Je ublinkávání nebezpečné?

Anonymní
7.7.20 00:10

Je ublinkavani nebezpecne?

Ahoj, prosim o radu. Male jsou dva tydny a po kojeni ublinkava, kdyz ji necham odrihnout, tak si neodrihne ani po pul hodce, dle mudr tedy nevdechuje vzduch pri kojeni. Ma otazka, kdyz se ublinkava, nemuze se udusit? Mam z toho hruzu, mame vyvysenou polohu postylky i polohujem aby spinkala na boku..
Moc dekuju!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1573
7.7.20 00:15

Tak samozřejmě, kdyby ty zvratky vdechla, udusit se může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36362
7.7.20 00:17

Máte monitor dechu? Moje obě děti teda ze spaní nikdy neublinkli, jedině když byli vzhůru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
7.7.20 00:35

Mě uklidňoval monitor dechu. Moje druhorozená taky neustále ublinkava a nemůže se toho zbavit ani po půl roce. Na bok jsem ji dávala občas, vyvýšenou polohu jsme neřešili. V noci neblinkala, i když jsem z toho samozřejmě měla vždycky hrůzu. Myslím, že děláš vše, co lze. Mě sestry v porodnici ještě navíc uklidňovaly tím, že miminka jsou dost šikovná na to, aby si daly hlavičku na stranu a neblinkaly na zádech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
7.7.20 01:00

Holky, dáváte miminka v noci po kojeni odbrknout? Čekáme druhé tak nad tím přemýšlím. První dceri to trvalo v noci strašně dlouho, i dvacet minut, než si odbrkla… a někdy vůbec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
7.7.20 01:25

@Adelkadd nedávala jsem. Ani přes den jsem nijak nečekala, minutu jsem je držela ve zvýšené poloze, pak jsem děti pokladala, přesně podle doporučení sester v porodnici.
Ani jedno z dětí nijak moc neříhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 01:28

Může, nám se to málem stalo. Monitor dechu selhal, zachránil nám ji pes který začal skákat do postýlky. Nikdy bych to nechtěla zažít. Nebýt psa není dítě a ani já. Dávala jsem do hnízdečka na bok. Později malá začala lehat na bříšku sama. Nový monitor dechu měla pak až do 14 měsíců nehtěla jsem se ho vzdát, pak jsem se ho ale raději vzdala jelikož dítě začalo po postýlce v noci cestovat a mě se monitor spustil v noci ve chvíli kdy bylo nalepené na konci postýlky a na štorc. :mrgreen: Málem jsem se zbláznila a tu noc jsem už nespala i když to byl planý poplach. Takže ano, dávat velký pozor. Přeju ať se nic takového nestane. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
mackA159
7.7.20 06:38

Samozřejmě že se může udusit.. Dávej na bok, ale tak aby se nemohla prekulit na bříško.

• Citovat
  • Upravit
35999
7.7.20 07:37
@Adelkadd píše:
Holky, dáváte miminka v noci po kojeni odbrknout? Čekáme druhé tak nad tím přemýšlím. První dceri to trvalo v noci strašně dlouho, i dvacet minut, než si odbrkla… a někdy vůbec :nevim:

Ne :nevim: ani jedno

Příspěvek upraven 07.07.20 v 08:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
7.7.20 07:44
@Adelkadd píše:
Holky, dáváte miminka v noci po kojeni odbrknout? Čekáme druhé tak nad tím přemýšlím. První dceri to trvalo v noci strašně dlouho, i dvacet minut, než si odbrkla… a někdy vůbec :nevim:

Dávala jsem do třetího měsíce, jak držela hlavu tak už ne.

• Citovat
  • Upravit
36362
7.7.20 09:38
@Adelkadd píše:

Dávala jsem jen když u toho neusnuli, jakože většinou usnuli tak dám zpět do postýlky, zapnu monitor dechu a spím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí