Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@allinka píše:
Muž si tam dá 25 a stejně nastydne..
Aha, tak to je blbý
I když to nefouká přímo na něj, ale na přední sklo?
To je pak fakt těžký cestovat v horku…
@zizalka1991 tak klimatizaci bych vubec s takhle malym ditetem nepouzivala, neni to moc dobre.
Rozhodne bych spis vice stavela, ve stinu, na odpocivadlech, nekde, kde se muze „vyvetrat“ a hodne piti. Myslim, ze v tomto by mohl i vic spat. ![]()
A ja bych jela tedy budto brzo rano nebo vecer, ale ne vyjet treba v 8, to uz je vrazedne ![]()
@J_Doe píše:
Aha, tak to je blbýI když to nefouká přímo na něj, ale na přední sklo?
To je pak fakt těžký cestovat v horku…
Jj, i tak
Co se dá dělat no, max. to vždycky ochladíme a pak vypneme. A jezdíme večer.
S autem, které má klimatizaci bych jela. My si teď navíc nechávali na boční skla k dětem lepit folie, chrání před sluníčkem a zároveň to šetří i klimatizaci. Je to tedy investice cca 4000 Kč, ale píšeš, že má přítel nové auto, tak by se to vyplatilo.
Jinak nechápu muže, co si koupí nové auto a odmítají ho půjčit svým polovičkám ![]()
@Zuzlounek píše:
S autem, které má klimatizaci bych jela. My si teď navíc nechávali na boční skla k dětem lepit folie, chrání před sluníčkem a zároveň to šetří i klimatizaci. Je to tedy investice cca 4000 Kč, ale píšeš, že má přítel nové auto, tak by se to vyplatilo.
Jinak nechápu muže, co si koupí nové auto a odmítají ho půjčit svým polovičkám
Já spíš nechápu, že muž si koupí auto… Tak snad je to naše auto, ne? Aspoň u nás to tak je, i když já na něj tenkrát nepřispěla ani ň (ještě jsme nebyli manželé, teď už ani ty finance takhle nebereme)
Příspěvek upraven 01.07.15 v 12:53
Ja se priznam, ze moc nechapu proc by konecne krasne letni pocasi melo byt duvodem sedet doma. Mam pocit, ze se dnes vsechno strasne resi. Kdyz jsem byla decko meli jsme Skodu 120 a jezdili temer pravidelne na dovolenou na Slovensko. A prezili jsme ve zdravi. Pozdeji jsem asi ve 20 ti jela Favoritem do Rakouska cca 600 km. A taky jsme prezili.
@Envie píše:
No jo holky, tak sorry, jestli jsem se nekoho dotklajako neznam nikoho kdo ma auto bez klimosky, tak me nenapadlo, ze jeste nekdo ji fakt nema.
tak tady jsem. Sice teda klimu máme, ale využila jsem jí osobně jen loni, když jsem vezla 100km, v létě dort. Předtím jsme měli 10 let auto bez klimatizace. Já osobně si raději otevřu okýnka na špehýrky.
@allinka píše:
Já spíš nechápu, že muž si koupí auto… Tak snad je to naše auto, ne? Aspoň u nás to tak je, i když já na něj tenkrát nepřispěla ani ň (ještě jsme nebyli manželé, teď už ani ty finance takhle nebereme)Příspěvek upraven 01.07.15 v 12:53
U nás je to taky tak. Akorát že opačně. Obě auta jsou moje
Ale chlap je může využívat jak chce, ne že ho s nimi nepustím na dálnici
![]()
Jezdime pravidelne trasu Nemecko-Madarsko ca 1200km takze mi Plzen-Ostrava prijde jako vylet na odploledne
Jezdime od veku ca 4 mesice… bez ohledu na pocasi. V aute s klimatizaci mi prijde okolni teplota irelevantni ![]()
@Kacka2 píše:
Ja se priznam, ze moc nechapu proc by konecne krasne letni pocasi melo byt duvodem sedet doma. Mam pocit, ze se dnes vsechno strasne resi. Kdyz jsem byla decko meli jsme Skodu 120 a jezdili temer pravidelne na dovolenou na Slovensko. A prezili jsme ve zdravi. Pozdeji jsem asi ve 20 ti jela Favoritem do Rakouska cca 600 km. A taky jsme prezili.
Jj, máš pravdu…na druhou stranu, děti se teď pevně připásané v sedačce potí stokrát víc, než my, kteří jsme se ve stodvacítkách rozvalovali přes celý zadek auta ![]()
@allinka Ano, ale to je na jinou diskuzi, nechtěla jsem zakladatelce plevelit
Pár let před MD jsem byla žena v domácnosti a nikdy jsem neslyšela „to jsou moje peníze, ale vždy to byly naše peníze“.
@Zuzlounek píše:
@allinka Ano, ale to je na jinou diskuzi, nechtěla jsem zakladatelce plevelitPár let před MD jsem byla žena v domácnosti a nikdy jsem neslyšela „to jsou moje peníze, ale vždy to byly naše peníze“.
To je fakt, do toho se míchat nebudeme. Třeba to tak ani není. Fakt je, že i naše fungl nové auto by se mi muž nejspíš bál půjčit hnedka na dálnici - jezdím málo a jen tam, kde to dobře znám ![]()
@Envie píše:
No jo holky, tak sorry, jestli jsem se nekoho dotklajako neznam nikoho kdo ma auto bez klimosky, tak me nenapadlo, ze jeste nekdo ji fakt nema.
ym taky klimu nemáme, vrak to možná stářím je(18let´), ale je dobře udržovaný, bezpečný, má nový brzdy, novou spojku..podlaha trochu hnije, ale technickou projde, bezpečný a udržovaný je..a klimu bych popravdě enchtěla, děsím se, až naše auto doslouží, a bude nový s klimou, se dohádáme kvůli teplotě..já klimošku nesnáším, není nad otevřený stropní okýnko
ani u moře v pokoji klimatizaci prostě nesnusu, uklízečka asi nechápala, pokaždý nám ji zapínala, a my vytrvale vypínali ![]()
jinak jela bych, my jeli před 3 týdny ve vedrech Praha-Bratislava, v Brně jsme udělali pauzu, a pohoda. v pondělí naštěstí nebylo až takový horko, to jsme jeli v jeden den Tatry-Praha.
@allinka to je pravda. A jak dobre se tam spalo
Ale bez klimy tam to vedro muselo byt o hodne vetsi.
Ohledně toho auta, je to samozřejmě naše auto, ale koupil jsi ho aby mohl jezdit do práce. Já jsem na dálnici jela jenom jednou a jinak jsem jezdila do práce a domu a to je cca 15km. Jinak teda asi nepojedeme a odložíme to až bude o něco méně horko (malýho neudržím jenom u babi doma)