Jely byste do Tunisu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13672
7.9.16 09:04
@lucenka píše:
a to něco mění? To když je najednou 5 dětí, tak musí být nutně zavřené v hotelovém komplexu? 8o

5 dětí se zabaví spolu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.9.16 09:08
@enny3 píše:
5 dětí se zabaví spolu

tak to se mohou zabavit i doma ;) Přijde mi divné jet do zahraničí a z té země poznat jen hotelový komplex, který je střežený vojáky/policií/ochrankou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7715
7.9.16 09:10

@enny3 Ani bezpečnost ti nikdo nezaručí, jde o to být ve špatném čase na špatném místě. Šance malá, ale když už, tak člověk aspoň eliminuje riziko výběrem země. Ja když byla koncertě v Bataclanu, tak mě taky nenapadlo, že za tři roky tam bude masakr, taky když jsem byla na ohňostroji v Nice, co se tam za pár let stane za tragédii. A ač ti někdo napíše. Že teď tam jsou v tom a tom hotelu bezpečnosti podmínky 1*, nemůžeš vědět, co ti koumaci vymysli příště, jak odbouchnout lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
7.9.16 09:20
@Choupinette píše:
@enny3 Ani bezpečnost ti nikdo nezaručí, jde o to být ve špatném čase na špatném místě. Šance malá, ale když už, tak člověk aspoň eliminuje riziko výběrem země. Ja když byla koncertě v Bataclanu, tak mě taky nenapadlo, že za tři roky tam bude masakr, taky když jsem byla na ohňostroji v Nice, co se tam za pár let stane za tragédii. A ač ti někdo napíše. Že teď tam jsou v tom a tom hotelu bezpečnosti podmínky 1*, nemůžeš vědět, co ti koumaci vymysli příště, jak odbouchnout lidi…

Ono navíc hlavně tyhle prvky bezpečnosti jsou relativně k ničemu. Kontrolovat auta? Projede se po pláži policie na čtyřkolce. A teď se zkusme zamyslet - budu mít u sebe bombu/kalašnikov a budu chtít útočit. Auto vyhodím do povětří u kontroly - co když to uvidí děti? Minimálně krev, uslyší křik… to chci? A ta kontrola na pláži - cokoli mám ukryto, policie projede a začnu pálit… a ano, než policie zareaguje, pěkných pár lidí je zraněno/mrtvých… chraň Bůh, nikomu nic nepřivolávám. Jak říkám, dokonce si myslím, že by ta dovolená proběhla asi ok, ale za sebe, tohle riziko prostě podstoupit nechci.

Každopádně, obnovitelko, vypadáš vcelku rozhodnutá, takže přeji šťastnou a klidnou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7715
7.9.16 09:23
@lupto píše:
Ono navíc hlavně tyhle prvky bezpečnosti jsou relativně k ničemu. Kontrolovat auta? Projede se po pláži policie na čtyřkolce. A teď se zkusme zamyslet - budu mít u sebe bombu/kalašnikov a budu chtít útočit. Auto vyhodím do povětří u kontroly - co když to uvidí děti? Minimálně krev, uslyší křik… to chci? A ta kontrola na pláži - cokoli mám ukryto, policie projede a začnu pálit… a ano, než policie zareaguje, pěkných pár lidí je zraněno/mrtvých… chraň Bůh, nikomu nic nepřivolávám. Jak říkám, dokonce si myslím, že by ta dovolená proběhla asi ok, ale za sebe, tohle riziko prostě podstoupit nechci.Každopádně, obnovitelko, vypadáš vcelku rozhodnutá, takže přeji šťastnou a klidnou dovolenou.

Naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.9.16 09:30
@lupto píše:
Ono navíc hlavně tyhle prvky bezpečnosti jsou relativně k ničemu. Kontrolovat auta? Projede se po pláži policie na čtyřkolce. A teď se zkusme zamyslet - budu mít u sebe bombu/kalašnikov a budu chtít útočit. Auto vyhodím do povětří u kontroly - co když to uvidí děti? Minimálně krev, uslyší křik… to chci? A ta kontrola na pláži - cokoli mám ukryto, policie projede a začnu pálit… a ano, než policie zareaguje, pěkných pár lidí je zraněno/mrtvých… chraň Bůh, nikomu nic nepřivolávám. Jak říkám, dokonce si myslím, že by ta dovolená proběhla asi ok, ale za sebe, tohle riziko prostě podstoupit nechci.Každopádně, obnovitelko, vypadáš vcelku rozhodnutá, takže přeji šťastnou a klidnou dovolenou.

hlavně kdo mi zaručí, že teroristi nemají své lidi i mezi tou ostrahou. V takové zemi bych nedokázala stoprocentně věřit ani jejich ozbrojeným složkám.

• Citovat
  • Upravit
13672
7.9.16 09:31
@lupto píše:

Tak nejsem samoživitelka bez otce v rodném listě, rozhodnutá nejsem, to je na dohodě rodičů, já si myslím, že by to proběhlo v klidu, ale jinak jako máš naprostou pravdu s tím, že když už se něco stane, tak to bude vypadat tak, jak jsi popsala :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
7.9.16 09:39
@enny3 píše:
Tak nejsem samoživitelka bez otce v rodném listě, rozhodnutá nejsem, to je na dohodě rodičů, já si myslím, že by to proběhlo v klidu, ale jinak jako máš naprostou pravdu s tím, že když už se něco stane, tak to bude vypadat tak, jak jsi popsala :?

A nenašly byste s kamarádkou nějakou jinou destinaci, která by Vás uspokojila? Jako chápu, že je to asi tohle levné a lákavé, ale třeba by se našlo něco méně riskantního, v jiné zemi, cenově srovnatelného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
7.9.16 09:40

Jela bych za předpokladu, že opravdu budu jen v hotelovém komplexu a nebudu chodt po památkách po městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
7.9.16 09:40

@lucenka A kam chodíš na výlet s předškolákem třeba na Mallorce přes den? Když je 35 ve stínu? Teď nemyslím výlet autem za přírodními krásami. Nějak si neumim předtavit, že malou tahnu ve dvě odpoledne na procházku po letovisku. To by asi nebyla ráda. A na večerní procházky jsme normálně chodili i v Tunisu a na Djerbě, do městečka, jsou tam obchůdky, pobřežní promenáda, přístav. Na Djerbě jsme byli v muzeu a na krokodýlí farmě třeba. A na večerní procházky je nádherné zrovna Turecko, mají to tam krásně udělané, to pobřeží, a nákupy taky super. A mmch zrovna Turecko letos hodně lidi chválili, a to i ti, co tam byli v době toho pokusu o převrat, protože tam letos nebyli Rusové-Putin jim to zakázal. Ale teď prý už se tam zase stěhujou, už dostali povolení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.9.16 09:51
@renap píše:
@lucenka A kam chodíš na výlet s předškolákem třeba na Mallorce přes den? Když je 35 ve stínu? Teď nemyslím výlet autem za přírodními krásami. Nějak si neumim předtavit, že malou tahnu ve dvě odpoledne na procházku po letovisku. To by asi nebyla ráda. A na večerní procházky jsme normálně chodili i v Tunisu a na Djerbě, do městečka, jsou tam obchůdky, pobřežní promenáda, přístav. Na Djerbě jsme byli v muzeu a na krokodýlí farmě třeba. A na večerní procházky je nádherné zrovna Turecko, mají to tam krásně udělané, to pobřeží, a nákupy taky super. A mmch zrovna Turecko letos hodně lidi chválili, a to i ti, co tam byli v době toho pokusu o převrat, protože tam letos nebyli Rusové-Putin jim to zakázal. Ale teď prý už se tam zase stěhujou, už dostali povolení.

tak vybírám destinace, kde není 35 ve stínu ;) To se stejně nedá být ani u moře a nechci být půl dne zavřená v hotelu. Takže my letos byli na týden v Bulharsku. Zvládli jsem výlet do botanické zahrady a na ruiny pevnosti, výlet do definária a po večeři jsem se chodili každý večer projít po letovisku, kde bylo pro dítě spoustu atrakcí.
No někdo rád riskuje, když jezdí do zemí, kde je výjimečný stav a dělá věci, které se na stránkách mzv nedoporučjí. Ale tak každý dbá o bezpečí své rodiny jinak ;)

• Citovat
  • Upravit
757
7.9.16 09:52

Nejela bych ani zadarmo! Proč to riskovat, když je tam pravděpodobnost vyšší než jinde? A ochranka ti je k ničemu, pokud někdo přijede na člunu a začne samopalem střílet kolem sebe. A ti, co tam umřeli si určitě také říkali, že pravděpodobnost je malá. :zed:
Zkus se dětí zeptat, jestli chtějí jet do země, kde se několikrát střílelo i v hotelech a turisté tam umřeli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
7.9.16 09:54
@renap píše:

No zrovna na Mallorce jsme byli s mužem a dcerou, když jí byly 3 a na výlet jsme jeli jen do delfinária, tam se asni nikam moc nedá, to v Řecku byly památky, tam jsme na památkách byli, ale s pěti dětma budem fakt jen v hotelu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
7.9.16 10:01

@lucenka No vidíš, jak to každý má jinak. My byli taky v Bulharsku a a byla to naše nejhorší dovolená, hlavně moře hrůza, studený, špinavý, pláž nic moc, za lehátka a slunečníky chtěli v přepočtu 400,jelikož jezdíme na dovolenou hlavně kvůli moři, tak fakt zklamání. A celkově strašný, byli jsme kousek od Slunečního pobřeží, tam celkem klid, na tom slunečním jsme se byli podívat a teda naprostá šílenost. Připadala jsem si jak v lunaparku, jeden bar, vedle druhýho, diskotéky, krámky, atrakce a mezi tím jeden panelákový hotel nacpaný na druhým. K tomu nemusim jezdit do Bulharska, stačí jít u nás na pouť a vyjde to nastejno. Bulharsko naprosto o ničem, příroda žádná, vypadalo to tam jako u nás, na pobřeží jeden hotel vedle druhýho, jinak nic, a delfinárium nám třeba nedoporučila delegátka, že prý je to nic moc a pokud jsme viděli představení třeba ve Španělsku nebo Turecku, tak bysme prý byli zklamaní. Takže Bulharsko jednou stačilo, nikdy více. A k tomu ještě Bulhaři nepříjemný, člověk má furt pocit, že je jako obtěžuje nebo co a to co jsme tam zažili na letišti, to se taky hned tak nevidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.9.16 10:07

@renap no vidíš a my byli zase z Bulharska nadšení. Moře třeba pro mě ideální, protože tam jsou vlny ve kterých se dá blbnout, na potápění nikdo z naší rodiny není a teda moře bylo naprosto čistý. A právě ten „lunapark“ je něco, co můj předškolák ocenil nejvíc. Krásné památky a i ta příroda je jiná než u nás. S nepříjemnými Bulhary jsem se rovněž nesetkala. A hlavně jsem se tam tam cítila v bezpečí. Což je pro mě nejdůležitejší bod dovolené. Nechci se pořád na pláži strachovat, kdy se tam objeví nějaký magor se samopalem nebo bombou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová