Jak si mám pomoci - poporodní deprese

Anonymní
6.7.20 18:14

poporodní deprese , jak si mám pomoct

Ahoj maminky. Potřebuji se vyzpovídat na hodně citlivé téma, obvzlášť pro mě, proto zůstanu pod anonymitou. Mám 7 týdenního chlapečka s vrozenou vadou koňských nohou (oboustranný PEC), takže od 2 dne po porodu sádry na nohách a momentálně už je po tenotomii achillovek. Je to pro mě dost náročné, pořád pláče, až řve a kolikrát ho nedokážu uklidnit, a honí se mi hlavou strašné myšlenky. Já vím, že ho to pod těma sádrama třeba svědí a celkově mu vadí..Jsem tak vyčerpaná, že mě nebaví být s ním ani v kontaktu, vše dělám na silu. Ale zase když mi chce mamka pomoct, že si ho aspoň vezme ven, že si můžu odpočinout, tak na něj pořád myslím jestli je v pořádku a nedokážu si odpočinout..vůbec nevím co mám dělat, nejím, pomalu ani nespím protože přemýšlím jak mu pomoct, jak ho uklidnit..jsem hotová..nevím co mám dělat..:(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1429
6.7.20 19:15

A jaké strašlivé myšlenky se ti honí hlavou? Je na UM či kojíš? Mám s poporodní depresí velké zkušenosti (hned třikrát) a to se mi děti narodily zdravé. Trošku se v tom poznávám, že i když jsem mimčo neměla u sebe (bylo mimo domov), tak jsem nemohla usnout, jelikož jsem pořád slyšela to jeho brečení. V tvém případě bych klidně zašla za odborníkem (nejlépe za psychiatrem, aby mohl při nejhorším napsat ATD). I kdyby ses mu tam měla jen vypovídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
6.7.20 20:53

Mě pomohlo se vypovídat a pobrečet si příteli. Na nějakou dobu si vzal v práci dovolenou aby mohl doma pomáhat. Já měla extrémně uplakané, nespavé miminko. Byla jsem z toho vyčerpaní na dně. Cítila jsem přesně to co ty. Nevydržela jsem s ním sama ani chvíli, pořád jsem se strachovala kdy začne zase plakat a přicházely myšlenky buď si ublížím já nebo ublížím jemu. Po čase se to zlepšilo, hlavně když jsem přestala kojit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.20 21:18

@HayLin Přítel byl semnou od porodu doma až do teď skoro 2 měsíce, dost mi to pomohlo. no a teď odjel do Rakouska pracovat a je to tady znovu, je to pro mě opravdu dost náročné, jsem už hotová. :( Já vždycky jak už nevím jak ho utišit a řev je už obrovský tak pláču s ním, nejradši bych ho položila do skříně, zavřela a utekla..a pak mě to zase mrzí, že mě tohle vůbec napadá, že mi neumí říct co ho trápí.. :nevim: A nekojím, jsme plně na UM

• Citovat
  • Upravit
1462
6.7.20 21:28

Zkus par uuuuplne obycejnych veci napr si porid protihlukova sluchatka ( dite uslysis, jen ne tak intenzivne a nebude ti to tak rvat srdce, uklidnis se rychleji ty a pote i prcek, protoze z tebe uciti ten klid, jste propojeni ), objednej se treba na masaz/ke kadernici/ na nehty a prcka proste nech mamce… zacni zit trochu, aby se netocilo vse kolem maleho, vystresovana matka diteti stejne nepomuze… musis zacit u sebe, jakmile se zlepsis ty, prcek vyciti ten klid a bude taky spokojenejsi/klidnejsi… drzim palce at je zdravotne vporadku:-) a pokud tyhle obycejne veci nepomuzou, tak bych se nebala navstivit odbornika. at je lepe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
7.7.20 19:37

Jestli máš poporodni depresi, sama si nepomůžes. Jdi k psychiatrovi, napíše ti leky a bude se ti se synem bojovat lépe. A jemu s tou nemoci také, věř mi. Také mám zkušenost s poporodni depresí. :kytka: Zadanku nepotřebuješ a léčí na pojišťovnu. Antidepresiva hradí také pojišťovna. Nikomu o tom říkat nemusíš, že tam chodíš, nebo tento beres. Je to velká úleva. Určitě bych zašla, pokud by ti leky nevyhovovali, vždycky je můžeš přestat brát (po poradě s lékařem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.20 22:21

@Hermio A můžu se zeptat u těch antidepresiv, budu vubec schopna se o nej postarat? nebudu nejaka mimo? a jak vubec ty antidepresiva na poporodni deprese funguji?

• Citovat
  • Upravit
928
7.7.20 23:52

Ne to určitě nebudeš mimo. Antidepresiva zvyšují hladinu hormonu serotoninu tj. hormonu štěstí. Tedy po nich se zvyšuje dobrá nálada. Nepředstavuj si antidepresiva jako nějaké drogy, po kterých je člověk chodící mumie, to musí být asi velmi těžké případy, kdy jich berou třeba více a maji vaznou diagnozu. Na poporodni deprese mám úplně to nejmenší množství základního léku. Bere to spousta lidí a člověk o tom ani neví. Nejlépe ti to vysvětlí lékař :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
15.8.20 14:41

Laktacni psychoza

Ahoj holky…napíšu Vám svůj příběh.. čekala jsem mého vysneneho syna kterého jsem si moc prala ale osud tomu chtěl jinak…od šestého měsíce jsem měl křečovitě bolestí zad a jednoho krásného dne jsem přestala chodit, po té převoz do nemocnice a magnetická rezonance ukázala tumor samozřejmě zhoubný…následoval převoz a na 34tt porod po té operace nádoru.. A já od té doby se začala cítit mimo taková jakoby zmatená… vůbec nevím čím to je, každý tvrdí poporodni deprese strašně jsem vyvadela že umřu a co bude dál.. cítím se pořád taková zmatená jakoby mimo ale objektivně nic vidět není..Beru antidepresiva a quentiapin a samozřejmě se lecim a moje diagnóza rakoviny-nevyléčitelné ale léčitelne.. moc se bojím, že se zcvoknu nebo něco…nedokázala jsem se ani soustředit co dělám byla jsem jak smyslu zbavena myslíte že to může být opravdu spojene s porodem?😥 😥 😥 😥dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí