů a v pondělí mají zajít k dětské dr. aby mu ji střihla.Ne jen že to nemá logiku,ale nechápu,co pak v té nemocnici takový lékaři chcou.A za co chcou peníze,když nedokáží odstranit takovou banalitu.Co na tom,že maminka má bolavé bradavky,že u každého kojení jí tečou slzy bolestí.Co na tom,že se dítě pořádně nenapije.
Fakt by se člověk musel rozčílit.
Když jsem ležela v nemocnici a měla velké boleti, sestra si nedovolila obtěžovat doktora, prý měl jinou práci, takže mi injekci přinesla až po dvou hodinách, lékař se ani neobtěžoval přijít. S touhle arogancí si ještě dovolí žádat zvýšení mezd?
A co třeba maminky, co mají teď někdy termín porodu? Z důvodu šetření přišly o porodné a kvůli protestu lékařů, kteří ve stejné situaci chtějí přidat, nemají jistotu, že budou moct rodit v porodnici, kterou si vybraly a kde jsou registrovány. A jsou v tom zcela nevinně.
hkac píše:
A co třeba maminky, co mají teď někdy termín porodu? Z důvodu šetření přišly o porodné a kvůli protestu lékařů, kteří ve stejné situaci chtějí přidat, nemají jistotu, že budou moct rodit v porodnici, kterou si vybraly a kde jsou registrovány. A jsou v tom zcela nevinně.
tak maminky s co mají ted rodit lituju.Uplně zbytečný stres. ![]()
Tak to je téma co mě maximálně zvedá ze židle
nečetla jsem všechny příspěvky, ale podle mě jsou lékaři vyděrači!!! Doopravdy by mě zajímalo kolik mají skutečně odpracovaných hodin a za jakou hodinovou mzdu makají. Co třeba hasiči??? Těm ubrali a ti nevyhrožují a dál zachraňují životy a vždy jsou tam kde mají být. Tohle už doktoři vážně posrali!!! Já bych ani jednoho z těch co podali výpověď nestáhla, ať si jdou. Ještě by lezli do prdele a škemrali, tak jako je to teď s Englem. Přeci dali nějaký slib, přísahu, tak jak si tohle vůbec můžou dovolit? Měli by se odebrat diplomy lemplům a ochlastům a hned by bylo peněz navíc. My obyčejní co makáme od nevidím do nevidím za minimální mzdu tak musíme držet hubu, protože tak jak to říkají všude, běž, za branou je lidí dost.
Januliiik píše:
Tak to je téma co mě maximálně zvedá ze židle![]()
nečetla jsem všechny příspěvky, ale podle mě jsou lékaři vyděrači!!! Doopravdy by mě zajímalo kolik mají skutečně odpracovaných hodin a za jakou hodinovou mzdu makají. Co třeba hasiči??? Těm ubrali a ti nevyhrožují a dál zachraňují životy a vždy jsou tam kde mají být. Tohle už doktoři vážně posrali!!! Já bych ani jednoho z těch co podali výpověď nestáhla, ať si jdou. Ještě by lezli do prdele a škemrali, tak jako je to teď s Englem. Přeci dali nějaký slib, přísahu, tak jak si tohle vůbec můžou dovolit? Měli by se odebrat diplomy lemplům a ochlastům a hned by bylo peněz navíc. My obyčejní co makáme od nevidím do nevidím za minimální mzdu tak musíme držet hubu, protože tak jak to říkají všude, běž, za branou je lidí dost.
Januliiik píše:
Tak to je téma co mě maximálně zvedá ze židle![]()
Krásně a pravdivě napsáno
![]()
No sice sprostě, ale tohle se fakt jinak nedá, chce se mi z těch vyděračů
Partnerovi teď v práci přidali 3kč k hodinové mzdě a jak byl rád, že aspoň malinko navíc a maká ve fabrice, ve špíně, denně vykašle černé hleny a co ti naši páni doktoři? Do fabriky s něma, aby poznali co je to makat!! Už vidím jak na ně v zahraničí čekají s otevřenou náručí
Nechápu jak to vláda mohla dovolit, je to všechno jedna banda hajzlů vyděračů!! Vůbec bych se nedivila, kdyby to tady za chvíli bylo jako v Egyptě
Januliiik píše:
No sice sprostě, ale tohle se fakt jinak nedá, chce se mi z těch vyděračů![]()
Partnerovi teď v práci přidali 3kč k hodinové mzdě a jak byl rád, že aspoň malinko navíc a maká ve fabrice, ve špíně, denně vykašle černé hleny a co ti naši páni doktoři? Do fabriky s něma, aby poznali co je to makat!! Už vidím jak na ně v zahraničí čekají s otevřenou náručí
![]()
Nechápu jak to vláda mohla dovolit, je to všechno jedna banda hajzlů vyděračů!! Vůbec bych se nedivila, kdyby to tady za chvíli bylo jako v Egyptě
jj přesně tak, já jsem taky před mateřskou pracovala ve fabrice i když teda ne přímo ve výrobě, takže na plat jsem si nestěžovala, nicméně když nám loni přidávali na platě, tak u někoho to dělalo 100 kč a u někoho 50 (k celé výplatě, nikoli na hodinu), a ještě nám to nepřidali do základu, ale do pohyblivé složky, kterou vyplatit můžou, ale taky nemusí, takže jsem taky absolutně znechucená tím, co si o sobě ty hovada vůbec myslej ![]()
Já jsem strašně ráda, že u nás v nemocnici nepodal výpověď ani jeden lékař, ale vím minimálně o jednom zmetkovi, který by jako lékař pracovat neměl, tchýně si našla bulku na prsu, jen pár mm, podstoupila vyšetření atd a doktor jí řekl, kontrola za půl roku, při ko to měla o hodně větší, podstoupila další vyšetření a opět dr řekl, že kontrola a až za rok, tchýni nádor narostl do rozměrů 5×5×6cm jen díky tomu hjazlovi, který se na ni koukal jen od stolu!! To je doktor? Tomu přidat? Vyhodit a sebrat diplom, to není člověk na svým místě a když jsme si zařídili schůzku s primářem tak to do týdně měla venku a bohužel dneska bojuje s chemou a tím vším okolo a nevěřím tomu, že se takových lemplů nenajde víc!! Každou chvíli se v tn objevují arogantní pitomci nebo ožralové a kolik jich nevyjde najevo!! Já být doktorama tak se stydím, fuj ![]()
tady u nás na severu v krajský zdravotní podalo výpověď poměrně dost lékařů, skoro všude, kromě Děčína, tam snad jen jeden, ale jinak je jich dost. Už najíždějí na omezený provoz a neobjednávají rentgeny apod. naštěstí teda zrovna z gynekologie a porodnickýho neodchází nikdo, takže v tomhle můžu být relativně v klidu. Nejvíc to tu postihne chirurgii a anesteziologii