Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Syn ho u nás chce, má rád společnost. Snad teď pochopí, že raději jiné děti.
Neříkej mi, že na zahradě se s ním zabaví míň, než sám? ![]()
Třeba dětské návštěvy na zahradě mi nevadí vůbec, neb dítě zabaví. To až když mají tendenci lézt dovnitř.
Ale je fakt, že já nejsem taková ta tvárná teta, která je bude se skřípěním zubů honit nebo brát na hřiště, když si řeknou. Prostě když nechci, nechci a neřeším.
@Lama Lama píše:
no, v pořádku, naprosto chápu. Ale nerozumím, proč když to nevadí tobě, měla bys problém s návtěvou.
jenže mně to vadí, jen prostě během pracovního týdne nemám sílu to řešit ![]()
@sianka to není o dělání bordelu jinde, u kamaráda jsou venku na zahradě a většinu času tráví na trampolíně..
@Bábrdl píše:
Právě.![]()
Jinak taky je mi příjemněji v uklizeném prostoru, ale…
Udržovat návštěvní pořádek v bytě trvale by stálo příliš mnoho času a nervů.
přesně ![]()
@Anna766 píše:
Mě to divné nepřijde protože moje matka byla stejná. My chodili s bráchou ven a ke kamarádům, k nám nikdy nikdo nesměl. I muj muž mámě vadiltakže my jsme taky možná s bráchou byli za ty otrapy, co lezou jinam a sami domu kamarády nevezmou.
Moje děti směli(smí) ke kamarádům a jejich návštěvy k nám. I oslavy narozenin děláme. To já ze svého dětství neznám a hodně mě to mrzívalo.
Měla jsem to naprosto stejně. Moji rodiče nemají rádi, když jim cizí chodí domů, takže já jsem vždycky chodila si hrát k sousedům, oni k nám nesměli. Takže jsem taky byla za otrapu, bohužel…
Na místě zakladatelky bych zkusila promluvit mamkou kluka, jestli by si syn nemohl jít hrát taky zase k nim, navrhnout prosté střídání.
To by mohlo vyjít. Protože zas chápu, že zakladatelce neustále nasáčkovaný soused může vadit.
@Bábrdl píše:
Tohle vždycky říkají lidi, co mají doma pořádek jak z katologi IKEA![]()
![]()
![]()
„Vždyť o nic nejde.“ „My máme doma taky bordel.“ „Prosím tě. Jdou to děti.“Ale lidi, co mají doma skutečný bordel, se nachytat nedají
U nás třeba bývá vždycky jeden den v týdnu uklizeno. Do toho směřuju své návštěvy.
Přesně!
A ještě mě vždycky může naštvat, když mi jiní lidi u nich doma říkají, jako promiň, ale mám tady dneska hrozný bordel, stydím se, ale víšjak, děti…
Teď tam vlezeš a tam všecko vypulírované, naklizené, pořádný “bordel” ti lidi vůbec znát nemůžou…
To mě vytáčí, vzdycky je musím uklidnit, že u nás je to horší.
![]()
@evelyn68 píše:
Přesně!A ještě mě vždycky může naštvat, když mi jiní lidi u nich doma říkají, jako promiň, ale mám tady dneska hrozný bordel, stydím se, ale víšjak, děti…
Teď tam vlezeš a tam všecko vypulírované, naklizené, pořádný “bordel” ti lidi vůbec znát nemůžou…To mě vytáčí, vzdycky je musím uklidnit, že u nás je to horší.
![]()
To mi ani nelič, to byla právě máma
tam jsi zazvonila na OHLÁŠENOU a DOMLUVENOU návštěvu, ona otevřela a spustila litanii ála jaktožeužjstetadyjátumámšílenýbinecmusímuklidita bla bla bla, a pak ten binec byl hrnek od kafe na lince. Strašná povaha, fakt jsme tam radši nejezdili, bylo to úmorný.
Syn ho u nás chce, má rád společnost. Snad teď pochopí, že raději jiné děti.