Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Uslava píše:
Vůbec nevím, proč mi to píšeš?
Srovnej ceny svíčkové tenkrát a dnes. Pak mluv.
@DustInTheWind píše:
Hm, tak to zpětně nas.ere. Vlézt do partaje, být za hajzlíka a ještě z toho nic nemít.edit - doplnění: žádné „nic“ z toho nemít, na nestranickém místě se stejným tabulkovým platem jako nestraník ještě připlácet za členství v KSČ.
Na to musel být dotyčný buď politicky uvědomělý anebo doufat na povýšení, fakt „sorry“, jestli to nevyšlo.
@Božislava píše:
Srovnej ceny svíčkové tenkrát a dnes. Pak mluv.
Pořád nevím, proč mi to píšeš.
@Uslava píše:
Pořád nevím, proč mi to píšeš.
Aby si zjistila, že dnes na rozdíl od minulosti si dělnice-samoživitelka nemůže dovolit koupit dětem svíčkovou v řeznictví. Už ti to docvaklo?
@DustInTheWind píše:
Hm, tak to zpětně nas.ere. Vlézt do partaje, být za hajzlíka a ještě z toho nic nemít.edit - doplnění: žádné „nic“ z toho nemít, na nestranickém místě se stejným tabulkovým platem jako nestraník ještě připlácet za členství v KSČ.
Na to musel být dotyčný buď politicky uvědomělý anebo doufat na povýšení, fakt „sorry“, jestli to nevyšlo.
Jsi jen další z těch, co o té se do té doby strefují a nic o tom neví. Je to poněkud směšné.
![]()
@Božislava píše:
Aby si zjistila, že dnes na rozdíl od minulosti si dělnice-samoživitelka nemůže dovolit koupit dětem svíčkovou v řeznictví. Už ti to docvaklo?
Ty hele nejsem si jistá, musela bych se podívat na srovnání cen. Ale stejně nevím pořád, proč to vysvětluješ zrovna mě. ![]()
https://www.blesk.cz/…evoluce.html
To je zajímavé. Zrovna tak, jako procentní zvýšení plateb za vodu a pohřby, tak je to o pár tisíc procent.
Příspěvek upraven 21.08.19 v 10:22
Kilo svíčkové dnes 700kč. Dělnický plat ženy v čistém 14 000kč. Za plat asi 20 kilo svíčkové. Kilo svíčkové tehdy 30kč. Plat dělnice tehdy 3 000kč…Tedy 100 kilo svíčkové. p. s ceny a platy doluji ze své paměti, nikoliv z internetu, kde je vše záměrně zkreslené.
@Božislava píše:
Kilo svíčkové dnes 700kč. Dělnický plat ženy v čistém 14 000kč. Za plat asi 20 kilo svíčkové. Kilo svíčkové tehdy 30kč. Plat dělnice tehdy 3 000kč…Tedy 100 kilo svíčkové. p. s ceny a platy doluji ze své paměti, nikoliv z internetu, kde je vše záměrně zkreslené.
Prosímtě, kde bereš ten plat? Já nastupovala v maturitní pozici za 1200 Kč. A to někdy kolem roku 90. Dřív to bylo ještě mnohem méně.
@vokishka píše:
Prosímtě, kde bereš ten plat? Já nastupovala v maturitní pozici za 1200 Kč. A to někdy kolem roku 90. Dřív to bylo ještě mnohem méně.
Zapracovaná dělnice brala víc, než nástupnice někde v kanclu. Srovnej platy třeba horníků, slévačů apod.
@Božislava píše:
Tomu nevěřím ani náhodou.
@Božislava píše:
Zapracovaná dělnice brala víc, než nástupnice někde v kanclu. Srovnej platy třeba horníků, slévačů apod.
To je pravda.
@Božislava píše:
Je to moc velký rozdíl. Tak hoď, odkud čerpáš. Ty 3000 bral právě tak možná horník.
@Božislava píše:
Jo. Taky jsem slysela a coby pracujici inteligent jsem rada, ze uz je to pryc, „ja jsem hornik a kdo je vic“ ![]()
@vokishka píše:
Je to moc velký rozdíl. Tak hoď, odkud čerpáš. Ty 3000 bral právě tak možná horník.
Horník přes 7 000kč. Mám paměť.