Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud je to mimino, tak je to naprosto normální. Děti jsou kontaktní, potřebují mámu, ne postýlku. Tohle si prožila většina z nás.
Asi zalezi jak stare miminko mate? Jinak me napada dat do kocarku treba oblibenou hracku, nebo neco na mlsani? Tim se zabavi -treba 😃
Tři minuty bez tebe v postýlce vydrží. Miminka se chovat chtějí. Je to přirozené.
Asi mi nerozumíte..ptala jsem se JAK ODNAUČIT, ne že mam pokračovat v nošení.
A Nosítko ani šátek použít nemůžu, protože má nohy v sádrách a poté bude nosit speciální ortézy. S tím bohužel do nosítka nemuže, ale děkuji za radu
![]()
@Anonymní píše:
A Nosítko ani šátek použít nemůžu, protože má nohy v sádrách a poté bude nosit speciální ortézy. S tím bohužel do nosítka nemuže, ale děkuji za radu![]()
![]()
- ZAKLADATELKA
Dobrý den, můžu se zeptat, co máte s nozickama? Vy máte Pes equinovarus?
@Anonymní píše:
A Nosítko ani šátek použít nemůžu, protože má nohy v sádrách a poté bude nosit speciální ortézy. S tím bohužel do nosítka nemuže, ale děkuji za radu![]()
![]()
- ZAKLADATELKA
Tak to nechápu. Když má nožičky v sádře tak chceš aby se plazilo nebo jak? Kolik mu teda je? Když má takhle ty nožičky tak je jasné že se chce nosit, však mu určitě není dobře. Potřebuje tě…
Tak záleží na stáří dítěte.. U novorozence to je normalni, u většího ho prostě zabavit.. Jinak si nemyslím že jde úplně naučit dítě se chovat. Děti jsou zvědavé, hravé..
něco jinyho by bylo při uspavani.. Jinak když byli dceri 2 měsíce tak si pamatuju že se chovala pořád, jinak řvala. Bylo mi sděleno že jsem si ji tak naučila.
Teď ji je 7 měsíců, a Joo to už něco musí bejt aby se mazlila a chtěla pochovat.. Jinak se mi sápe na záda, a chce koukat všude možně.. ![]()
@Anonymní píše:
![]()
- ZAKLADATELKA
Nijak to neodnaucis, a ani nenaucis. Zrejme tě potřebuje když brečí..neboj se, ono to nebude na furt.. ![]()
@Anonymní píše:
![]()
- ZAKLADATELKA
Nenapsala jsi, jak je dítě staré, ale s tím odnaučením to je těžký. Mimina (a zvlášť, když cítí nepohodu), prostě kontakt potřebují, je to jejich přirozenost. Ty se taky neučíš míň dýchat ![]()
@Anonymní píše:
![]()
- ZAKLADATELKA
Ano, je to, jakoby tě někdo chtěl odnaučit dýchat nebo chodit na záchod.
Prostě je to pro miminka přirozené, být nošen. Když chceš na záchod, polož ho na chvilku do postýlky nebo na podložku do koupelny (jestli je záchod tam) a tu chvíli vydrží. Dá se dát na chvilku do houpátka, k sobě do postele, do nosítka, prostě to střídat, aby člověk pořád nenosil, ale zásadní je to, že opravdu to není žádná rozmazlenost, ale přirozená potřeba.
@Le_lenaz s PEC sádrama i ortézama se dítě plazit dokáže, dokáže to co děti bez toho. Vy jste mě snad pochopili tak že mi to dělá problém s ním mít kontakt, ba naopak mě nedělá problém ho mít na rukách, ráda se s ním tulím, dělám s ním blbiny. Ale taky potřebuju si zajít do sprchy, uvařit si, najíst se, vyprat nebo vyžehlit..a neudělám za ten den nic, protože mě nepustí a mě to rve srdce ho nechat ležet v postýlce a řvát..
Ahoj maminky, jak odnaučit mimčo na ruky? Skvěle jsem si ho naučila, pořád jsem ho nosila a teď bez nošení nedá ránu a já nemůžu jít pomalu ani na záchod