Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lleennttiillkkaa Taky řídím, ale přítel mě nepustí na dálnici
Chtěli jsme se vracet v pondělí, ale to není špatný nápad vyjet ve čtvrtek
@zizalka1991 píše:
@lleennttiillkkaa Taky řídím, ale přítel mě nepustí na dálniciChtěli jsme se vracet v pondělí, ale to není špatný nápad vyjet ve čtvrtek
To jako proč?
Hlavně s sebou vemte hodně pití, kdyby byla někde na dálnici zácpa, jinak nevidím problém.
@Ester13 píše:
Hlavně s sebou vemte hodně pití, kdyby byla někde na dálnici zácpa, jinak nevidím problém.
a kromě pití bych vzala i mokrý ručník do pytlíku, aby jste mohli malýho utírat
@zizalka1991 píše:
@Bjustřík klimošku máme
Tak to taky nechápu, co řešíš za problém. My bydlíme v Brně, já mám rodiče v Severních Čechách a jezdíme k nim pravidelně na víkend jednou za měsíc až měsíc a půl. I s dítětem, ve všech ročních obdobích. A to jsme do letošního ledna měli „vrak“ bez klimatizace.
Pravda, Plzeň - Ostrava je ještě o dobrý kus dál, než jezdíme my, ale když máte klimatizaci a cestu si vhodně rozvrhnete s dostatkem přestávek (však se v poledne přes největší vedro můžete třeba někde na oběd a na pohrátí, kde bude stín, a pak jet zase dál. Prostě to vzít tak, že i cesta je cíl, když je tak dlouhá. Nebo jet už ve čtvrtek odpoledne, jak tu někdo navrhoval.
A teda taky bych jela na déle, když už pojedete takovou dlouhou štreku.
Pokud máš v autě klimatizaci, tak vám v něm bude líp než doma. Nevidím důvod, proč byste neměli vyrazit ![]()
Jela bych, kdyz mate klimosku. Prcek to prospi a pak muzete delat prestavky.
My jeli loni s 12m vice nez 200km do Trebone v hicech a byla ok. Letos jedem znovu a taky v sobotu. Udelame si prestavky a dorazime odpo. Mala to horko snasi lip nez ja ![]()
S klímou bych klidně jela.. Jinak v hicu asi ne, můj syn by byl jistě celou cestu nepříčetný.. Vyrazila bych buď brzy ráno nebo třeba v 7, v 8 večer.. To není žádná noc, světlo už bývá dlouho..
@zizalka1991 my jsme vcera jeli Krkonose-Brno (navrat z 11ti denni dovolene). Deti 13m a 3roky. Vyjizdeli jsme na jejich spani tj kolem dvanacte. Jednu prestavku delali v Pardubicich kolem druhe. Do brna dojeli kolem 18te hodiny (troska zdrzeni na konci cesty na D1). Uplne bez probelmu. V aute zapnuta klimatizace. Piti sebou v aute a jelo se. V aute bylo lepe nez venku
![]()
O vikendu nas ceka cesta k rodicum. Je to sice jen 1hodina cesty autem ale po D1 kde clovek nevim jak dlouho se nekde zdrzime a o vikendu maji byt hodne velke paraky. Ale jedeme. Nevidim problem. Auto se vychladi a jede se. Klimatizaci jsi psala ze mate tak neni problem.
Proč se příteli nechce večer? My jsme zhruba v tom věku, co je vašemu dítěti, začali jezdit jen na noc (trasy Praha - ÚL a Praha - Zábřeh) - hlavně kvůli tomu, že malá cestování moc nemusí, resp. autosedačku, takže skoro celou cestu prospí. A v tomhle počasí je to mnohem příjemnější. Navíc, když vyjedete třeba v 18 hod, tak většinu cesty pojedete pořád za světla.
@Krasavicaa píše:
Klimu mají pouze autaVraky ne
A že těch vraků furt jezdí
![]()
Ted jsi urazila mě i mé auto, které rozhodně není vrak, ale na klimu při výrobě asi zapomněli
![]()
Mně by ani nenapadlo přemýšlet, že vedro je důvod, proč nevyrazit ![]()
@Loll píše:
Pokud máš v autě klimatizaci, tak vám v něm bude líp než doma. Nevidím důvod, proč byste neměli vyrazit
To je fakt
Jak někam jedeme, tak mi pak pes nechce z auta vystupovat
je mu tam dobře ![]()
@Envie píše:
No jo holky, tak sorry, jestli jsem se nekoho dotklajako neznam nikoho kdo ma auto bez klimosky, tak me nenapadlo, ze jeste nekdo ji fakt nema.