Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj starší syn taky chodí na návštěvu za kamarádem, ale kamarád k nám ne. A to z jediného prostého důvodu - kluci mají v pokoji bordel, a do toho si návštěvu brát nebudou.
Ono ani ve zbytku bytu to není žádná sláva, po práci zvládnu umýt nádobí a otočit jednu várku prádla. Všude se něco povaluje a to se blbě uklízí. Přijdeme ze školky, já se najím, kluci mezitím udělají bordel, pak jdeme honem ven, po návratu večeře a spát. ![]()
Příspěvek upraven 28.05.18 v 10:33
@Tamtama píše:
Můj starší syn taky chodí na návštěvu za kamarádem, ale kamarád k nám ne. A to z jediného prostého důvodu - kluci mají v pokoji bordel, a do toho si návštěvu brát nebudou.
Aha, a jaký to má výchovný efekt?
Že když maj bodel, tak si budou hrát jinde a dělat ho jinde?
By ten zákaz měl efekt, kdyby nemohli na návštěvu ani oni, ne?
@Anonymní píše:
Já jako dítě si nesměla brát kamarády domů. Mamka prostě nesnášícizí lidi v baráku. Cizí jsou pro ní i zeťové po 15 letech. Za vlastní bere jen vlastní děti a vnoučata, ani starší dítě jednoho zeťě neakceptuje a nikdy u nás nebylo. Kamarádi směli být jen na zahradě. Že je v zimě venku zima? Tak přijdťe zase na jaře. Už mám vlastní rodinu a u nás doma taky moc kamarádů mé dcery taky nebylo. Manžel odpoledne dost pracuje v obýváku, pracovna v paneláku není úplně reálná a děti u nás musí být potichu a zavřené v pokojíčku. Pak na ně manžel houkne, aby se haranti zklidnili, copak nevidí, že pracuje a to kamarádky nelibě nesou. Jsou už větší, okolo 6 let.
Takže k tvojí mamce nesmí dovnitř ani její zeťové? ![]()
@Lama Lama píše:
Aha, a jaký to má výchovný efekt?Že když maj bodel, tak si budou hrát jinde a dělat ho jinde?
By ten zákaz měl efekt, kdyby nemohli na návštěvu ani oni, ne?
to nemá mít výchovný efekt, prostě si jen do bordelu nebudou nikoho zvát ![]()
@Tamtama píše:
Můj starší syn taky chodí na návštěvu za kamarádem, ale kamarád k nám ne. A to z jediného prostého důvodu - kluci mají v pokoji bordel, a do toho si návštěvu brát nebudou.Ono ani ve zbytku bytu to není žádná sláva, po práci zvládnu umýt nádobí a otočit jednu várku prádla. Všude se něco povaluje a to se blbě uklízí. Přijdeme ze školky, já se najím, kluci mezitím udělají bordel, pak jdeme honem ven, po návratu večeře a spát.
Příspěvek upraven 28.05.18 v 10:33
Mám to podobně.
Návštěvy teda míváme, ale uklízím před nimi jak divá.
Jen si říkám, jak to dělají jinde, kde mají naklizeno a taky chodí do práce a mají děti ![]()
@Bábrdl píše:
Mám to podobně.
Návštěvy teda míváme, ale uklízím před nimi jak divá.Jen si říkám, jak to dělají jinde, kde mají naklizeno a taky chodí do práce a mají děti
jo, to by mě taky zajímalo ![]()
@Tamtama píše:
to nemá mít výchovný efekt, prostě si jen do bordelu nebudou nikoho zvát
no, pro mě zvláští přístup. ![]()
@Tamtama píše:
jo, to by mě taky zajímalo
Viď. ![]()
Já to mám dobrý, že když je fakt nejhůř, můžu vzít návštěvu do prostor v domě, které normálně neobýváme.
@Lama Lama píše:¨
no, pro mě zvláští přístup.
@Bábrdl píše:
Takže k tvojí mamce nesmí dovnitř ani její zeťové?
Mě to divné nepřijde protože moje matka byla stejná. My chodili s bráchou ven a ke kamarádům, k nám nikdy nikdo nesměl. I muj muž mámě vadil
takže my jsme taky možná s bráchou byli za ty otrapy, co lezou jinam a sami domu kamarády nevezmou.
Moje děti směli(smí) ke kamarádům a jejich návštěvy k nám. I oslavy narozenin děláme. To já ze svého dětství neznám a hodně mě to mrzívalo.
@Bábrdl píše: ¨
Hele, zvláštní, nezvláštní. Jde primárně o to, aby nikdo neviděl tvůj bordel. Já @Tamtama chápuPřed každou návštěvou uklízím, jak šílená, „návštěvní“ pořádek doma jen tak normálně nemáme.
dyt jsou to 8mi letí haranti, ne? Bych to chápala, kdyby měla dorazit britská královna i s televizním štábem.
@Anna766 píše:
Mě to divné nepřijde protože moje matka byla stejná. My chodili s bráchou ven a ke kamarádům, k nám nikdy nikdo nesměl. I muj muž mámě vadiltakže my jsme taky možná s bráchou byli za ty otrapy, co lezou jinam a sami domu kamarády nevezmou.
Moje děti směli(smí) ke kamarádům a jejich návštěvy k nám. I oslavy narozenin děláme. To já ze svého dětství neznám a hodně mě to mrzívalo.
Já to chápu. Řada lidí to tak má.
Nicméně se neptám na to, jestli je matce zeť příjemný nebo není, ale na to jestli tam vůbec smí.
Protože takové vošprcy si můžou dovolit leda matky dcer. Představte si, tady diskuzi „Tchyně mě nepustí k nim domů, jen manžela s dítětem“. Jak dlouho by se asi stýkala taková ženská s vnoučetem? Podle mě vůbec. ![]()
@Bábrdl píše: ¨
Hele, zvláštní, nezvláštní. Jde primárně o to, aby nikdo neviděl tvůj bordel. Já @Tamtama chápuPřed každou návštěvou uklízím, jak šílená, „návštěvní“ pořádek doma jen tak normálně nemáme.
A to já taky
tuhle jsem byla na wc za potřebou a jak koukám kolem sebe tak tam binec…tak jsem po… šla a zacala snášet na toaletu uklidové prostředky…a dcera na to kouká a říká„mami?!nejde k nám návštěva žene??“ ![]()
@Lama Lama píše:
dyt jsou to 8mi letí haranti, ne? Bych to chápala, kdyby měla dorazit britská královna i s televizním štábem.
Tohle vždycky říkají lidi, co mají doma pořádek jak z katologi IKEA
![]()
„Vždyť o nic nejde.“ „My máme doma taky bordel.“ „Prosím tě. Jdou to děti.“
Ale lidi, co mají doma skutečný bordel, se nachytat nedají ![]()
U nás třeba bývá vždycky jeden den v týdnu uklizeno. Do toho směřuju své návštěvy. ![]()
@Bábrdl píše:
Já to chápu. Řada lidí to tak má.
Nicméně se neptám na to, jestli je matce zeť příjemný nebo není, ale na to jestli tam vůbec smí.Protože takové vošprcy si můžou dovolit leda matky dcer. Představte si, tady diskuzi „Tchyně mě nepustí k nim domů, jen manžela s dítětem“. Jak dlouho by se asi stýkala taková ženská s vnoučetem? Podle mě vůbec.
Na rovinu ti řeknu že matka chtěla domu jen vnoučata. Na mě a muže nebyla zvědavá. A to jsme pro moje rodiče dělali všechno.
Jo a taky brachu, toho milovala o to víc co on na ní kašlal. No, ale tak to chodí.