Nošení na rukách

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mackA159
5.7.20 21:56
@Anonymní píše:
@Le_lenaz s PEC sádrama i ortézama se dítě plazit dokáže, dokáže to co děti bez toho. Vy jste mě snad pochopili tak že mi to dělá problém s ním mít kontakt, ba naopak mě nedělá problém ho mít na rukách, ráda se s ním tulím, dělám s ním blbiny. Ale taky potřebuju si zajít do sprchy, uvařit si, najíst se, vyprat nebo vyžehlit..a neudělám za ten den nic, protože mě nepustí a mě to rve srdce ho nechat ležet v postýlce a řvát..

Stále nepíšeš věk dítěte. Ono nikdy nespí? Tatínka nemá?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.7.20 22:00

@mackA159 má za 3 dny 6 měsíců. Spí, 7-8 hodin v noci, přes den nespí jen se chce nosit jinak řev, ať ho položím pod hrazdičku, do houpátka, na postel..nikde být nechce. A tatínek pracuje v zahraničí a doma je jen pátek a sobota.

• Citovat
  • Upravit
34322
5.7.20 22:02
@Anonymní píše:
@Le_lenaz s PEC sádrama i ortézama se dítě plazit dokáže, dokáže to co děti bez toho. Vy jste mě snad pochopili tak že mi to dělá problém s ním mít kontakt, ba naopak mě nedělá problém ho mít na rukách, ráda se s ním tulím, dělám s ním blbiny. Ale taky potřebuju si zajít do sprchy, uvařit si, najíst se, vyprat nebo vyžehlit..a neudělám za ten den nic, protože mě nepustí a mě to rve srdce ho nechat ležet v postýlce a řvát..

Tak je to sice na mašli, ale asi ti nic nezbyde, než to ještě chvíli vydržet. Zdravé dítě jsem v podobné situaci dala do nosítka, ty toho moc na výbě nemáš. Každopádně půlroční dítě už jde pomalu učit na to, že ho položíš, řekneš, že se jdeš jenom vyčůrat a hned přijdeš. Pak postupně prodlužovat na další činnosti. Musí chápat smysl tvého odchodu. Ale opravdu pomalu a nejde to vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
5.7.20 22:03
@Anonymní píše:
@mackA159 má za 3 dny 6 měsíců. Spí, 7-8 hodin v noci, přes den nespí jen se chce nosit jinak řev, ať ho položím pod hrazdičku, do houpátka, na postel..nikde být nechce. A tatínek pracuje v zahraničí a doma je jen pátek a sobota.

To je věk, kdy začíná separačka, no. Chce to vydržet. Teď ho beztak neodnaučíš nic. A kdyby jo, bude t krutější, než ho nechat chvilku řvát, než si dáš sprchu nebo uvaříš… :think:

Edit: Co máma nebo tchyně, ty by nepomohly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3933
5.7.20 22:04

Kolik mu je? Tak do dvou let je to docela normální a když ho to budeš „odnaucovat“, tak se oba dost zničíte…

Na nošení sis ho zvykla v těhotenství :P

Prakticky: když se chceš osprchovat, tak v postýlce pár minut vydrží, i když bude řvát, tak to přežije. Jinak ho nos v ruce nebo v šátku /nositku, no, jako každej.

EDIT :jo, pardon, teď jsem to docetla s tím PES a tak… Jo, no tak jist i čůrat můžeš s miminem, žehlení bych vzdala. Skoro všechno jde děláte jednou rukou. To ostatní, co ne, (vaření, sprchovani…) bych se snažila provádět, když je doma někdo další, připadne ho poloz, ať tě aspoň vidí, a když bude řvát, tak holt bude, když to jinak nejde… Mám tři děti rychle po sobě a taky občas něco prostě nešlo, i když by na to měly nárok…

Předpokládám, ze mu ty sádry vadí a možna i proto je takové nespokojene, ne?

Příspěvek upraven 05.07.20 v 22:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.7.20 22:08

@Ba-stet Tchyni mam 150km, takže ta určitě ne :D a mamča někdy pohlídá, jen nemůže pořád, protože stále pracuje na směny..no nedá se nic dělat, asi to budu muset vydržet a budeme bojovat dál.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
5.7.20 22:09

Kdyz jdes do sprchy/na wc/varis/jis, tak ho poloz na brisko na zem tak, at na tebe vidi a mluv na nej. Postupne ho uc, ze se vzdy vratis, jen u nej nemuzes byt 24/7. V 6ti mesicich uz by dite (i toto se specialnimi potrebami-a ver, ze vim o co jde), melo zbladnout 5 minut bez mamky. Spis bych s pediatrem probrala, jak je mozne, ze pulrocni dite spi jen 7 hodin denne. To bych dlouhodobe nezvladala ani ja jako dospela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
6.7.20 07:08

A nemůže taky přes ten den řvát kvůli tomu, že je unavený? Malá to takhle teda měla a má. Zezacatku prostě usnula i přes den kdy chtěla a jak chtěla, ale pak se okolo třetího měsíce něco zlomilo a sama od sebe prostě přes den neusne. A když ji nenosím, tak řve do té doby, než ji uspim. A taky jsem si nejdřív myslela, jak jsem si ji rozmazlila a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
6.7.20 07:29
@Anonymní píše:

pořiď lehátko, a mimino si ber s sebou do koupelny, když vaříš tak si ho dáš v lehátku na stůl, aby na tebe vidělo.

A co kočárek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1664
6.7.20 10:35

Zakladatelko, co si pořídit nějaký košík/ postýlku s koleckama a brát dítě do kuchyně, k žehlení a třeba i do té koupelny sebou? Uvidí na tebe a třeba to bude stačit. Co se WC týká, dala bych do postýlky a holt těch pár minut vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.20 15:20
@Anonymní píše:

Taky jsem kdys řešila. Nakonec na to přišel brácha, dál ho do houpatka, zapl pohádku, přikryl deku, dal mu plenku k oušku aby se o něj jakoby opřel a malej ani nedutal. Za deset minut jdu pro něj a on spí. :lol: samozřejmě je to u každého dítěte jinak (mě to platilo i u druhého). Nám se osvědčilo houpatko a deka s hrazdičkou. Zkrátka něco co děti zaujalo a já se potichym krokem vydala do kuchyně se po dvou dnech najíst :lol:. Když jsem položila do postýlky, tak rval jak pavián.

Jedná se o opravdu malé děti :)

• Citovat
  • Upravit
18177
6.7.20 15:26
@NinaU. píše:
A nemůže taky přes ten den řvát kvůli tomu, že je unavený? Malá to takhle teda měla a má. Zezacatku prostě usnula i přes den kdy chtěla a jak chtěla, ale pak se okolo třetího měsíce něco zlomilo a sama od sebe prostě přes den neusne. A když ji nenosím, tak řve do té doby, než ji uspim. A taky jsem si nejdřív myslela, jak jsem si ji rozmazlila a podobně.

Souhlas s tím spaním. Mám velmi klidné dítě, ale když se nevyvede dopolední spánek, tahne se to s ním cely den. Teď pár dnů nespala zřejmě kombinací očkování a veder a bylo to 8hodin revu na ruce denně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.20 15:54
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, jak odnaučit mimčo na ruky? Skvěle jsem si ho naučila, pořád jsem ho nosila a teď bez nošení nedá ránu a já nemůžu jít pomalu ani na záchod :roll:

Tohle mi rozum nebere, kdysi tu dokonce jedna napsala, že má rozmazlené dítě. Byly mu 3 měsíce. Asi jsou rozmazlené už z doby, kdy jste je nosily. :zed: Kojenec potřebuje kontakt, asi jsi to už zjistila a už tě to nebaví, to brzy. :zed:

• Citovat
  • Upravit
18177
6.7.20 16:41
@Anonymní píše:
Tohle mi rozum nebere, kdysi tu dokonce jedna napsala, že má rozmazlené dítě. Byly mu 3 měsíce. Asi jsou rozmazlené už z doby, kdy jste je nosily. :zed: Kojenec potřebuje kontakt, asi jsi to už zjistila a už tě to nebaví, to brzy. :zed:

Zkus dočíst zbytek diskuse, ty spravedlivě rozhořčená hrdinko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
6.7.20 20:17
@Anonymní píše:
Tohle mi rozum nebere, kdysi tu dokonce jedna napsala, že má rozmazlené dítě. Byly mu 3 měsíce. Asi jsou rozmazlené už z doby, kdy jste je nosily. :zed: Kojenec potřebuje kontakt, asi jsi to už zjistila a už tě to nebaví, to brzy. :zed:

aha… A proto ten muj kontakt snese max. Drzeni za ruku, ale jak ho mam v naruci dyl jak 30 vterin, tak je saigon…kazde dite je proste jine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí