Jely byste do Tunisu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
619
7.9.16 10:08

@enny3 Jak říkám, ano, tipla bych, že to proběhne v klidu, ale prostě to riziko bych nechtěla. A jak někdo popisuje večerní procházky - hm, tak po těch útocích už to nedoporučují ani v těch samotných zemích. Když už, tak vážně jen hotelový komplex.

Ale pokud hledáš teď září/říjen, relativně pěkně, ale ne echt vedro je na řeckých ostrovech, a už to je i za levno. Pokud nevybíráte jen podle ceny, resp. snesete o něco málo vyšší, než Tunisko, tak projeď německé cestovky a Kanárské ostrovy. Dolet s menšími dětmi je ještě ok, určitě je to bezpečnější a mnohem hezčí země, než Tunis, výlety jsou krásné. Pokud by vás cena netrápila ještě o něco víc, tak Madeira, Kapverdy… hm? (byť tedy na Kapverdách nějak úúžasné vyžití taky není, ale pokud chcete Tunis, tak vám to vadit nebude) Záměrně nepíšu dražší a delší destinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
7.9.16 10:12

@lucenka To, ale přece neznamená, že se tam neobjeví. :nevim: Jistotu nemá člověk nikde, a nejvíc v bezpečí je někde v přírodě v ČR. Pokud chci na dovolenou k moři, tak je pro mě priorita krásné moře, pláž a super počasí. V Bulharsku minimálně tu pěknou pláž a moře postrádám. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
7.9.16 10:23

@lucenka A jak jsi si jistá, že to třeba nebouchne zrovna v Bulharsku? V roce tuším 2014 tam teroristi vyhodili přímo na Burgaským letišti do vzduchu autobus s turisty. Ale o tom se holt už nepíše, tak to nehrozí, že ne?
Já jezdím k moři hlavně kvůli moři, ne kvůli lunaparku, skákacímu hradu a trampolínam, to má doma. Ale pokud někdo je spokojený s teplotou 23-25 stupňů vzduch,23 moře a 20 bazény, tak v pohodě, já si představuju něco jinýho a proto příště zvolíme jinou destinaci. Ale nikomu to neberu, každý si dovolenou představuje jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.9.16 10:40

@renap ale tak jistě, že tam došlo k útoku cíleného na turisty z konkrétní země. Což je rozdíl oproti magorivi na pláži, který pálí na všechny. Navíc tedy v Bulharsku není narozdíl od Tunisu vyhlášený výjimečný stav, před cestami do bulharska nevaruje MZv, narozdíl od cest od Tunisu, Turecka.
A tedy v Bulharsku je tepleji než 23-25 stupňů. A pokud bych opravdu stála o teplo a teplé moře, tak bych si vybrala jinou bezpečnou lokalitu, kde bych se mohla v klidu pohybovat mimo rezort a nepotkávala bych všude na ulicích policii/armádu/ochranku. To pro mě prostě není klidná dovolená.

• Citovat
  • Upravit
9491
7.9.16 10:42

Já osobně se bojim něčeho takovýho
http://www.blesk.cz/…ychlost.html
to statisticky daleko pravděpodobnější, a nejezdíš kvůli tomu autem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
7.9.16 10:49

@lucenka No,bylo to zaměřený na izraelský turisty, ale kdybys tam zrovna přiletěla a stála tam, tak tě to trefí taky.
Přesně takové počasí jsme tam měli, posledních 10 dní v srpnu, ne každý den, když svítilo slunce, tak samozřejmě na slunci bylo víc, ale víceméně jsme měli jediný den v kuse hezky, jinak to bylo tak napůl. Rozhodně žádný tropy, dítě nechat ve vodě dýl nešlo, drkotaly jí zuby a husí kůži měla všude, ještě k tomu dost foukalo, fakt super. A ty bazény měli fakt 20 stupňů, nikdo tam nebyl. Mně to bylo celkem jedno, ale když tak foukalo, že jsme nemohli být na pláži, tak by děti ten bazén ocenily, ale to se fakt nedalo. Tak jsme se naivně jeli ohřát do aquaparku, a tam to samý, dětský bazény 21 a dětský brouzdaliště 20,a ještě to tam hrdě napíšou na tabuli, nechápu, oni to snad chladí nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.9.16 10:52

@renap tak teď tam jsou pro izraelské turisty zvýšené bezpečnostní opatření, takže dost pochybuji o tom, že pokud by na ně nekdo zaútočil, že by to odnesli i jiní turisté.

A jistě pro někoho, kdo se chce u moře péct při nesnesitelné teplotě, kdy se stejně nedá být celý den u vody, tak pro takového člověka Bulharsko vhodné není. Ale to už je jen o výběru správné lokality. A pokud chci vedro, tak existují i jiné bezpečné lokality než je Tunis.

• Citovat
  • Upravit
9491
7.9.16 11:11

@lucenka Tak já jsem se tam zas tak bezpečně necítila, bála jsem se, že mě chlap zabije :mrgreen:,hlavně po ránu, když kouknul na oblohu a pak na předpověď počasí. Jelikož on tam ject nechtěl, ale nechal se ukecat, že to určitě bude super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
19.9.16 15:53

MOMENTÁLNĚ BYCH SE TAKOVÝM STÁTŮM VYHLA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová