Jen celozrnné pečivo dětem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Rose-k píše:Gladys píše:Hmmm tak to je divný páč malá trpí dost na zácpy, a dle dr. právě má víc převažovat celozrné pečivo nad bílým a malý byly nedávno tři rokylucineeccka píše:Jenže ono není zdravé všechno pro děti, co je zdravé pro dospělé. A spousta lidí si řekne, celozrnné pečivo je zdravé, dítě má jíst zdravě, ergo dám dítěti celozrnné pečivo. Dítě nedostává jen bílé pečivo, ale celozrnné nepřevažuje.Gladys píše:Nežiju zdravě za každou cenu,ale bílý pečivo mi přestalo chutnat a od tý doby co jím zdravě se taky cítím o 100% líp.
A že celozrné pečivo zatěžuje trávicí trakt dětí pro vysoký obsah vlákniny, to víš? No jsem zvědavá,kolik žen žijících zdravě „za každou cenu“ se ozve…
no ale pokud je ve stravě hodně celozrnného pečivo a vlákniny vůbec a k tomu není adekvátní příjem tekutin, tak je pak právě ta zácpa!!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucineeccka píše:
Já mu dávám jenom celozrnnej rohlík nebo chleba.ALe sní max. půlku rohlíku nebo krajíček chleba za den.A jí to scca od roka a je v pohodě.Doma peču buchty ze špaldové/pohankové/kukuřičné mouky…bílou nepoužívám skoro vůbec…
Ty jsi teda vyvrhel!!! Vždyť Matyase zabíjíš!!! Umře Ti na děravý střeva!!! Chceš sociálku domu????
![]()
Hele klid, já si minule od SUPERMATEK vyslechla, že se z párků a paštik chytá alergie
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PeBa píše:
A stejně - celozrnné je to, kde z výrobku čumí celý zrna, takže s tím, co se prodává v obchodech,, jsem úplně v klidu
Celozrnné pečivo ale není to, ze kterého čumí celé zrna. Je to pečivo upečené z celozrnné mouky, to je mouka, na kterou se melou celá zrna i s podpovrchovými obaly, takže tam máš i základ klíčku. Pokud se to pečivo v obchodě jmenuje „celozrnné“, tak by fakt mělo z celozrnné mouky být. Pokud se ale jmenuje „vícezrnné“, tak právě z něj budou sice čumět různé druhy zrn, ale jinak může být klidně upečené z obyč býlé mouky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se pečivo jmenuje celozrnné - znamená to, že minimálně 80 procent použité mouky je celozrnné, pokud se pečivo jmenuje vícezrnné - pak minimálně 20 procent použité mouky musí být celozrnné. Jestli z toho čouhají zrníčka nebo nečouhají s tím nijak nesouvisí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fen-fire píše:
Jako maminky, které celozrnné pečivo dávají, stejně napíší, že jim dítě sní stejně „jenom“ půlku krajíčku, nebo půlku rohlíku a nenechají si to vymluvit
Já ale v půlce rohlíku problém fakt nevidím. Vždyť od půl roku se děckám běžně dělá obilná kaše, což je taky celozrnná mouka. Tak když někdo dá místo kaše kousek celozrnného pečiva, tak snad to tomu dítěti neublíží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mafina5 píše:
Pokud se pečivo jmenuje celozrnné - znamená to, že minimálně 80 procent použité mouky je celozrnné, pokud se pečivo jmenuje vícezrnné - pak minimálně 20 procent použité mouky musí být celozrnné. Jestli z toho čouhají zrníčka nebo nečouhají s tím nijak nesouvisí.
Právě, vícezrnné znamená, že je to z více druhů zrn, čili do toho prdnou pšeničnou, žitnou, kukuřičnou mouku, a máme vícezrnné pečivo, jupí. Pak do toho nasypou len a slunečnici a oblbnou lidi, kteří si myslí, že je to zdravé celozrnné pečivo. Jinak jsem ale nikde neslyšela, že by ve vícezrnném muselo být 20% celozrnné mouky, tak aspoň něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je na to norma pro použití toho slova vícezrnné - proto to výrobci pečiva z bílé mouky obarveného karamelem obcházejí třeba tak, že ho nazvou pětizrnné apod… Budí to dojem, že je to nějaké zhdravější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pesee23 píše:lucineeccka píše:Ty jsi teda vyvrhel!!! Vždyť Matyase zabíjíš!!! Umře Ti na děravý střeva!!! Chceš sociálku domu????
Já mu dávám jenom celozrnnej rohlík nebo chleba.ALe sní max. půlku rohlíku nebo krajíček chleba za den.A jí to scca od roka a je v pohodě.Doma peču buchty ze špaldové/pohankové/kukuřičné mouky…bílou nepoužívám skoro vůbec…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hele klid, já si minule od SUPERMATEK vyslechla, že se z párků a paštik chytá alergie![]()
S tou sociálkou už jsi dneska druhá,co mi to píše.Měla bych se nad sebou vážně zamyslet. ![]()
- Citovat
- Upravit
lucineeccka píše:Pesee23 píše:S tou sociálkou už jsi dneska druhá,co mi to píše.Měla bych se nad sebou vážně zamyslet.lucineeccka píše:Ty jsi teda vyvrhel!!! Vždyť Matyase zabíjíš!!! Umře Ti na děravý střeva!!! Chceš sociálku domu????
Já mu dávám jenom celozrnnej rohlík nebo chleba.ALe sní max. půlku rohlíku nebo krajíček chleba za den.A jí to scca od roka a je v pohodě.Doma peču buchty ze špaldové/pohankové/kukuřičné mouky…bílou nepoužívám skoro vůbec…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Hele klid, já si minule od SUPERMATEK vyslechla, že se z párků a paštik chytá alergie![]()
To by jsi teda měla!!!! ty chceš fakt titul matka roku co???
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pesee23 píše:lucineeccka píše:To by jsi teda měla!!!! ty chceš fakt titul matka roku co???Pesee23 píše:S tou sociálkou už jsi dneska druhá,co mi to píše.Měla bych se nad sebou vážně zamyslet.lucineeccka píše:Ty jsi teda vyvrhel!!! Vždyť Matyase zabíjíš!!! Umře Ti na děravý střeva!!! Chceš sociálku domu????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No zatím aspiruju na titul ANtiSuper matka roku ![]()
- Citovat
- Upravit
Od +- roku jsem holce dávala Knäckebroty a Racio Medvídky a suchary, nemám pocit, že bych dávala dceři něco špatného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucineeccka píše:Pesee23 píše:No zatím aspiruju na titul ANtiSuper matka rokulucineeccka píše:To by jsi teda měla!!!! ty chceš fakt titul matka roku co???Pesee23 píše:S tou sociálkou už jsi dneska druhá,co mi to píše.Měla bych se nad sebou vážně zamyslet.lucineeccka píše:Ty jsi teda vyvrhel!!! Vždyť Matyase zabíjíš!!! Umře Ti na děravý střeva!!! Chceš sociálku domu????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sim Tě, ty si z toho něco děláš?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pesee23 píše:lucineeccka píše:Sim Tě, ty si z toho něco děláš??Pesee23 píše:No zatím aspiruju na titul ANtiSuper matka rokulucineeccka píše:To by jsi teda měla!!!! ty chceš fakt titul matka roku co???Pesee23 píše:S tou sociálkou už jsi dneska druhá,co mi to píše.Měla bych se nad sebou vážně zamyslet.lucineeccka píše:Ty jsi teda vyvrhel!!! Vždyť Matyase zabíjíš!!! Umře Ti na děravý střeva!!! Chceš sociálku domu????
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Néééé.Mě nezničej ![]()
- Citovat
- Upravit
Hmmm tak to je divný páč malá trpí dost na zácpy, a dle dr. právě má víc převažovat celozrné pečivo nad bílým a malý byly nedávno tři roky