Je tu ORL lékař?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.4.16 13:38

Je tu ORL lékář

Dobrý den, ráda bych se zeptala, mám syna 2,5 roku, trpícího na otitidy. Aktuálně má ze včerejška paracentésu levého ucha. Dnes se stejnými příznaky ale u pravého ucha jsme jeli na pohotovost. Tam nám dr řekla, že je mírně vyklenutý bubínek, uzavřela to jako tubotympanální katar bez nutnosti paracentézy. Nicméně mám strach, zda to opravdu stačí. Na jednu stranu mu nechci zbytečně pichat ucho, na druhou stranu nechci aby mu prasklo samovolně. Dala nám pouze Otobacid kapky. Ráda bych tedy názor ještě jiného lékaře. U syna bohužel nejde nikdy poznat, že se bolest zvětšuje, už to bere jako součást života.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6865
10.4.16 14:01

Nejsem doktor, ale sestra… Kapala bych Otobacit, davala bych klidně Paralen, nebo něco takového. Je to jak na bolest, tak proti zánětlivé. Má nasazene antibiotika na první ucho? Ty působí na celý organismus, takže bych byla v klidu. Jestli se ti ale nebude něco zdát, zítra k lékaři.
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.16 14:04

@kve-tinka nemá nasazené ATB, resp. bere dlouhodobě Biseptol 120 mg 0-0-2. Což je jen udržovací dávka, navíc k tomu má aktuálně neštovice (dost rozlezlé včetně pusinky, genitálií, šlapek, dlaní atd), plus tedy ječné zrno.

• Citovat
  • Upravit
6865
10.4.16 14:09
@Anonymní píše:
@kve-tinka nemá nasazené ATB, resp. bere dlouhodobě Biseptol 120 mg 0-0-2. Což je jen udržovací dávka, navíc k tomu má aktuálně neštovice (dost rozlezlé včetně pusinky, genitálií, šlapek, dlaní atd), plus tedy ječné zrno.

Ježíš, chudák. Byla bych v čekající fázi. Výhledově bych uvažovala nad zavedením trubiček do bubínku, aby nebyl často pichan a zbytečně se mu nejizvil bubínek.
Přeji rychlé uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.16 14:11

@kve-tinka gromety měl už 2×, poprvé vydrželi 9 měsíců, po druhé 6 měsíců a od té doby se v tom zase plácáme. AV 2B. Dr stále vyčkává.

• Citovat
  • Upravit
8935
10.4.16 14:12

Jen dotaz k zakladatelce-a má syn kompeltní všetření imunity? Hlavně buněčné? Evidentně je hodně náchylný na infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.16 14:15

@lasička1 nevím co je tím konkrétně myšleno, takže asi ne. Nicméně aktuálně bere 1× týdně IMUNOFOR či tak nějak se to jmenuje, předepsáno od alergoimunologa.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.19 09:24

Krvácení z nosu

Dobrý den,
asi před 4 dny jsem byla na zákroku u zubaře (přeléčení zubu) a sotva jsem vyšla z ordinace, spustila se mi z nosu krev :?. Myslela jsem, že tímto jedním incidentem to skončí, protože jsem nikdy problémy s krvácením z nosu neměla. Ovšem pravdou je, že od té doby se to každý den opakuje, a to klidně s intenzitou jednou za hodinu 8o. Nikdy nejde o nic velkého, spíše to odejde tak rychle jako to přijde. Při cvičení, chůzi nebo i když klidně sedím a nic nedělám… Dle sestřičky by návštěva zubaře neměla mít s tímto problémem souvislost (maximálně prý reakce na anestezii). Prosím prosím, je zde někdo, kdo má podobnou zkušenost :)? Opravdu to nemůže mít souvislost?
Předem děkuji za odpověď :*

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí