Jedním uchem tam, druhým ven - výchova dítěte versus rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19606
23.3.15 11:56

@Emilie huškat-houpat… Nechtěla jsem noci prohoupat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
23.3.15 11:56

S posazováním bojuji už opravdu dlouho - malá ještě nesedí a všem to dokola musím opakovat. Nejlepší je hláška tchýně, to já jsem posazovala, tehdy se to neřešilo. Ale tak když to vím, tak to snad nebudu dělat.
Pak mě taky vytáčí dotazy typu, kdy jí dám rohlík? Na co by jedla rohlík.

Já to dělám tak, že to vyslechnu a pak si to udělám podle sebe a všichni teda respektují, co chci já. Asi vědí, že by jinak bylo dost zle, jsem v tomto hodně nekompromisní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
23.3.15 11:58

Pokud je to neškodné, tak to neřeším. Myslím si svoje a přejdu to. Pokud je to něco, co by mému dítěti ublížilo, tak se ozvu - např. tahání do sedu za ruce. Ale rady typu - málo nebo moc oblečená, vhodnost plenek, za nás se to dělalo tak a tak… tak to opravdu vypouštím, to nemá cenu cokoliv říkat :-D
U nás jsou zatím dvě super hlášky:
1. Malá musí být často na vzduchu, aby nebyla nemocná a na terase je lepší vzduch, než když s ní jdeš na procházku. :zed: :zed: :zed:
2. dostala jsem od tchýně hnusné kousavé svetry po manželovi pro čerstvé mimino a přidala mi k tomu hlášku: To se v dnešní vůbec nedá sehnat a kdyby to měl někdo kupovat, tak se nedoplatí. Tak kvalitní vlna se už nesežene! :mrgreen: :lol: :zed: no co na to říct? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
23.3.15 11:59

Ve mne se to vzdycky hromadi a jednou za cas bouchnu.. vetsinou kdyz prijede mamky sestra, to se pak stavuje i babicka a je jich na me moc.. :mrgreen: nejvic mi vadi, kdyz se hadame o ockovani a jejich jediny argument je, ze se vzdycky vsichni ockovali :cert: jedina babicka stoji za mnou.. a kdyz si moje mamka jednou za uherak bere triletaka, vzdycky ma kecy na obleceni.. bud je obleceny malo nebo moc, patery teplaky, tri trika a pyzamo jsou na dva dny malo, kdyz mu dam na malovani temperama stary teplaky a triko, tak je zas jak supak.. :roll:
A jedna blbost, co me teda zarucene vytoci - hackuju cepice a mamku vsechny kousou :cert: za to mi pokazde nadava, ze mu mam cepici koupit, ze mi da penize.. nikomu se nezda, ze by kousaly, jen mamce.. ale ona nesnese ani cedulku na obleceni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.3.15 12:00

@Izzz já slyšela i od jedné paní (šedesátnice) názor, že pokud bude dítko (ne moje) levák, bude se muset přeučovat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
23.3.15 12:01

Asi máme málo návštěv a názory jdou mimo mně. Akorát s tím chováním si nemyslím, že když babička pochová dítko bříškem k sobě, že tím dítku vznikne újma. Vůbec bych to neřešila a jsem to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
23.3.15 12:03
@veeeraf píše:
Mě teď nedávno pobavila hláška : dávej jí ty bačkůrky(doma kolem 23 stupnů), když jí je nedáš bude prdět!! nevim, nevim, jestli botičky mají na prdy vliv. A tak je to každou návštěvu (3× týdně).

Nebo tuhle přijela dopoledne, v bytě teploučko, tak jsem nechala dcerku běhat s holou zadnici, učila jsem na nočník, prostě pohoda a zazvonil zvonek, tchyně dorazila..a poslechla jsem si přednášku o nachlazení, ledvinách, jak je studená atd. prostě po hodině jsem to vzdala, oblekla jí tepláčky a byl klid.

Mě to prostě vadí

Tak proto tolik prdim, nenosim backory :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242

@areca Fakt? S takovým přístupem k levákovi jsem se ještě nesetkala. Syn je vyhraněný levák už od miminka (u něj opravdu neplatilo, že je období, kdy si děti ruce prostě střídají), akorát manželova maminka měla jakési řeči, že jak bude chudák psát? Tak jsem jí řekla, že stejně jako by psal pravou a bylo hotovo:-) Syn si svou odlišnost od většiny rodiny brzy uvědomoval, ale díky tomu brzy rozpoznal pravou a levou stranu. Ale je fakt, že já jsem typ, který se takovými řečmi příliš netrápí, babičkám jsme vysvětlili, že posazovat se děti nebudou, vodit za ruce také ne, jíst budou to, co dovolíme my, kojit budu tak dlouho, jak to uznám za vhodné já atd. Zajímavé je, že moje babička vychovala 5 dětí a měla podobný přístup, jako my dnes. Plačící děti se chovají, nosí se (mívala na děti na pole „loktuš“ - něco na styl dnešního šátku), doma se s nima běžně pracuje a ony dle svých možností pomáhají, ve vývoji se jim nepomáhá, kojí se tak dlouho, jak to oběma vyhovuje… a snachám ani vnučkám se do výchovy nekecá:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906

@Pomka to teda čučim, co si lidi myslej o levácích. Já jsem učitelka na 1.stupni, takže mě to nechává úplně chladnou, kdo jakou rukou píše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.15 12:06

Mě na radách nejvíc vadí ta začáteční formulace „proč neděláš/děláš…?“ už tchyni říkám, že jsem prostě matka hyena, která se rozhodla zmrzačit dítě respektováním rad odborníka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.3.15 12:06

@Pomka Ukaž, že jsi sebevědomá matka. Já prostě řekla, že ho neposazujeme a posazovat nebudeme, protože to není zdravé na záda, že chováme v klubíčku, že nechci, aby ho tahali za ruce a prostě to nědělali. Pokud by to dělali, důrazně bych se zeptala zda jsou hluší nebo natvrdlí, že nerozumněli předchozí instrukci.
U jídla na nabídky, dej mu ocutnat to a to, už měl…, jí… Jsem jen vytrvale říkala, že neměl, nedám, dostane, až nastane podle mě správný čas.
Samozřejmě byli nějaké komentáře, že toho nadělám, ty jsi jedla v půl roce svíčkovou atd. Stačilo klidně odpovědět, že to je sice možný, ale on jí jíst nebude., oni si vychovávali svoje děti podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a teď je zase řada na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.3.15 12:07

@zuzkasim super babička, málokdo je takhle „rozumný“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
23.3.15 12:09

Znám moc dobře.
Neustále jsem musela někomu vysvětlovat, že mi děti v půlroce nesedí, že je to neučím. Že je při nácviku chůze nevodím za ručičky, aby se to snáž naučili. Nechám je růst jak dříví v lese :mrgreen:
Neučím je dostatečně na nočník. Vy jste byli jako malí už v roce bez plen!! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6444
23.3.15 12:11

@Pomka co je to za hloupost :roll: proc by se mel preucovat nechapu to nekdy proc to lidi resi. Muj syn je levak a nijak to neresim. Manzel je taky levak a nema stim zadny problemy. Jestli je nekdo levak nebo pravak je snad jedno ne. Ja jsem se stim tedy jeste nesetkala ze by to nekdo resil. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.3.15 12:12

Mně vadí, že je člověk za hysterku, když na plno věcí má námitky :nevim:

Taky jsem si vzpomněla (blbosti), že chci začít krmit zeleninou, ne ovocem, že má malá chladnější ručičky, ale celé tělo má horké a je přikrytá pod dekou skoro ke krku (neřeším, odkreju), ale je na nervy prostě to, že něco řeknete a říkáte to dokola a připadáte si jak blbci, že jste si to vlastně vymysleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí