Jedním uchem tam, druhým ven - výchova dítěte versus rodina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
shellmyska
23.3.15 12:51
@Aact píše:
tak ty výrazy v očích přesně sedí na mou tchýni :mrgreen:
Jinak třeba udělala malý polívčičku… prý "to může, to jsou samý dobrý věci, jen brambůrek, mrkvička, bez soli, jen trocha MASOXU… " 8o

Jee jako u moji mamy… dej ji ochutnat, ty ses krkavci matka, vzdyt tebe jsme tim taky krmili. Tohle jsem poslouchala od 2 mesicu :zed: do prvniho prikrmu. Kazdy telefon zacinal „a uz ji davas…? "
tchyni se zas nelibi, ze se dceri meni chute. Ze si vyrvytvari vlastni potreby. A nejhorsi je, ze dceru furt taha jako kote! 4× tydne. Behajici dcerka se ji tak urputne snazi utect az "ji prece musi neco byt ne? “

• Citovat
  • Upravit
3332
23.3.15 12:52
@Pomka píše: … a nepochopí, že dítě se prostě kojí a dostává mlékem všechno.

U nás totéž :lol: Mně by jako fakt nevadilo, že se tchýně zeptá, jestli nedám čaj, ale nejhorší je, že se průběžně ptala u první dcery, průběžně jsem vysvětlovala, že ne, a teď u dalšího dítěte s tím začala zas :roll: Kojí se prý hodně často a moc přibývá, tak jestli ten čaj přece jen nedám :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
23.3.15 12:54

Taky mne překvapuje, že spousta lidí si všimne, že naše mladší (18m) drží věci více v levé a komentuje to. Starší je pravák a tam to nikdo nekomentoval. Naštěstí to neoznačují za špatné neb většinou ví, že i já jsem levák a že by si naběhli :D Jinak psát umím a svou levou rukou zvládám dost věcí bez problémů :D :D
Rady se u nás moc nerozdávají, občas slýchám takové ty komentáře to náš… už to uměl a různé porovnávání. To mne nechává chladnou. Ohledně jídla se mne většinou zeptají.

A chvilky, které zbožňuji já, jsou chvíle, kdy někdo chce staršímu (4 roky) dát něco sladkého. On má rád domácí koláče, buchty apod. Ale třeba sušenky nebo čokoládu má tak jednou do měsíce. A to jsou pohledy, když odmítnu nějakou čokoládu, že to nejí. Vždy jsem krkavčí matka, že tomu chudáčkovi nedám čokoládku. KAŽDÉ dítě jí přece jí :zed: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
23.3.15 12:55
@areca píše:
@Perm taky mi říkali nechovej… tak jsem jim řekla, že co kdybychom kluka dali do sklepa a chodili ho jenom krmit:mrgreen:

To je super :mrgreen:
Použila bych to, ale u nás chování všichni schvalují. Jenom mamka se pořád nepřestává divit, jaktože dítě v noci spí v postýlce, když „jsem si ji přes den navykla“ na spaní v manduce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
23.3.15 12:56

Starší kreslí levou a neustále a neustále to někdo řeší a strašně se tomu diví. Marně pořád vysvětluju, že to má potvrzený i od doktorky. Vtip je totiž navíc v tom, že má lateralitu zkříženou a tak zamotanou, že jí lžící a stříhá nůžkama pravou, ale tužku drží jen v levé. A to je teprve haló - proč teda nepíše taky pravou, když stříhat zvládá. Teď o víkendu se tomu tchán asi po stopadesát divil. Už nemám sílu mu to vysvětlovat. Poněkolikáté se mě ptal, jestli máme leváka v rodině. Už mi to nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
23.3.15 13:01

@areca Mimochodem leváci jsou prý průměrně inteligentnější (já jsem :mrgreen: ). A když tak ještě koukni na slavné leváky, a až budou mít kecy, zeptej se, jestli si myslí, že da Vinci, Goethe nebo Ford byli idioti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5019
23.3.15 13:05

@leonarda přesně. Každý se diví a vzdy se u toho tak divne tváří, jak kdyby měl být méněcenný… :nevim: Kolik je tvému synovi? Můj to titíž ma podobně jako tvůj. Tak jsem myslela, že si to ještě sedne a bude striktně levak. Jelikož tu preferuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
23.3.15 13:13

Tak já nejsem zdaleka tak striktní, jako holky co tu psaly, ve dvou letech větrníka klidně dám, babičku nechám pochovat čelem k sobě atd… ale i tak poslouchám neustálě něco :mrgreen: :mrgreen: např. dudlík by se měl sebrat s prvním zubem, od půl roka může VŠECHNO ( doslova, od hranolek, po knedlíky, limonády, zmrzlinu atd.), pak s těma plínkama, to poslouchaj děti.. štěpánku, ty si teda ošklivý prasátko.. to mě úplně točí!!! zrovna o víkendu jsem se svou matkou vedla debatu na téma : ale ona už si sama sedla ( z polosedu na klíně) a tudíž může sedět - dnešní babičky tedy už zjistily že dítě si má nejdřív samo sednout, a el jak, to už nezjišťovaly :mrgreen: a prostě jsme jí nebyla schopná vysvětlit, že " sama si sedla" vypadá jinak… ale jak tu někdo psal, x hodinová přednáška zabírá.. tu mám nacvičenou an téme? proč ještě není očkovaná a zabírá to :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
23.3.15 13:34

Pomalu ale jistě jsem vysvětlování tchyni vzdala, ale říkám jí co si nepřeju. Neustálé šišlání a zdrobňování… Za jakýmkoliv zdravotním neduhem je to, že se nevyprazdnil… A nejvíc mě štve, když si syna vyzvedávám a tchyně ho chválí, jak pěkně papal gulášovou polévku, paulu a rohlík s paštikou, nebo párek… copak z toho může mít někdo radost??? Ovšem pořád tchyni věřím víc, než vlastním rodičům…

• Citovat
  • Upravit
14110
23.3.15 13:39

@Tatian moje máti te´d v sobotu nandala dětem k svačině takovou tu kulatou koblihu s dírou s takovou tou barevnou polevou a k tomu ještě monte… a můžu se hádat do aleluja…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
23.3.15 13:41

Tak nejvíc „rad“ bylo od mé babičky - ať nenechávám kočárek před obchodem (to by mě v životě nenapadlo a kočár před obchodem jsem neviděla snad posledních 20 let), proč nedostává čajíček (od narození), učení chodit taháním za ruce (náš syn se teda nikdy nenechal, s brekem se sunul k zemi) atd. Ale největší pecka byla moje tchýně, syn byl po narození velmi vážně nemocný, takže první rok lítání po doktorech a rehabilitacích, přičemž tchýně konstatovala proč s ním chudáčkem furt někam chodím, když je dobrý, no neuroložka ani rehabilitační si to nemyslely (a když měli vyplnit papíry na genetiku a tak tam napsali, že jsou všichni zdraví :roll:, i když to není pravda) a jinak s tím jídlem to dělají všechny babičky, synovi cpali pečenou kachnu, uzené, šlehačku a to mu nebyl rok, teď jsou mu dva a sladkosti, párky (ty teda stále sveřepě odmítá :D ), zákusky jen jedou (jsem radši když u toho nemusím být, když to vidím tak dělám dusno :mrgreen:). A když dali tcháni pro ročního syna bazének s vodou na přímé slunce doprostřed zahrady, venku 35 ve stínu tak mě málem trefilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
23.3.15 13:41

@Krrysa To je teda taky super zdravá svačinka, ale hlavně že hezky papaj…

• Citovat
  • Upravit
2642
23.3.15 13:42

@leonarda
tak mu řekni že v rodině ne, ale pošťák ež je levák :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Theodoula
23.3.15 13:45

@Nuníček A s tím bazénkem mi připomnělo, tchánovci se nemusí v létě vůbec mazat krémy na opal., nemusí pít vodu a celý den tráví na zahradě, ať je stupňů třeba 50… Pak mám strach, jak myslí na jeho pití, čepičku a mazání…

• Citovat
  • Upravit
1249
23.3.15 14:00
@Tatian píše:
@Nuníček A s tím bazénkem mi připomnělo, tchánovci se nemusí v létě vůbec mazat krémy na opal., nemusí pít vodu a celý den tráví na zahradě, ať je stupňů třeba 50… Pak mám strach, jak myslí na jeho pití, čepičku a mazání…

Jo, jo krémy na opalování (a celkově ochrana před sluncem) jsou přece blbost a výmysl dnešní doby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí