Jak zvládáte školu, práci a dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81
15.6.14 12:16

Vysokou školu (Bc) jsem ukončila ve svých 35 letech při 5 dětech a práci. Přítel je od pondělí do pátku v práci. Učila jsem se až děti byly v posteli a do noci. Bylo to hooodně náročné. Ale po 2 leté pauze uvažuji o navaz. studium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
15.6.14 12:28

Jinak děti jsem v té době měla 3,10, 13, 14, 15 let, takže už celkem velké. Bylo to asi snadší než s malými. Ale jak se říká: malé děti, malé starosti, velké děti, velké starosti. Dcera, ve 3.ročníku ekonomky, chce školu ukončit a začít od prváku jinou. Prostě ji to nebaví, školu si vybrala, protože nevěděla kam jít po devítce. Já jsem jí říkala, ať zkusí něco jiného už ve druháku. Takže je plnoletá, chce zkusit bydlet sama s přítelem, nechávám ji. Vím, že bez vzdělání zůstat nechce, je si vědoma, jaké případné problémy to obnáší. K tomu bude mít brigádu. Ať se holka otáčí. Prostě skončí střední školu později. Má svoji hlavu a myslím, že to bude pro ni obrovská zkušenost. Stejně je to dnes s prací naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
16.6.14 07:03

@šudlinka díky bohu, že u nás v rodině byla, je a bude škola na prvním místě a základ života. Já jsem byla v 19ti letech ráda, že jsem měla střední za sebou, mohla jsem začít pracovat. Přijít dom, flákat se, jít kdy chci a kam chci. Prostě moji spolužáci dělali střední a já nechtěla být pozadu, že oni už budou dávno pracovat, užívat volnosti a já bych se musela ještě učit, to co oni už mají dávno za sebou.
a na mých dětech to budu požadovat taky, at si první dodělá vzdělání, dokud za ni zodpovídám a pak at si dělá co chce.
Tomu jsem se v životě chtěla vyhnout. Studovat při rodině, práci. Ještě se učit do noci.To už raději dětem přečtu pohádky, popř. pokud by byly větší tak zaspí a budu se dívat na tv. věnovat se přítelovi, manželovi.
No jo no, jenže když člověk bude říkat, že je to s prací na prd tak nikdy nic mít nebude. Člověk se musí snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
16.6.14 07:13
@Janiiska píše:
@šudlinka díky bohu, že u nás v rodině byla, je a bude škola na prvním místě a základ života. Já jsem byla v 19ti letech ráda, že jsem měla střední za sebou, mohla jsem začít pracovat. Přijít dom, flákat se, jít kdy chci a kam chci. Prostě moji spolužáci dělali střední a já nechtěla být pozadu, že oni už budou dávno pracovat, užívat volnosti a já bych se musela ještě učit, to co oni už mají dávno za sebou.
a na mých dětech to budu požadovat taky, at si první dodělá vzdělání, dokud za ni zodpovídám a pak at si dělá co chce.
Tomu jsem se v životě chtěla vyhnout. Studovat při rodině, práci. Ještě se učit do noci.To už raději dětem přečtu pohádky, popř. pokud by byly větší tak zaspí a budu se dívat na tv. věnovat se přítelovi, manželovi.
No jo no, jenže když člověk bude říkat, že je to s prací na prd tak nikdy nic mít nebude. Člověk se musí snažit.
Já jsem studovala výšku proto, že mě to bavilo a baví se učit nové a nové věci. K dceři - tam jsem zase pro, aby člověk dělal to co ho baví. Nebo měl možnost dělat. Přeji jí, t si vybere škoilu, která ji bude uspokojovat. Pro mě je důležitější,
@Janiiska píše:

U nás je taky vzdělání hodně důležité, ale není to priorita. Přeji svým dětem, aby byly hlavně spokojené ve vztazích a přistupovaly k životu s láskou a pokorou. jinak dcera bude dále studovat, jen dostala od života šanci začít znovu a to co ji bude bavit. A já - studuji proto, že mě to baví a budu klidně studovat i v 60 letech na A3V :lol: Někdy je raději lepší se nesnažit, já jsem takto záskala všechna zaměstnání. Měla jsem štěstí na příležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
16.6.14 07:14

Omylem se mi tam dostal nedopsaný příspěvek. Tak pardon. Musím končit. pěkný den. Táňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
16.6.14 12:49

@šudlinka jo,ale ty už si studovala výšku, ne střední. To ještě ale nevíš, jestli se jí potom bude chtít. Tu druhou šanci má skoro každý. I já jsem měla mnoho šancí, ale chtěla jsem co nejdříve dostudovat.
Tohle si přeje každá matka pro své děti, aby byly spokojené nejen ve vztazích, alecelkově v životě. Jako nikdy nevíš co přijde, může být spokojená ve vztazích a nemusí, podle toho koho najde.Ale pro ty zaměstnání jsi musela taky něco udělat. :)

jojo, není času, tobě taky pěkný den. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
30.6.14 13:53

Také jsem se dala do studia VŠ, zatím mám za sebou teprve první ročník, ale velmi úspěšně. Chci prostě červený diplom ;) Mám syna 5 let, práci na plný úvazek, jsem v insolvenci, žádné hlídání kromě pravidelných víkendů jednou za 14 dní u tatínka, v práci nulová podpora, takže trochu problém s dojížděním na přednášky, ale… mě to prostě baví! :) Učím se nejčastěji po večerech, když syn v 8h zalehne, pak o víkendech, když je u tatínka, když mám odpolední, tak malého odvedu do školky a než jdu v 9:30h do práce já, taky je nějaký čas… Jelikož jsem povoláním učitelka, čekají mě teď prázdniny a k tomu pocit, že už mám za sebou i první ročník, první malinký stupínek…, je to k nezaplacení :D
Všechno opravdu jde, jen musí člověk chtít. Takže moc držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
30.6.14 14:00

Mam za sebou 3 roky studia bc. (statnice mam odlozene na mou zadost), pri praci na cely uvazek, jeden cas jsem mela dokonce 2, pracuji na smeny, jsem sama na ted 5-ti letou dcerku, kterou si otec extra casto a pravidelne nebere a hlidani od me mamky jsem si vybrala na praci. dceru mi do skolky vzali az ve 3,5 letech, pracuji od jejiho roka.
takze cele 3 roky zaprah, uceni misto spani. kdyz se chce, tak se zvladne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1791
30.6.14 14:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 20:25
@P.e.t.r.a píše:
Také jsem se dala do studia VŠ, zatím mám za sebou teprve první ročník, ale velmi úspěšně. Chci prostě červený diplom ;) Mám syna 5 let, práci na plný úvazek, jsem v insolvenci, žádné hlídání kromě pravidelných víkendů jednou za 14 dní u tatínka, v práci nulová podpora, takže trochu problém s dojížděním na přednášky, ale… mě to prostě baví! :) Učím se nejčastěji po večerech, když syn v 8h zalehne, pak o víkendech, když je u tatínka, když mám odpolední, tak malého odvedu do školky a než jdu v 9:30h do práce já, taky je nějaký čas… Jelikož jsem povoláním učitelka, čekají mě teď prázdniny a k tomu pocit, že už mám za sebou i první ročník, první malinký stupínek…, je to k nezaplacení :D
Všechno opravdu jde, jen musí člověk chtít. Takže moc držím palce! :hug:

Jsi fakt dobrá, že jsi to zvládla a zvládáš :palec: :potlesk: fakt tě obdivuju.Snad to taky dám, mám velkou motivaci i se těším, ale uvidím v reálu no..fandím ti, moc :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.14 20:28
@blueberryx píše:
Mam za sebou 3 roky studia bc. (statnice mam odlozene na mou zadost), pri praci na cely uvazek, jeden cas jsem mela dokonce 2, pracuji na smeny, jsem sama na ted 5-ti letou dcerku, kterou si otec extra casto a pravidelne nebere a hlidani od me mamky jsem si vybrala na praci. dceru mi do skolky vzali az ve 3,5 letech, pracuji od jejiho roka.
takze cele 3 roky zaprah, uceni misto spani. kdyz se chce, tak se zvladne :nevim:

Teda, koukam, kolik je tu studujicich maminek, jste fakt dobre holky, ze to zvladate :potlesk: snad se k vam pridam a dam nejdriv ss a pak vs nebo vos..kdyz vidim, ze to opravdu jde, tak se tolik nebojim.

• Citovat
  • Upravit
25123
30.6.14 20:28
@Anonymní píše:
Ahoj, od září nastupuji na dálkové studium sš, mám 4 letou dceru a zatím brigádu, ale budu si muset najít práci na celý úvazek. Tak mě jen zajímá, jestli se najde někdo, kdo v takovéto situaci úspěšně dokončil školu.
Díky, za názory.
Prosím o zanechání anonymu, chodí sem známé a nechci, aby to všichni věděli.

prosim tě takovejch nás je - jen takhle jedeme Vš :)

když se chce všechno jde, jen to občas trochu drhne, a neni to sranda, ale ten pocit když to nakonec zvládneš je úžasnej :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 21:43
@brumdinka píše:
prosim tě takovejch nás je - jen takhle jedeme Vš :)když se chce všechno jde, jen to občas trochu drhne, a neni to sranda, ale ten pocit když to nakonec zvládneš je úžasnej :pankac:

To verim. staci chtit a mit snahu, snad :-)je to nesmirne povzbuzujici, kdyz tu ctu, kolik zen to dokazalo. Hrozne fandim vsem, kteri maji snahu a chteji se vzdelavat a zdokonalovat :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová