Je tu někdo, kdo zvažoval sebevraždu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
18.7.23 08:47

@markytka3 jako že jako rodič přijdu a řeknu "Jasně Pepíčku skoč, stejně to chceš udělat. Ona Tvoje orgány potřebu Hanička. " Ne fakt ne. Bojovala bych za jeho život.

• Citovat
  • Upravit
13197
18.7.23 08:50
@kocourGarfield píše:
@Kockazvysocan pak bychom neměli ani hradit kuřákům léčbu rakoviny - mohou si za ní sami, lidem kde je dispozice k dispozice genetického onemocněním- neměli mít děti, byla to jejich volba. Lidem po urazech vlastní vinou ( skoky, pády, atd…). Lidem po bouračkách, kde za svůj stav jsou zodpovedni oni sami ( rychlá jízda, nebezpečné předjíždění, atd…) :nevim: Závislost je nemoc jako každá jiná. Proč tato rozhodnutí by měla být hodnocena jinak.

ano, nemeli nebo alespon ne ze 100%. nemusela by se pak sbirat vicka c delat sbirky pro ty, ktere se za sve nemoci nemohou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
18.7.23 08:52
@kocourGarfield píše:
@markytka3 jako že jako rodič přijdu a řeknu "Jasně Pepíčku skoč, stejně to chceš udělat. Ona Tvoje orgány potřebu Hanička. " Ne fakt ne. Bojovala bych za jeho život.

takze bys nechala radeji sve dite umrit? hmmm. tak me by teda v mysli bezela uplne jina myslenka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.23 08:53
@Kockazvysocan píše:
Neni to vyblitek, ale nazor. Chapes to?

Nevhodně prezentovaný názor se velmi snadno stává výblitkem. Protože internet snese všechno. A jako anonym za klávesnicí je většina lidí mnohem statečnější a má přeci to PRÁVO vyjádřit svůj názor. Někdy mám pocit, že někteří už to chápou spíš jako svoji povinnost :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.7.23 08:57

@Kockazvysocan kuřák si za svou rakovinu taky může sám.
Pacient po autonehodě pokud jede rychle taky. Fotbalista se znicenym kolenem taky. Proč jim hradit léčbu?

• Citovat
  • Upravit
22566
18.7.23 08:59
@kocourGarfield píše:
@Kockazvysocan kuřák si za svou rakovinu taky může sám.
Pacient po autonehodě pokud jede rychle taky. Fotbalista se znicenym kolenem taky. Proč jim hradit léčbu?

Ale však ano :nevim:
Neboj, ono to toho pacienta po nehoě stojí ještě dost peněz z vlastní kapsy.

Příspěvek upraven 18.07.23 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.7.23 08:59

@markytka3 ne ale taky bych neočekával, že nějaká matka schválí smrt svému dítěti. Právo na život mají oba. Ty to bereš z pohledu matky dítěte v nemocnici, já z pohledu matky psychicky nemocného dítěte. I já chci aby moje dítě žilo. A věř že to chci hrozně moc a dělám proto hrozně mnoho.

• Citovat
  • Upravit
13197
18.7.23 09:03
@kocourGarfield píše:
@markytka3 ne ale taky bych neočekával, že nějaká matka schvi smrt svému dítěti. Právo na život mají oba..

ale ja to psala z pohledu matky umirajicijo
ditete, jestli jsi to nepochopila. ano pravo na zivot maji oba, ale taky by mel mit pravo si jej ukoncit dle sve volby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41511
18.7.23 09:07
@kocourGarfield píše:
@markytka3 ne ale taky bych neočekával, že nějaká matka schválí smrt svému dítěti. Právo na život mají oba. Ty to bereš z pohledu matky dítěte v nemocnici, já z pohledu matky psychicky nemocného dítěte. I já chci aby moje dítě žilo.A věř že to chci hrozně moc a dělám proto hrozně mnoho.

asi se pouštím na tenký led a snad pochopíš, jak to myslím, ale pokud je „dítě“ dospělá osoba, která nějak trpí a pokusí se třeba 5×, 10×, neznamená to, že chce opravdu umřít? jistě, že to nechce žádná normální máma, aby její dítě zemřelo, ale…Není v tom ten rozdíl? že to jedno „dítě“ v nemocnici umřít nechce, ale to druhé ano? a nemá to druhé na to právo? :think: doufám, že bych byla tak silná, že bych dokázala respektovat přání svého dítěte, ikdyž bych s ním nesouhlasila a byla proti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.23 09:11
@markytka3 píše:
a ty jsi kdo, ze tady pises za ostatni a buzerujes, co a jak mame psat… dam ti priklad, mas na smrt nemocne dite, jsi s nim v nemocnici, kde uvidis cloveka, ktery se po xy pokusil o sebevrazdu, ktery si nevazi zivota,… nedala bys kralovstvi za jeho organ pro sve dite, ktere ma strasnou touhu zit?Příspěvek upraven 18.07.23 v 08:43

Já vás nebuzeruju co a jak máte psát :D Smysl toho, proč jsem sem ten příspěvek dala, bylo vás třeba možná přimět k zamyšlení, že ne všechno, co máte v hlavách, musíte házet do éteru. Pokud by to byla slova útěchy a podpory, prosím, tím nikomu neublížíte. Ale vytvářet si v hlavě nějaké nepravděpodobné tragické scénáře a ukazovat na domnělé viníky je fakt mimo. A na otázku, kdo já jsem..jenom anonymní žvanil, stejně jako ty:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.7.23 09:12

@markytka3 ano, chápu. Ale přeci nemůžeš chtít, aby někdo jiný kvůli tomu dobrovolně ukončil život.

Pokud se člověk bude chtít zabít tak se zabije. A udělá to tak, aby to šlo. Nebude si volat sanitku a podobné.

Ale žít s tím jako rodič musí být hrozný. To že jsem mu nedokázal pomoc.

Sebevraždy páchají klidně náctileté. Věk je úplně jedno.

• Citovat
  • Upravit
18.7.23 09:19
@Keyllah píše:
tak ona to urážka byla, že? 8)

Nebyla:) A sama se tím čas od času řídím, protože někdy je fakt fajn se zastavit a položit si otázku „A komu tím prospějete?“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
18.7.23 09:23
@kocourGarfield píše:
@markytka3 ano, chápu. Ale přeci nemůžeš chtít, aby někdo jiný kvůli tomu dobrovolně ukončil život.

Pokud se člověk bude chtít zabít tak se zabije. A udělá to tak, aby to šlo. Nebude si volat sanitku a podobné.

Ale žít s tím jako rodič musí být hrozný. To že jsem mu nedokázal pomoc.

Sebevraždy páchají klidně náctileté. Věk je úplně jedno.

Ted si ale řekla to, co já tu tvrdím, celou dobu. Že jde o demonstračku.
Zkusit to 5× a z toho si 3× sama zavolat záchranku je prostě, sorry, hyenismus vůči skutečně potřebným.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
18.7.23 09:24
@enchantress.x píše:
Já vás nebuzeruju co a jak máte psát :D Smysl toho, proč jsem sem ten příspěvek dala, bylo vás třeba možná přimět k zamyšlení, že ne všechno, co máte v hlavách, musíte házet do éteru. Pokud by to byla slova útěchy a podpory, prosím, tím nikomu neublížíte. Ale vytvářet si v hlavě nějaké nepravděpodobné tragické scénáře a ukazovat na domnělé viníky je fakt mimo. A na otázku, kdo já jsem..jenom anonymní žvanil, stejně jako ty:)

Jaké scénáře? Já reagovala na to, že uživatelka spáchala 5× pokus o sebevraždu a z toho si 3× sama zavolala záchranku. To není scénář, to je realita této diskuse. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
18.7.23 09:26

@Kockazvysocan ale ona je nemocná.
To bychom taky neměli ji platit ID, protože to jde taky z našich daní a mohlo by to být použito jinde .Bl.bost ne?

Příspěvek upraven 18.07.23 v 09:27

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová